Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím Perli, že by ta tvá kamarádka měla navštívit nějaký CAR, je to škoda, přece jen už není nejmladší a třeba se i léčba může protáhnout, takže čím dřív, tím líp. Jenže je to na ní, ty jí můžeš informovat, říct svůj názor, ale zajít tam musí sama z vlastní vůle. Jen ti dám ještě jednu radu, pokud na ni budeš hodně tlačit, tak se může stát, že se rozejdete ve zlém a kamarádství bude tatam. Tebe to bude mrzet a jí možná také. Takže spíš pomalu ale jistě ji přesvěč o tom, že CAR je pro ni zatím nejlepší řešení, třeba jen dojít na konzultaci. Nebo jí pozvi do naší diskuze.......třeba jí to popožene ![]()
Já jsem taky trochu ujetá, byla jsem i u kartářky, ačkoliv jsem si říkala, že tomu moc věřit nebudu. Bylo to před rokem a půl a tenkrát mi říkala, že dítě zatím nevidí, takže se ta předpověď vlastně zatím plní…
![]()
Už jsem zpět, měla jsem nenadálou návštěvu - tatínka
.
Filo , ano, reiki - to taky znám od ní. Já ji od léčitelů a kyneziologů v žádném případě neodrazuju, ale snažím se ji přemluvit, aby došla do CARu aspoň na ten úvodní pohovor, aby se dozvěděla co a jak. Už jsem to psala, i jejímu muži pomalinku dochází trpělivost, protože kdyby za těch 6 let využila i lékaře, možná by už měli mimi. A já se mu teda ani nedivím, upřímně se divím, že vydržel tak dlouho mlčet.
Jinak, tu pozitivní energii při punkci bych potřebovala taky, protože já když jsem se vzbudila po narkóze, tak jsem myslela že je to moje poslední hodinka. Ta hrozná bolest mě tak strašně šokovala! Vůbec nechápu, proč to někoho bolí málo a někoha tak příšerně! Tak doufám že to aspoň k něčemu bylo. Říkala jsem si že teď trpím proto, abych si nějak zasloužila miminko - no jó, další blbina, co?!
Luci , ty zlobidlo, žádná předpověď se ti neplní, ty to mimčo mít budeš, tak nezlob!!! A ošklivé myšlenky pryč!!!
JAK DOPADLY HOLČINY??? http://www.sirmi.ic.cz/smajl/129.gif /> Irja: 2.IVF (1. ISCARE 1998, 2. Pronatal 2/2006), 32 let -?
IvKo: 1. IVF (1/06) CAR Zlín, teď pauza před KET, 27 let -?
ČEKATELKY NA STIMULACI: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/316.gif /> Leica: 2.IVF (8/06) - CAR Olomouc, 28 let - cysta = 29/8 se rozhodne, co dál
Zuzajda: 4.IUI, 2.IVF+ICSI (8-9/06 Gest), 28 let
Daria: 3.IVF - ?, Gyncentrum OV, 28 let
Poja: 2.IVF - ?, Zlín, 26let
Andri: 3.IVF - ?, Gest, 25let,
Evina1: 2.IVF (9/06), Fertimed, 31 let
Macek30: 1.IVF (9/06), CAR u Apolináře Praha, 30 let
ČEKATELKY NA KET: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/145.gif /> Habi: 2.IVF Pronatal+Meda, 28 let, KET 10/06
Cherry: 2.IVF Pronatal, 32let / po 1.IVF 27měsíční holčička/, po OPU OHSS, čeká na KET cca 11/06 - 14 mrazáčků!!! Šelmina: 1.IVF (5/06) ISCARE, KET ?, 31 let, 3.10. imunologie v Podolí
Inkah: 1.IVF (3/06), REPROMEDA, 27 let, KET - ?
Milil: 1.IVF+ICSI, Iscare, 24 let, KET - ?
Lovely: 2.IVF (Plzeň), 31 let
VČELIČKY : http://animace.org/…/G420257.gif /> Rendy38: 2.IVF (9/06), Fertimed, 38 let
ČEKATELKY NA : http:www.sirmi.ic.cz/smajl/47.gif /> Perla: 1.IVF+ICSI (8/06) Fertimed, 27 let, OPU 26.8., ET 29.8., TESTÍK: 15.9.
Fila: 1.IVF+ICSI (8/06) Unica Brno, 30 let, OPU 27.8., ET 30.8., TESTÍK: 11.9.
Vlaďka10: 1.IVF (2/06) UNICA, 28 let, KET 1.9.06, TESTÍK: 18.9.
Bonie: 2.IVF+ICSI (8/06) Fertimed, 33 let, OPU 27.8., ET 30.8., TESTÍK: 15.9.
Marcina: 1.IVF (8/06), Fertimed, 27 let, jehličky od 24.8., OPU 4.9., ET 8.9., TESTÍK: 25.9.
Lucik78: 1.IUI (9/06), 28 let
Evča: 1.IVF (8-9/06), Unica Brno, 26 let, OPU 5.9., ET 8.9., TESTÍK: 25.9.
TĚHULKY: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/60.gif /> Welinka: přirozeně, chlapeček (Ondrášek) TP 14.10.2006 ve 38tt (císař), 24 let
Hannah: 1.IVF (3/06), 1 mimi, TP 1.12.2006, 31let
Lena: 1.IVF (4/06 Iscare), 100% holčička (Sofinka) TP 22.12.2006, 36 let, Ko: 24cm, 500g, další Ko 19.9.
Sluníčko: 2.IVF (4/06 IVF inst. Plzeň), holčička (Kačenka) TP 30.12, 27 let, 17.7.genetika
Sutka: 3.IVF, (4/06, CAR Praha), TP 20.1.2007, 38 let, 8.8.amniocentéza OK!!!
Lilik: 1.IVF (05/06 CAR Motol), 28 let, 1 mimi, TP 28.1.2007 Šmoulan: 1.IVF+ICSI (05/06), Fertimed, 35 let, trojčátka !!! TP 18.2.07, 16tt - cca10cm
Míša2: 2.IVF (6/06), Zlín, 31 let, dvojčátka, 13tt - cca 7cm
MIMINKA PO IVF: http://www.sirmi.ic.cz/smajl/48.gif http://www.sirmi.ic.cz/smajl/239.gif /> Zuzi: 1.IVF (10/2005 ICSI,Pronatal), 28let, 24.5.06 Samuel 2100g, 47cm a Nikolka 2210g, 44cm
Helli: 1.IVF (11/05 IVF inst.Plzeň), 29let, 30.6.06 Nikolka 1640g, 41cm a Lukášek 1970g, 39cm
Barbánek: 2.IVF+ICSI (11/05, ART ČB), 28 let, 12.7.06 Tadeášek 2890g, 49cm
Stella: 1. IVF CAR Motol, 39 let, 17.7. (18:53) blonďáček Jonášek, 2800g, 46cm [/barva] [barva=#444444]
JonášekTadeášek
Nikolka
Lukášek
[/barva] [barva=#444444][/barva][barva=#444444]
Dneska je Marcinka zřejmě na transferu, takže Marci, moc držím palečky!!!
Ahojky všichni,
tak ty chmury už přišli i na mě. Přepadli mě včera večer a nemohla jsem kvůli tomu spát. Tak nějak jsem měla pocit (teda ještě včera odpoledne), že to tentokrát vyjde a potom se to najednou změnilo a právě naopak jsem měla pocit, že zase nic. Teď už je to zase o něco lepší, ale červíček začal hlodat. Jste jediní s kým si tomto můžu pokecat. O tomto co podstupuji vědí hodně mích dobrých známých, ale nechci se s nima rozdělovat o moje chmury a naděje. Stále věřím, že je obrovská šance, že to vyjde. A můžu říct že ookabooka opravdu pomáhá. Jak jsem si to přečetla, tak se mi hned zlepšila nálada.
Dneska jsem pomáhala tchyni s koláčema. V neděli nás čekají hody a pozvali jsme mou rodinu, tak se musím trošku snažit ![]()
Vladi, tak to je mi moc líto, jestli jsme tě „nakazily“. Já mám dnes vyjímečně lepší náladu a dívám se na to tak nějak jinak. Vladi, věř tomu, že to vyjde. Móóóc držím palečky!!!
Ahojky Perloo,
určitě jsi mě nenakazila. Já jsem většinou na tyto stavy odolná, jen občas to nezvládám. Zatím to zvládám v pohodě. To všechno bude tím čekáním.
mě už by se totiž chtělo testovat, ale je moc brzo
Tak to musím vydržet
![]()
ahoj holky, chmury pryc, cekam na vas v oddeleni tehulek v nasem seznamku!!!!
a vitam novacky! a drzim palce!!!
Ahoj holky, moc vás zdravím. Také na tom nejsem nejlépe. Včera mi Dr. řekl , že mi nerostou folíky, mám asi anovulační cyklus, takže KET se odkládá na říjen. Úplně mě to dostalo a obrečela jsem to. Perloo můžeš mi prosím KET opravit v seznámku.
Holky moc vám držím palečky ať to vyjde a testíky jsou pozitivní
![]()
Míšo ahoj jak je těhulko?
Perloo, co je s Andri, to už má po druhém pokusu (a neúspěšně)? Myslela jsem, že bude teprve teď někdy testovat? Nemám bohuže čas to dozadu pročítat.
Habi
ahoj Habi, to je mi moc lito, ze vam to ted nevyslo… treba pristi mesic budes mit „plodnejsi“ drzim moc palecky, dej vedet!
ja se mam docela dobre, uz se tesim na dalsi kontrolu, mam trochu strach, me prijde ze ani nejsem tehu…
tak se opatruj a napis!
Ahoj Habi ,
je mo to hrozně líto, ale nesmutni, říjen je tady cobydup!!! ![]()
U Andri bohužel nedošlo k ET. Z 16 folikulů byly jen 2 vajíčka. Ty se sice obě oplodnily, ale bohužel nevydržely do ET. Podle mě se tohle nepočítá za pokus, takže si myslím že ji čeká 2. pokus a ne 3. Do seznámku si to Andri ještě napsala sama.
Je z toho zničená. Prý i embryloložka i Dr. taky kroutili hlavou a navrhovali jí genetické vyšetření, speciální imuno atd.....a aspoň 1/2 roku pauzu.
Holky, oběma držím palečky, prosím nesmutněte, jednou to přece vyjít musí!!!
Míšo , ty trdlo, vždyť tam máš dva prcky, jak se můžeš cítit „netěhotně“?!
Kdy jdeš na tu kontrolu? Držím palečky!!!
Perlo, ja nevim… nejak mi nic neni… na kontrolu jdu 19.9. tak doufam ze to bude ok.
a ty uz to mas za tyden, to je super, urcite to vyjde! budes testovat driv?
Miško , test doma naštěstí nemám, kdybych měla, tak testuju už teď
! V pondělí plánuju test koupit a v úterý to prubnout. Bude to 14 dní od transferu, takže podle mě to už je jasné. Ale abych ti řekla pravdu, fakt se klepu strachy. Nemám vůbec žádné příznaky že bych byla těhu, prsa mě nebolí, prostě nic. Ale uklidňuju se tím, že každé těhu je jiné a to že jsem to tehdy v minulosti v obou případech poznala dřív než byl termín MS neznamená, že to poznám vždycky. Nebo to tak není? No prostě mám strach!!!
19.9. ti budeme moc držet palečky, a neboj se a buď ráda, že nemáš žádné potíže!!!
Habi, je mi líto, že se to tento měsíc odkládá. Příští měsíc to určitě vyjde. Ty jseš asi na nativním KETu - což je dobré z důvodu, že do sebe nedáváš žádné léky. Každá z nás má někdy anovulační cyklus, bohužel to tentoktát padlo na špatný měsíc. Příští měsíc to určitě vyjde. Budu držet palce. ![]()
Míšo, kontrola ti dopadne určitě dobře. Jak jsi se cítila, když ti řekli, že budeš mít 2 mimi. Já bych byla štěstím bez sebe. ![]()
Perloo, to je mi Andri hrozně líto, taky má chudinka odklad, ale podstatně delší a ještě neví, proč má takové neúspěchy.
Vím, že při
prvním IVF to u ní s těmi folíky také nebyla žádná sláva. Ale dobré je, že se jí to opravdu jako další pokus nepočítá. Ale stejně, musí jí být hrozně.