IVF leden 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
22.1.13 17:11
@Blondýna007 píše:
Neházej tak rychle flintu do žita :hug:

Máš pravdu.Ale po tom co tu všechno čtu se člověk bojí :oops: Budu myslet pozitivně, však ony to embrijka dají. Dnes mi laborantka řekla, že nejlíp jim je stejně v děloze :srdce: Holky, taková blbá otázka, ale když je ISCI tak vědi jaký dělaj pohlaví? A te´d v tý kultivační misce vědi kolik je holek a kluků a co mi budou zavádět? :nevim: mě by to hrozně zajímalo jestli to poznaj :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.1.13 17:13
@kaczule1 píše:
@mahdalka taky mám všechna embrya zamražena hned v prvojádru ;) I dr. říkal, že to je pro ně lepší je mrazit takhle než pak vyvinuté. Kdyby se víc vyvinuté zamrazily, tak je u nich menší šance úspěšného rozmražení jak u těch v prvojádru ;)

Vážně? :hug: Tys mi dodala naději :hug: A oni to pak po rozmražení nechaj ještě dojít v tý kultivační misce, nebo to rovnou zavedou? Jdu poprvé tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.1.13 17:14

@mahdalka nechají je kultivovat a podle vývoje ti je pak zavedou, takže neboj, v prvojádru ti je nezavedou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.1.13 17:15
@mahdalka píše:
Máš pravdu.Ale po tom co tu všechno čtu se člověk bojí :oops: Budu myslet pozitivně, však ony to embrijka dají. Dnes mi laborantka řekla, že nejlíp jim je stejně v děloze :srdce: Holky, taková blbá otázka, ale když je ISCI tak vědi jaký dělaj pohlaví? A te´d v tý kultivační misce vědi kolik je holek a kluků a co mi budou zavádět? :nevim: mě by to hrozně zajímalo jestli to poznaj :lol: :think:

nene, to nepoznají. Pozná se to, když se dělá PDG ale jinak ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.1.13 17:17
@kaczule1 píše:
nene, to nepoznají. Pozná se to, když se dělá PDG ale jinak ne

Já myslela že vědi, jakou spermii do tý jehli pod mikroskopem nabíraj, jestli XX, nebo XY :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.1.13 17:19
@kaczule1 píše:
@mahdalka nechají je kultivovat a podle vývoje ti je pak zavedou, takže neboj, v prvojádru ti je nezavedou ;)

Aha, ale v tom případě je možný a může se stát, že jedno to rozmražení třeba vůbec nepřežije a druhý se zastaví ve vývoji než dojde ke KET :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.1.13 17:25

@mahdalka možné to samozřejmě je, ale na tohle vůbec nesmíš myslet :cert: A když přežije třeba jenom jedno, tak oni to druhé nečekají moc s kultivací ale třeba jenom den, dva. Vždycky říkají, že u maminky je líp jak v laborce :*
U ICSI nevybírají speciální spermii. Vyberou náhodnou a tou vajíčko oplodní. U PICSI vyberou „dobrou“ spermii, ale ani tam neví pohlaví, jenom kvalitu spermie. U PDG (když hrozí nějaká vážná genetická vada), tak embryjko zkoumají geneticky a tam vidí, zda je to XX nebo XY ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
22.1.13 17:31
@mahdalka píše:
Já myslela že vědi, jakou spermii do tý jehli pod mikroskopem nabíraj, jestli XX, nebo XY :nevim:

Tak to už by jsme asi chtěli moc určit si pohlaví. Protože bych řekla já chci holčičku a neříkejte to manželovi http://bestpage.cz/…es/s1468.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.1.13 17:32
@xantipi píše:
Tak to už by jsme asi chtěli moc určit si pohlaví. Protože bych řekla já chci holčičku a neříkejte to manželovi http://bestpage.cz/…es/s1468.gif
:lol: :lol: :lol: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.1.13 17:39

@kaczule1 Teda ty máš přehled. Děkuju za vyčerpávající informaci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.1.13 17:41

Jéžiš to ne, já se neptala proto abycch si mohla určit pohlaví, ale jen mě zajímalo, čistě ze zvědavosti jestli to v tý laborce vědi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.1.13 17:41

@mahdalka Je to moje 2. IVF, tak sháním informace :mrgreen: a krom toho často chodíme s holkama s CARu na kafíčko, takže si předáváme zkušenosti a informace 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.1.13 17:44

@kaczule1 Aha,tak to joooo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
22.1.13 18:00

Ahoj všem :lol:, tak jak to tu pročítám, bude za chvíli na světě spousta dalších nových maminek ;).

Kaczule1 - nechci tě opravovat, ale to o čem píšeš je PGD :mrgreen: Já se na to taky ptala v caru, ale peníze na to nemáme, je to drahá záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
22.1.13 18:27

@homar jj, máš pravdu :mrgreen: no, není to zrovna nejlevnější záležitost, ale u nás naštěstí je hodně nízké % nějaké genetické vady a i genetika nám vyšla OK, takže raději ty peníze dáme do dalšího pokusu než na toto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí