Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky koťátka!
Dari , teď si připadám, že tě kopíruju - psalas, že se snaženíčkem si začala ve 24, teď je ti 28… no a já začala taky ve 24, takže jsem ve všem o rok pozadu (je mi 27) ![]()
Andri - já jsem taky vždycky snila o dvojčátkách a když jsem se po své první inseminaci dozvěděla, že je mám v bříšku, bylo to vlastně splnění snu, akorát že ten sen skončil jako noční můra… ![]()
Ve středu jedu do Fertimedu, měla jsem se tam objednat těsně před menzes. Asi se budem domlouvat na to IVF. Jsem z toho čím dál tím víc nervóznější. Dokonce posledních pár dnů začínám pochybovat, jestli jsem udělala dobře, že jsem s tím souhlasila. Šílené, že? Nejdříve prohlašuju, že pro mimi udělám všechno, a když jsem se zas o krok posunula, mám strach a pochybnosti. No snad to všechno pramení z toho strachu z neznáma. Anebo za to může to horko, možná se mi přehřál mozek ![]()
Stalo se některé, že před IVF začala pochybovat? Nebo jsem jenom já takový šus a blázen ![]()
Ahojky holky,
přeji krásný večer
![]()
Barbánku, taky jsem koukala, že tu dneska skoro nikdo nebyl ![]()
Já jsem se celý týden neozvala
vůbec jsme neměla čas
, ale hned to napravím akort, když budu po Ketu, to tady budu každý den, ikdyž bych chtěla prvních aspon 5 dní ležet, ale to neznamená, že budu u postele při kurtovaná
![]()
Moje nervíky před Keten trochu teda pracují, hrozně se těšim, ale na druhou stranu mám strach z výsledku
No nedá se to ničím ovlivnit, bud to výjde a nebo ne, s tím taky musím počítat
Prostě budu dělat „jako“ že o ničem nevím, ale to asi nepůjde
![]()
Jak se znám budu na to pořád myslet ve dne v noci
![]()
Holky, přeji všem krásnou dobrou noc a at tady zítra budou nějaké příspěvky, at si počtu ![]()
Papa a mějte se moc hezky. Zdraví vaše čekatelka na Ket Mili
ANDRI :
A co dnes? Bílé nebo červené? já upřednostňuji bílé
Dnes příjemně překvapila babička, když vytáhla nějaké „archívní" šampáňo..v tom vedru docela sedlo
![]()
BARBÁNKU :
Tobě už se to taky krátí, co, mamino?
V tom vedru nosit bříško asi nic moc příjemného, ale těch pár týdnů už uteče..já teda vedra snáším výborně, úplně si v tom libuji, ale bříško bych brala taky
![]()
PERLO :
Já vlastně nevím, co ti napsat, já byla taková hrrr do IVF
a možná jsem ještě mohla zkusit několik IUI, teď vážně uvažuji, že se k inseminaci vrátím
..asi bys ale potřebovala slyšet něco jiného, spíše povzbuzení, bohužel tady rozhoduje příroda, ne nějaká statistika..holt to buď vyjde nebo ne, jsou další pokusy, zkus to brát, jako že tohle bude 1.IVF a pak se uvidí, moc se na to neupínej.. Život je krásný i tak!
![]()
Dneska bylo opravdu nádherně, úplně škoda jezdit k moři, teď v tomto období.
.já bych nejradši jela v září nebo v říjnu, když u nás léto už končí
Užívejte léto, co to jde
![]()
Daria
Dari , já jsem právě taky byla hrrr do IVF, jen mi to teď připadá, že mi prostě jenom ruply nervy, protože mi nevyšly tři IUI za sebou. Mám pochybnosti, jestli jsem neměla spíš pokračovat, víš? Uvidíme, já jsem vždycky ze všeho nervózní a pak když odcházím z Fertimedu, vidím zase znovu všechno v růžových barvičkách. Už ať je středa, oni mě tam vždycky tak krásně uklidní a naladí!
Musím se ještě omluvit, že vás s tím mým strachem furt otravuju, fakt si už připadám trapná ![]()
Tak jsem si udělala nový metřík, ani jsem se nepochlubila, že MS nakonec přišla sama, v pátek, ani mě mrška nijak netrápí, je spíše slabší
Jsem ráda, že jsem nemusela na vyvolávací injekci. Jo a zase užívám Sarapis, dělám si takovou kúru, jsem po těch 2 IVFkách hormonálně rozhozená a bez stimulace mi MS zatím sama nepřišla, až teď, tak jsem ráda.
![]()
Hočinky, to byl krásný víkend, co? Vy to tady flákáte, já to zase budu flákat přes týden, poněvadž to nestíhám
![]()
MÍŠO :
Držím palce a budu netrpělivě čekat na tvé //
ale ještě ti to nechci zakřiknout ![]()
Daria
PELIČKO:
Vůbec se neomlouvej za nějaké otravování, všechny občas zmatkujeme, já taky zmatkovala..to je naprosto normální. Od toho jsou tyto stránky, abysme se vykecaly a neotravovaly pořád své manžílky..chudáček ten můj, ten si už se mnou užil! Posledně jsem spotřebovala 2 balíčky papírových kapesníků
ale už je mi lépe.
A vůbec, teď mě napadlo, už dlouho tady nikomu nevyšel první pokus, tak aby se potvrdila statistika, tak jsi určitě na řadě ty, někdo to prolomit musí, uvidíš
moc a moc ti to přeji ![]()
Uvidíš ve středu, budeš mít dobrý pocit, že děláš pro mimi maximum
![]()
Hezký nedělní večer,
Daria
Dari , moc ti děkuji za tvá slova. Vím, že teď nemáš moc náladu někoho uklidňovat, ale přece to děláš. Děkuji.
A máš pravdu, ti naši chlapi si fakt s námi „užívají“. Mě když to popadne, tak bulím a bulím a ten můj je nešťastný z toho, že neví, jak mi má pomoct, protože já mu ani neřeknu proč bulím. A kór poslední dobou, rozhodí mě kdeco. A zvlášť když si přečtu, že to tady některé z vás nevyšlo ![]()
S tou středou máš určitě pravdu, určitě mě tam zas nakopnou, tak jak to udělali už hodněkrát ![]()
Je to zvláštní, ale za tu krátkou dobu, co tu chodím pravidelně, jsem si vás hrozně oblíbila. Asi to bude znít divně, když se vlastně neznáme, ale mám vás všechny moc ráda a jsem vděčná za to, že jsem narazila na tyto stránky.
Tak, a teď ti moje poslední slova znějí jako z nějakého amerického seriálu typu „pojďme si o tom popovídat Brendne“ ![]()
Asi jste už šly všechny spinkat, takže koťátka pa pa a všechny se moc opatrujte ![]()
Dobre rano vsem
![]()
Tak hlasim ze mrcha nikde a ani mi na ni neni ![]()
a jdu vas docist.......
Ahoooooooooooooj !!!!!!!!!
Mám dneska nějak neobvykle dobrou náladu…to bude tím vínkem, pívem, panáčkama, … ![]()
Lovely , tak to je hezká zprávička hned po ránu
tak zítra zase, jooo?
Dari , já miluju bílé, tže pijeme vždy s kámošem - mým svědkem bíle víno Tramín červený a je mňam ![]()
Perlo - nedá mi to, abych Ti nenapsala moji historii:
v červenci 06 jsme se brali a od té doby zkoušeli mimi. Ale nevídali jsme se pravidelně - manžel pracoval čas jinde, tže šance na těhu se krátily. Měla jsem dlouhé cykly, tak jsem šla k mojí dr., ale její přístup mě totálně vytočil a zbrkle jsem se po 7 měsících snažení objednala do CAR. S tím, že chyba je ve mě (manžel s ex čekali mimi, ale nedopadlo to…)
K našemu úžasu nám po 2.vyšetření sdělili,že máme špatný Spmg a že IUI nemá cenu a jen IVF+ICSI!!! To byl totální šok.
Od 1.návštěvy CAR neuplynuly ani 2 měsíce a už jsem měla embryjka v břiše. Sice to nevyšlo, ale nevzdáváme se a víme, že v srpnu to vyjde
![]()
Víš, život nám klade hrozný překážky, ale my je zvládneme a našeho snu se dočkáme
a s pomocí Dr. už brzy ![]()
V tu dobu před IVF jsem začala chodit sem a když si pročteš březen-duben, uvidíš, jak moc jsem byla vykulená úplně ze všeho, protože se to u nás seběhlo vše strašně rychle a já nestíhala to ani vstřebávat ![]()
Holky tady jsou úžasný a nevím, jak bych to jinak vše tak v pohodě ustála a zvládla. Měla jsem nespočet dotazů a vždycky mi perfektně poradily, uklidnily a pohladily po duši. A ZA TO VÁM VŠEM TADY VELKÝ DÍK
Takže se ptej, směj i breč s náma…proto tu jsme ![]()
Čau baby ![]()
tak svatbičku máme za sebou a je ze mě vdaná paní
Všechno proběhlo jak mělo, takže svatba se vyvedla úúúúúžasně, lepší by to ani být snad nemohlo:D
Až budeme mít všechny fotečky pohromadě, tak něco vyberu do galerky ![]()
Dario - moc mě to mrzí
taky jsem po našem neúspěchu vínečkovala
a hned mi bylo trošku líp.
Mili - už se ti KETík blíží, viď?
Míšo - moc moc držím palečky ať na testi máš dvě čárečky ![]()
Šelmina, vdaná to ženina ![]()
Ahoj paní,
tak to je výborný, že vše proběhlo jak mělo a jak jste chtěli!!!
My máme za týden 1. výročí a hned bych si celou svatbu zopákla, jak se mi líbila
už se moc těšim na fotky!!! a povídej, přeháněj …kolik bylo hostů, detaily, kdo se opil do němoty a tak ![]()
ahoj holky, diky moc vsem… taky uz se nemuzu dockat… i kdyz se moc bojim…
taky jsem rada ze sem chodim… kdyz jsem sem na zacatku jen nakukovala, vubec jsem nechapala o cem se tu pise… jakesi zkratky a tak… a pak jsem do toho spadla, i kdyz spouste vecem nerozumim, ale jsem rada ze si s vama muzu pokecat a ze vim ze v tom nejsem sama…
s tim brecenim… v sobotu jsme cumeli na film a manzel brecel jak zelva, tak rikal ze tehotny je asi on! ![]()
Barbanku, to vis ze nervozita stoupa… a ty se opatruj tobe se to uz blizi…
perlo, ja mam obavy a pochybnosti porad… stejne si myslim ze to vsechno ty neuspechy a tak prameni ze strachu z porodu (ja vim ze to sem nepatri a uz mlcim!) ale kdyz nam reknou (nahodou) ze to nevyslo tak to obrecim… ![]()
Dario, jsi fakt skvela jak to zvladas… no, uvidim jak to zvladnem my…
holky, manzel se me ptal jestli ty pokusy jsou tri hrazene jakoze za zivot nebo na dite?
no, nejak jsem se rozepsala, omlouvam se…
Andri, mas super obrazky…
Smoulan jsem rada ze se svatba vydarila…
vladko, to je dobre ze uz jsi to dostala…
jo a udelala se mi hnusna zima na rtu… treba je to znameni ![]()
tak jsem to lecila konopim
nebojte, nejakou vodickou s konopim z lekarny! ![]()