Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Filo , já myslím že ti to tam určitě píchnou, já jsem se u lékařů setkala vždy jen s ochotou.
Mě právě hrozně znervózňuje, že mě prsa nebolí. 2× jsem byla těhu a vždycky mě bolely, před MS nikdy. Proto tak vyšiluju.
Filo, hrozně moc ti držím palečky, aby vám to vyšlo. To by bylo krásné, letět do Austrálie jako rodinka. Moc ti to přeju.
Ahoj Perli, hlavne nevysiluj. Klid je urcite nejdulezitejsi. Vis, myslenky ovlivnuji nas zivot, musis byt pozitivni, optimisticka a uz se videt, jak chodis s trojcatkama na prochazky. Vis, nekde jsem cetla, ze pomuze, kdyz si ty sve negativni myslenky clovek pred ocima znici. Takze si je sepis na papir a pak ho roztrhej a nebo ho zapal. Ja ho zapalila, ale v koupelne… ne ze vyhoris. Bylo by to pak na mne. ![]()
Filo, já tomu cos napsala věřím. Už několikrát jsem si říkala že svým negativním přístupem a strachem ze všeho možného si všechno neštěstí přivolávám. S tím papírem se mi to líbí, určitě to dneska provedu, děkuju!!!
Ahojky všem skorotěhulím ![]()
Tak jsem dneska byla na kontrole v Caru a dali mi krátký protokol s Fostimonem,začnu 4 ampule a pak 3 amp.Doktorka to se mnou probrala a napsala,že to bude ICSI,ale to jsem nepochopila proč.Tak jsem tam pak ještě volala a sestra mi řekla,že to se platí 5100 kč.Myslela jsem si,že na poprvé udělají klasické IVF.Tak jsem trochu zaskočená,ale zeptám se na to při prvním ultrazvuku.
Tak teď už budu čekat,až tak za týden dorazí mrcha ![]()
Ahojky všichni,
Filo ty už testuješ tak brzo.
já testuju až zatýden od Tebe. Teda budu pěkně nedočkavá - Určitě to vyjde i tak držím palce.
No s těma prsama to mám taky, ale ty mě bolí i před MS - takže z tohoto si nic nedělám - prsa mě totiž bolí většinou pořád
![]()
Zatím vše beru dost pozitivně. Mám z toho všeho opravdu radost. Nejvíc se děsím rodinné sešlosti, která mě čeká v neděli. Já nějak tyto sešlosti nemusím.
U nás budou hody a ty taky nemusím. V těchhle věcech jsem opravdu nespolečenská, takže se na to duševně připravuju.
Perloo, z těch divných myšlenek si nic nedělej. Každé těhotenství totiž vypadá úplně jinak
Takže se přestaň pozorovat a ono to určitě dobře dopadne a brzo budou // Já vím, že to čekání je nekonečné, ale dá se vydržet. Tak hlavu vzhůru a užívej si.
Macku, tak to je fajn
s tím ICSI - podle mě to zálezí na tom jaké jste měli spermio. My jsme ho měli špatný a proto jsme do toho šli. Dokonce v den punkce bylo spermio ješě horší než předtím. Podle mě se můžeš rozhodnout v den punkce, ale nevím jak to chodí u Vás v car. Rozhodně se zeptej při UTZ. Ta cena se mi zdá ale dost dobrá já jsem platila o něco víc - už bohužel nevím kolik.
Ahoj Holky,
jo, Vladi, testuji o dva dny drive nez bych testovala normalne kvuli tomu odletu. Museli by mi dat s sebou nejake jine prasky nez beru ted.
To by bylo super, kdybychom vsechny najednou otehotnely.
Musime myslet pozitivne, nesokovat a tesit se na mimuska.
Macku, my jsme meli oboji - IVF i ICSI, pritelovi spermie nebyli ty nejlepsi. A embryjka z ICSI se vyvinuly mnohem lepe nez ty z IVF. Mejte se krasne.
ahojte všecinky!!!
no teda čučím. Včera jsem tu byla v 8 ráno a nikdo, nebylo s kým si psát. No dnes jsem si tedy řekla, že ještě na chvilku schrupnu, že tu určo zase nikdo nebude a vida je půl 12 !!
tak to se mi chvilka protááááhla
![]()
Filo ty se tak strašlivě moc máš, že už budeš vědět v pondělí. I když je to zajímavé že, jestli vzpomínám dobře měla ET tak nějak stejně jako já Perla, tak když už tam je co vidět o týden dřív, nebo teda v krvi, tak proč to tak nejde udělat všem, že Perli?
že bys měla radost? já teda ano. Tak se budeme ničit ještě celý příští týden
![]()
Macku ve Fertimedu se platí za ICSI 7000,– za 6 kuliček a za každých dalších 6 se platí dalších 1000,– ![]()
Perli dnes mě zase pobolívá podbřišek, už mě to fakt neba. Jeden den jo, druhý zase ne, to je na blázinec. Přemýšlím, že bych si dnes když je tak hezky vzala auto a jela někam s pejskem na výlet. Perli myslíš, že můžu mimikům nějak ublížit řízením? přeci ten kdo neví že je těhu taky žije řídí nakupuje a dělá stoustu věcí normálně. Jo a Perli, pejska doporučuju, chceš-li si vyměnit za nové polovinu věcí v bytě
já vím co říkám, mám 6 letou fenečku sharpeie
a to jednoho roku to byla taková moje malá roztomilá pokrčená demoliční četa.
![]()
No právě proto jsem se divila,protože pořád říkají,že spermio máme v normě
tak proč hned ICSI???
Chlap tam jde ještě na nějaké odběry krve,tak se zeptáme,na to je čas.
Holky,znáte to taky,takovou zvláštní nervozitu,že ani nevíte proč jí zrovna máte?
Asi to říkám divně,ale jsem poslední dobou nervozní-asi jsem zralá na dr.Chocholouška z toho všeho,co se chystá…
V práci se vůbec nejsem schopná na nic soustředit,tak jen aby mě ještě nevyrazili ![]()
ahoj holky, chtela jsem vas jen pozdravim, vy jste se nejak rozjeli, clovek tu dva dny neni a uz nestiha!!!!
takze doufam ze vam vsem vsechno vychazi podle planu a nejsou tu zadne chmury!!!! tak se drzte!!!!
Ahoj holky, musím se pochlubit, volala jsem do CARu a z 11 oplozených vajíček se nám 10 vyvíjí tak jak má HURÁ, HURÁ ![]()
Zítra v 11:00 jdu na ET, strašně se těším, ale jak tady čtu, tak asi nemám na co, že Perličko, já budu s nervozitou na tom stejně jako Ty, ale hlavu vzhůru Fila to v pondělí rozjede a pak se všechny svezeme na těhuvlně nebo jak tady už někdo říkal, bude to přímo tsunami ![]()
Perlo, ty obrásky jsou super, holčička u počítače mi začíná být povědomá a ta postavička se všema pocitama taky.
Vladi - to je moc dobře, že se cítíš fajn, jen tak dál
Macku - já jsem byla na punkci v úterý a zítra už jdu na ET, Ty máš nějakou super dlouhou prodlouženou kultivaci nebo co!? ![]()
Chtěla jsem se zeptat, dneska ráno jsem měla takový divný výtok, jako začínající MS, ale břicho mě nebolí, nevíte co to je? Že by špinění z punkce? Ale včera jsem nic neměla, tak nevím. Čusík Eva
Ahojky Míšo,
my to tady zvládáme - zatím to jde dobře. A co ty jak se daří? Jak si užíváš mamino. Doufám, že jsi nám poslala fůru těhu bacilů.
![]()
Ahojky Evčo,
tak to už máš opravdu za chvilku. Já jsem byla hrozně nervózní. Naštěstí tam měli tu poruchu a já jsem se z toho pěkně dostala. TAk se z té nervozity dostaň co nejdříve, dost to pomáhá. Ty embrijka se ti opravdu pěkně vyvíjejí.
Takže držím palce.
Ahoj Evčo,to je nádhera,že se povedlo tolik vajíček!!!
Když už narážíš na tu prodlouženou kultivaci,tak co si o ní myslíte?Měli jste jí? ![]()