Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@misjuhy Ahojky, co to znamená že jsi dnes byla na IVF? Jaká fáze?
![]()
Holky, chvilku tu nejsem a vy jste se pěkně rozpovídaly
Jsem pro tabulku i pro uzavřenou skupinu ![]()
@mahdalka já jsem při mém předchozím pokusu měla také utrogestan 2-2-2, ale zaváděla jsem ho. Protože mi bylo řečeno, že když jde přes žaludek, může být člověku blbě. Ptala jsem se, jestli musím pak ležet, nebo normálně fungovat a dr. říkala, že normálně fungovat, takže jsem zavedla a šla ![]()
@misjuhy píše:
Ahojky dneska mi zavedli 2 embryjka blastycidy
Ahojky, moc držím palečky ![]()
@misjuhy Ahoj, vítáme tě mezi námi
Taky by mě zajímalo, jak jsi daleko?
@misjuhy Tak to držím pěstičky, ať se pěkně zavrtají mimísci ![]()
Jak se bavíte o Utrogestanu, já jsem při 1. IVF zaváděla 2-2-2 a to vaginálně, potom jsem se ptala při KETu dr., co je lepší. Ten mi poradil, že je lepší polykat, alespoň se celá účinná látka vstřebá. Tak jsem to tedy brala orálně, ale to jsem vždycky měla po půl hodině po požití motáky a chtělo se mi hrozně spát. Byla jsem na nemocenské, tak jsem to vždycky na chvíli proležela ![]()
Holky rada tabulku udelam, ale az po opu, ted jsem nafoukla jak brezi vlk a normalne si domu notas neberu, vystacim s iPadem a na tom se mi blbe tvori. V patek si veru NTB domu, tak az budu hnit na gauci, tak ji rada udelam
. Vzdycky po obede se nafouknu jak balon a bricho boli a boli, ale to uz zmaknu levou zadni ![]()
Asi blbej dotaz, k cemu se picha pregnyl, kdyz folik nesmi rupnout?? Docela me to desi, mam foliky uz i pres 20 mm a kdyz pichnu zitra vecer pregnyl, tak jak do patku vydrzi v brise?? ![]()
@Blondýna007 Pregnyl je těhotenský hormon, který je pro začátek nutný, protože embryjko nevzniklo přirozenou cestou… ![]()
@Blondýna007 A neboj vydrží, všechno je to nastimulovaný tak, aby to vyšlo… ![]()
@Blondýna007 Pregnyl se píchne a do 48 hod. by to mělo vyvolat ovulaci. A tobě vezmou folikuly ještě před tím, než k té ovulaci dojde. Aspoň tak to chápu já
.
@Blondýna007 přesně jak píše @homar po pregnylu do 48 hod. praskne folikul a uvolní se vajíčko. OPU je většinou po 36 hodinách, což se tomu dr. dobře „odčerpávají“ vajíčka ![]()
@xantipi pregnyl se dává i v přirozeném cyklu aby došlo k ovulaci, takže to není proto, že obsahuje hormon hcg, jelikož nejde o přirozené početí ![]()