Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@dadakin
Koukám, že toho už máš za sebou taky dost
proč jsi začínala minimálkama? Každý to většínou dělá opačně. Minimálky si schovává až když má vyčerpané pokusy ![]()
@maraida mám sterilizaci po 3 SC a až ted jsem se zeptala mudr jestli nezkusit poslat žádost na pojištovnu jestli by to neschválili a dneska jsem volala do RF že jo klaplo to spadl mě kámen ze srdce už totiž stimuluju a dát 11 nebo 50 tisíc
je rozdíl 50tisíc nás přišli ty minimálky.
@dadakin a u tebe jsou teda minimálky na nic a doporučili ti IVF? Abys jako měla víc vajíček nebo proč? Protože já s klasickým IVF jsem měla vajíčka jen 2
No vidíš, a já myslela, že když si dá ženská sterilizaci a pak chce IVF tak vždycky musí jako samoplátce, protože se pro neplodnost rozhodla sama dobrovolně.
Holky jaké máte zlušenosti s tím, že by s zamrazovaly 5 celych dni stare embryjka? OPU jsem mela ve stredu a v pondeli mam jit na transfer..coz je 6. dne a toho dne chteji taky zmrazit pokud zbydou…
@sarinka83 píše:
Holky jaké máte zlušenosti s tím, že by s zamrazovaly 5 celych dni stare embryjka? OPU jsem mela ve stredu a v pondeli mam jit na transfer..coz je 6. dne a toho dne chteji taky zmrazit pokud zbydou…
No ja mela ET stejne jak ty, 5.den. Jednu blastocystu a ctyri preblastocysty. Blastocystu zavedli a cekali jeste dalsi den, zda se z tech 4 taky vyvinou blastocysty, aby je mohli zamrazit. Ale bohuzel prestali rust. Ale je normalni, ze po PK ti jedno ci dve zavedou a pokud je neco, tak to zmrazi.
@Katy161 ony se nemusí mrazit jen blastocysty. Mě třeba mrazili moruly.Ale vždy k tomu dni musí embryo odpovídat vývinu
@maraida nedoporučili mi klasický IVF na to jsem se zeptalá já a oni že pošlou žádost a uvidí se a klaplo to jinak bych musela platit plnou výši, ano po sterilizaci by neměla být možnost to mít přes pojištovnu, ale záleží na pojištovně jestli to odklepne nejsem jediná komu po sterilizaci to povolili. Co vím že se dělá v jiným CAR že se žádost napíše na někoho jinýho kdo pokus nevyužije i toto se dělá. Po minimálce jsem měla max. 4 vajucha, ale mudr mě řekl klasickým IVF je až 4× větší úspěšnost.
@Peťka111 píše:
mě vždycky přijde MS po dvou dnech od vysazení, ale někomu až po 5 dnech
no tak to vypadá, že já budu ten druhý případ
zatím pořád nic. Je možné, že když jsem ho zaváděla, tak se vstřebává nějak postupně a působí dýl? ![]()
@dadakin ahoj
vítej mezi námi. Je super, že ti to schválili.
@maraida píše:
@Katy161 ony se nemusí mrazit jen blastocysty. Mě třeba mrazili moruly.Ale vždy k tomu dni musí embryo odpovídat vývinu
no ja si myslela, ze ten den zmrazi vsechny ostatni embryjka. Tady jsem cetla, ze se mrazi morulky i jeste drive. Ale oni chteli pockat, az ty moje dorostou do blastocysty, ze to jinak nema cenu mrazit. Tak jsem byla zklamana
@Katy161 a proč by to nemělo cenu mrazit? Vzdyť se mrazí i prvojádra ![]()
Ahojda, pár dní vás čtu - dnes jsem dorazila na konec a ejhle, už máte uzavřenou skupinu. No neva, třeba sem taky ještě někdo jukne na pokec… Dnes jsme byli v Iscare na pohovoru, chystáme se využít poslední třetí pokus. Už od nich máme jednoho rošťáka kterej si děsně přeje sestřičku.
@marculi ahoj Marculi
neboj, nenecháme tě v tom samotnou. Kdy máš začít se stimulkou?