Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@aguti Ahojky, testovat bych mela az pristi patek 29.. dnes jsem 6ty den po ET.. jen jsem odpoledne mirne zaspinila, tak jsem z toho uplne prejeta.. Mam pocit, ze to vecne zklamani snad nikdy neskonci..
@petross Ty jo.. ja mela jen 150 j Gonalu a 18folikul.. A bolesti jsem pak malem umrela.. ale bylo tam jen sest vajicek.. zvlastni jak je to u kazdeho uplne jinak..
@Mikina33 Byla bych s temi plany opatrna.. hodne zalezi jak moc budes reagovat na hormony. Ja byla franerka s tim, ze to nic neni a pujdu hned do prace.. Uz den pred OPU mi nebylo do reci a pak jsem tyden lezla po ctyrech.. Zvetseny vajecniky, voda v brise a jen jsem se modlila aby to nebylo na kapacky.. Ted po 12ti dnech jsem happy, ze se muzu bez bolesti vycurat..Ale holky co byly se mnou byly po 4 folikulach uplne v ppoho..
@aguti to víš no, my zdravotníci jsme v tomhle trovhu postižený, do jinýho píchat klidně, ale do sebe nikdy… ![]()
vyšetřili nám spermíky, genetiku, hormonální profil, všechny možný i nemožný pohlavně přenosný nemoce, pak klasika jako na prevenci (stěry, UTZ), sledování ovulace.
Vše OK, akorát jednou jsem neovulovala… ale pak zase 5krát jo ![]()
Jsme oba zdraví jako rybičky a přesto nic… ani s clostylbegitem.. to a ted hurá na IVF. Už jsem ve stadiu těšení, strach mě opustil a ted se straaaašně moc těším na mimi… jako kdybych měla 100% jistotu že to vyjde…
ale myslim, že tohle prostě musí vyjít…
strašně moc tomu věřim.
A co vám vyšetřovali? jen at vás pořádně proklepnou. Do jakého chodíš CARu?
@aguti S tim hrnutim se do IVF sme na tom uplne stejne.. ja to oddalovalo co to slo.. A to ta stimulace a odber byl jeste vetsi kentus nez jsem cekala
Po OPU a tech problemech sem si rikala, ze znova bych do toho uz nesla.. ale dneska vim, ze pri neuspechu zase nebudu moct preckat pauzu do dalsi stimulace ![]()
Zdravím všechny nové holčiny ![]()
@Mikina33 každá jsme jiná a jinak reagujeme jak na hormony, tak na narkózu, takže se zbytečně nestresuj, jak to bude u OPU, já například měla blbou reakci na hormony, odsáli mi 23 folikulů, takže následoval OHSS, ale narkóza byla super, břicho mě bolelo minimálně, jen jsem cítila bolest spíš jakoby po těch vpiších a i můj manžel se divil, že vypadám jako kdyby mi nic nedělali, oproti jiným holčinám co viděl…
@aguti jojo, je fajn, když si tu člověk může pokecat a hlavně sdílet zkušenosti, nebot lidi, co tím neprochází nemjí absolutní tušení, o čem to vše je? Holka IVF a jistota? Tak to si nemyslím. IVF je také dost o čase, stresu a penězích. Mě bohužel nic jiného než IVF nezbývá, kolem IVF se točím od října lonského roku, stálo mě to pře 30 tisíc a ještě si můžu dost měsíců či let počkat. A těch peněz? Škoda mluvit… a ty tedy inseminuješ??? ![]()
@Ploutvik píše:
@Mikina33 Byla bych s temi plany opatrna.. hodne zalezi jak moc budes reagovat na hormony. Ja byla franerka s tim, ze to nic neni a pujdu hned do prace.. Uz den pred OPU mi nebylo do reci a pak jsem tyden lezla po ctyrech.. Zvetseny vajecniky, voda v brise a jen jsem se modlila aby to nebylo na kapacky.. Ted po 12ti dnech jsem happy, ze se muzu bez bolesti vycurat..Ale holky co byly se mnou byly po 4 folikulach uplne v ppoho..
Já to měla téměř stejně, blbě se mi čuralo dobře pár dní a při každém dosedu mnou projížděli jehličky.. jak to všechno vevnitř bylo bolavý. Je to faskt indi vindi ![]()
Ježiš holky vy mě děsíte… A to mi může být zle už u toho Synarelu?
@Mikina33 ale někdo je po OPU úplně v pohodě, těžko vědět jak Ti v den Dé bude, jak to budeš snášet. Já jsem tedy bolestníček
takže pro mě je i odběr krve šílenost, chápeš
neboj se, jen počítej s tím, že Ti může být i dobře i na pendrek ![]()
@Ploutvik já mám naordinováno taky 150j Gonalu. U mě je všechno ok, tak snad něco vyroste ![]()
@Vena123 já si nemyslím, že ivf je stopro úspěch, to vůbec ne. Jen že je to zase o trochu větší naděje než při iui.
Já teď čekám na výsledek posledního iui a jestli nic, tak další týden začínám píchat.
@blowball tak to toho máte docela dost, my ani genetiku nemáme ![]()
Chodím do RF v Brně.
Já vás zdravím, potřebovala bych radu…25 si jedu pro léky doktorce pro hormony a mela bych je už brát ale mám problém já jsem dostala dříve než jsem čekala… co teď mám dělat