Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Blondýna007 píše:
Neházej tak rychle flintu do žita
Máš pravdu.Ale po tom co tu všechno čtu se člověk bojí
Budu myslet pozitivně, však ony to embrijka dají. Dnes mi laborantka řekla, že nejlíp jim je stejně v děloze
Holky, taková blbá otázka, ale když je ISCI tak vědi jaký dělaj pohlaví? A te´d v tý kultivační misce vědi kolik je holek a kluků a co mi budou zavádět?
mě by to hrozně zajímalo jestli to poznaj
![]()
@kaczule1 píše:
@mahdalka taky mám všechna embrya zamražena hned v prvojádruI dr. říkal, že to je pro ně lepší je mrazit takhle než pak vyvinuté. Kdyby se víc vyvinuté zamrazily, tak je u nich menší šance úspěšného rozmražení jak u těch v prvojádru
Vážně?
Tys mi dodala naději
A oni to pak po rozmražení nechaj ještě dojít v tý kultivační misce, nebo to rovnou zavedou? Jdu poprvé tak nevim ![]()
@mahdalka nechají je kultivovat a podle vývoje ti je pak zavedou, takže neboj, v prvojádru ti je nezavedou ![]()
@mahdalka píše:
Máš pravdu.Ale po tom co tu všechno čtu se člověk bojíBudu myslet pozitivně, však ony to embrijka dají. Dnes mi laborantka řekla, že nejlíp jim je stejně v děloze
Holky, taková blbá otázka, ale když je ISCI tak vědi jaký dělaj pohlaví? A te´d v tý kultivační misce vědi kolik je holek a kluků a co mi budou zavádět?
mě by to hrozně zajímalo jestli to poznaj
![]()
nene, to nepoznají. Pozná se to, když se dělá PDG ale jinak ne
@kaczule1 píše:
nene, to nepoznají. Pozná se to, když se dělá PDG ale jinak ne
Já myslela že vědi, jakou spermii do tý jehli pod mikroskopem nabíraj, jestli XX, nebo XY ![]()
@kaczule1 píše:
@mahdalka nechají je kultivovat a podle vývoje ti je pak zavedou, takže neboj, v prvojádru ti je nezavedou
Aha, ale v tom případě je možný a může se stát, že jedno to rozmražení třeba vůbec nepřežije a druhý se zastaví ve vývoji než dojde ke KET
![]()
@mahdalka možné to samozřejmě je, ale na tohle vůbec nesmíš myslet
A když přežije třeba jenom jedno, tak oni to druhé nečekají moc s kultivací ale třeba jenom den, dva. Vždycky říkají, že u maminky je líp jak v laborce ![]()
U ICSI nevybírají speciální spermii. Vyberou náhodnou a tou vajíčko oplodní. U PICSI vyberou „dobrou“ spermii, ale ani tam neví pohlaví, jenom kvalitu spermie. U PDG (když hrozí nějaká vážná genetická vada), tak embryjko zkoumají geneticky a tam vidí, zda je to XX nebo XY ![]()
@mahdalka píše:
Já myslela že vědi, jakou spermii do tý jehli pod mikroskopem nabíraj, jestli XX, nebo XY
Tak to už by jsme asi chtěli moc určit si pohlaví. Protože bych řekla já chci holčičku a neříkejte to manželovi http://bestpage.cz/…es/s1468.gif
@xantipi píše:
Tak to už by jsme asi chtěli moc určit si pohlaví. Protože bych řekla já chci holčičku a neříkejte to manželovi http://bestpage.cz/…es/s1468.gif
@kaczule1 Teda ty máš přehled. Děkuju za vyčerpávající informaci ![]()
Jéžiš to ne, já se neptala proto abycch si mohla určit pohlaví, ale jen mě zajímalo, čistě ze zvědavosti jestli to v tý laborce vědi ![]()
@mahdalka Je to moje 2. IVF, tak sháním informace
a krom toho často chodíme s holkama s CARu na kafíčko, takže si předáváme zkušenosti a informace ![]()
Ahoj všem
, tak jak to tu pročítám, bude za chvíli na světě spousta dalších nových maminek
.
Kaczule1 - nechci tě opravovat, ale to o čem píšeš je PGD
Já se na to taky ptala v caru, ale peníze na to nemáme, je to drahá záležitost.
@homar jj, máš pravdu
no, není to zrovna nejlevnější záležitost, ale u nás naštěstí je hodně nízké % nějaké genetické vady a i genetika nám vyšla OK, takže raději ty peníze dáme do dalšího pokusu než na toto ![]()