Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky sluníčíčka…
Teda to je ale šílený vedro..že jo
Taky se s mimouškem šíleně vaříme,neuděláme kloudně nic..a když jo,tak oteču a pak se po zbytek dne chladím.Teda něco jako dělat musím,ale třeba vaření je fakt úúúúža grilovačka přímo u plotny
Ondráškovi vyhovuje pohyb,jinak už umí pořádnou silou dát najevo,že se chce pohupovat a ne jen být v klidu..je to úžasný pocit. ![]()
Dario jsi statečná holka..máš můj obdiv.Drž se,berunko.
Míšo tiše držíme všechny palečky co máme..já i Ondrášek ![]()
Šelminko ,tedy PANÍ Šelminko…krásně se mi to četlo a v myšlenkách vracelo o 5let zpět…já měla taky báječnou svatbu..to to utíká!Vdávala jsem se z čisté lásky v 19ti letech..manžílkovi je o 12let více.
Barbánku a Stelli.. hrůůůza,že jo..uuuuffff ta tepla..myslím na vás pupíčci. ![]()
Helli se mi ozvala z nemocnice..miminka mají jedno kolem 1,5kg a druhé kolem 1,7kg..tak jsem moc ráda a pokud jí budeme všichni hodně držet palečky,třeba ji v pondělí pustí dom.Moc bych jí to přála..je to zlatíčko!
Krásné sněníčko přeje Weli s rodinkou (+moooc děkuji..v seznámku nás s manžílkem strašně potěšilo doplněné jméno Ondrášek…můžu ještě moc poprosit o opravu věku?Od dubna jsem 24-tka
)
Ahoj holčinky, všechny vás moc zdravím
Pořád nám nejte ten internet, tak sem nakukuju jen tak sporadicky ,,,
Dneska mám pro vás teda NOVINKU
Ujaly se nám všechny 3 embryjka
Když mi to pan doktor řekl, byla jsem šťastná, protože jsme tomu pořád nemohli uvěřit, ALE hned mě postavil rovnýma nohama na zem … že prý je to moc, že je nedonosím, že šanci mají, ALE ........... No, nakonec mi doporučil reduci 3--->2. Což si teda nedovedu vůbec, ale vůbec představit!!!!!! Tak od včerejška pobrekávám a to bych měla být v pohodě, aly se Šmoulánci měli dobře, ale nevím, jak to všechno dopadne. Je to k těm prckům NEFÉR!!!! Nemáte někdo podobnou zkušenost, nečetly jste o takovém případu něco???? Musíme si to pořádně promyslet
Za 3 týdny jdu na kontrolu, to už by jim měly být srdíčka. ta redukce by se ev. dělala cca ve 12 tádnu, tj. za 6 týdnů … fakt se snažím nebrečet, ale je to těžký
![]()
Smoulan ahoj
Od nas z dennicku Tenar, cekala po IUI 4catka
Nakonec byla na redukci na 2........pomalu jim bude rok
No a Pajdule po IVF cekala dvojcatka, ale kvuli nesymetricke deloze ji udelali redukci na jedno a co nevidet rodi
Katka z denicku Matysku
Šmoulánku,
tak to je teda síla!! Já jako pravá hrdinka jsem tvrdila, že si nechám všechny 3, kdyby mě to bývalo vyšlo..ale při své váze by to bylo velké riziko, asi bych si nechala poradit od doktora ![]()
Lovely, a ostatní, nechci se rozepisovat,
taky se flákám u bazénku, večer vínečko, včera jsme seděli venku do půl 11, dneska jsem trošku nevyspaná, dám si kafíčko a ještě sem nakouknu.
Píšete, jak jsem statečná, kdy na další pokus..tak tento třetí neúspěch mě hodně zlomil, mám už toho plné zuby, další IVF a zase injekce..už to bude potřetí, prostě momentálně mám chuť se na to „vykašlat“ a vydáváme se spíše přírodní cestou, budeme třeba čekat rok, dva, a pak to vyjde. Koupila jsem Eregmu, manžel ji užívá + ještě Selzink od firmy Finclub, jsou to takové ty „značkové“ vitamíny, hodně tomu věřím, některým holkám to pomohlo, a na neplodnosti si to holky též chválily, tak uvidíme.
Možná ale vyzkoušíme IUI, a to co nejdříve.
![]()
SNAŽENÍČKU ZDAR
![]()
Daria
Smoulánku,já znám holčinu,co po IVF má 3embryjka.
Je ted cca v 9tt a už jsou rozhodnutí.
Je to opravdu hodně velké riziko pro matku i ty dětičky.
Beruško,nesmíš se tím nervovat,nedělá to ted tvým drobečkům dobře.
Jěště je tu šance,že to příroda vyřeší sama,přeci jen máš jěště dost času.
Jestli si chceš o tom promluvit,můžu tě nějak s tou holčinou zkontaktovat.
Ona ted moc na net nechodí,protože má velké nevolnosti,ale určitě bych jí zastihla. Když si s někým ve stejné situaci promluvíš,tak ti bude hned lépe!
Tý jo Šmoulánku,tři
emryja
,to je bomba,ale myslím,že doktor má pravdu,radši bych šla na redukci ,vím,zní to tvrdě,ale podívej se jaký holky mají problémy donosit dvě miminka ![]()
Tady od nás měla Helli tři a šla na redukci a teď jsem četla ,že už má dvojčátka na světě a taky maličký
,ale ty se snad vypiplaj,určitě
![]()
Ahoj holky,
díky za podporu a rady … Je to fakt těžký … Já vím, že je ta redukce ROZUMNÁ, ale stejně už je to mimísek. Jde právě o to, že 3 by se narodili hodně předčasně a šance na „přežití“ by se hodně snížižila … No, je to „důsledek“ toho, jak si hrajeme s přírodou … ach jo, musíme to promyslet … Je pravda, že my nikoho se 3 miminky neznáme, ani nikoho, kdo byl v podobně zapeklité situaci … Tak pokud byste měly nějaký kontakt (sluníčko), budu moc ráda. Musím se snažit dostat do klidu
![]()
Šmoulan,
já jsem celých 14 dní přemýšlela, co bych dělala..
no nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Je fajn, že máš ještě dost času: třeba si to příroda rozmyslí a jeden prostě sám zanikne, to by bylo asi nejlepší a nejspravedlivější. Stejně je to těžké..
Zkus se zatím aspoň radovat, že jsi TĚHOTNÁ
![]()
Venku je super pařák, u nás opět žádná bouřka, já už jsem si na ta vedra zvykla..
jdu vařit oběd pro manžílka
![]()
Daria
ahoj holky, diky vsem co mi drzi palecky… uvidime…
Smoulanku to je sila… asi bych si nechala fakt poradit od doktora…
Leno, tak helli uz mimca porodila? to jsem nepochopila…
tady zrovna sprchlo, ale uz je zase hic! a v noci byla hrozna bourka!
Šmouli, to je mi te lito, ze se musis takto rozhodovat- myslim, ze to byla Zuzi, ktera na tom byla obdobne- podivej na starsi clanky, cca v lednu-unoru v teto diskuzi jsme to zde resili. Pokud se nepletu, tak zuzi mela 2 embryjka, ale z jednoho vznikla jednovajecna dvojcatka- na redukci sla a ma ted zdrava miminka. Vim, ze je to krasna predstava mit 3 deti, ale je to velke riziko, ze je nedonosis a skonci to spatne, minimalne predcasnym porodem a tim padem i naslednym postizenim deti kvuli nedosenosti.
Chapu, jak se ti do toho nechce, kdyz je to tak moc vytouzene, ale mela bys jit na to rozumem. proto ja jsme tady v tech diksuzi vzdy byla velmi opatrna, kdyz nekdo chce 3 embryjka, protoze toto následně resení je pak strasne tezke.
Moc a moc Ti drzim palce, aby Tve rozhodnuti bylo spravne i kdyz urcite bude v kazdem pripade bolestne. Dle meho nazoru jsou 3 neunosnym rizikem neuspechu.
ZDravím novomanzelku Selminu, tehulku Well ( manzel se na muj napad, ze by to byl event. Ondrasek netväri nadsene a tak nakonec bude asi favotrime Vojta) a predevsím novou maminku Heli -meli bychom ji dopsat do seznamku a ji moooc gratuluji.
Barbankovi a Stelle preji ulevu chladnych noci ( osobne touzim povelkem mrazaku, kam bych se nalozila) a rychly porod s nadhernym happy endem.
A co se tyka Lovely- hele ja jsem asi fakt z toho vedra prehrata a mozek nmam na kasi, ale nechapu, proc vlastne jeste nevis, zda-li jsi tehotna nebo ne? Vzdyt na UZ to musi byt uz davno videt??? Nebo jsme neco prosvihla? Pokud ano, tak se hluboce omlouvam.. ale jinak Ti samozrejme drzim stale moc palce
Leni gratuluji k pohybum a Mise drzim vsechny palce co mam…
Holky mam posledni 3 dny na netu, pak koncim v praci a pristup na net budu mit z domova asi az v srpnu- cili budu mit velky abstak,ale verte, ze na vas vsechny moc a moc myslim a drzim vsem palce, aby si brzy mohly pochovat sva vytouzena detatka
Ahoj holčičky! Šmoulánku, důležitý je, že jsi těhotná! A lepší budou 2 krásný zdravý miminka než 3 hodně předčasně narozený a ohrožený všechny 3… takhle to vidím já, ale určitě se rozhodnete správně a mrňousci se vám pěkně povedou!
Helli byla na redukci, měla sice 2 emryjka, ale z jednoho se jí vyklubala jednovaječná dvojčátka. Určitě ještě neporodila, je teď cca ve 34. týdnu, zrovna včera psala Welinka, že ji možná pustí z nemocnice domů. Nemá to chudinka jednoduchý, je v tý nemocnici pečená vařená.
Já jsme dneska byla na KO, dr. povídala, že „už se to chystá“, mám hodně zkrácený čípek a už se tam dere hlavička, tak mám polehávat a nic nedělat, abych vydržela aspoň do 38. týdne. Začínám být malinko vyplašená…
AHOJ HOLKY!
Smoulanku;pisni Helli SZ,ona byla na redukci,jinak to je sila a o to tezsi je rozhodovani
Jinak jsem si delala test a jsou tam //,tak mam takovy pocit,ze jsem otehotnela normalne,kdyz tam pred tim nebylo nic videt,mela jsem po ET jeste spoustu velkych foliku,v patek se objednavam,uz se ani nenervuju,proste to beru tak ze to tam je a hotovo ![]()
Ahojky holčiny!
Tak nevím, co jsem s tím provedla, ale nemůžu se přihlásit pod svým původním jménem (Perla) a heslem, tak jsem se musela zaregistrovat znova. No jsem to ale umělec!
Smoulan - moooooc ti gratuluju, je to fakt síla! Ale přidávám se k holkám, zkus na to nemyslet, třeba se to do 12. týdne vyřeší samo. Myslím na tebe, kéž by se to ve Fertimedu podařilo i mě!
Včera jsem byla na své první rehabilitaci, původně s krční páteří. Tam jsem se ale dala do řeči s paní doktorkou o mých marných pokusech otěhotnět a potratu a paní doktorka mi doporučila jinou, která cvičí Mojžíšovku. Prý ať mě prohlídne, třeba mám problém i s bederní páteří a kostrčí a třeba mě tam napraví, tak jsem zvědavá. Jdu tam zítra odpoledne, tak jsem zase plná nadějí.
Jo, a co se týká mé nerozhodnosti ve věci IVF - včera jsem na to myslela celý den. Nakonec jsem se rozhodla, že to nevzdám, když už to mám ve Fertimedu domluvené. Jen doufám, že Mojžíšovka se nebude vylučovat s IVF, na internetu jsem četla, že prvních pár měsíců se nemá otěhotnět. Máte s tím prosím někdo zkušenost?
barbanku, drz se, proste lez a nic nedelej!
ja si myslela ze helli jeste neporodila…
lovely, ty jsi fakt pripad! ![]()
Já opravdu nejsem „nováček serveru“, jsem to já - Perla povídalka, akorát jsem se musela znovu zaregistrovat. A teď jsem ještě navíc přišla i na to, že musím vytvořit i nový metřík - ach jo. No tak jdu na to: