Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mahdalka, to je sice hezké, rady jsou fajn, ale jak je převést do praxe…že? ![]()
@mahdalka píše:
No přesně tak. A prej nemám číst věci na internetu a stresovat se jima, ale mám si radši přečíst pěknou knížku
Máš pravdu nejhorší je internet
Já bych chtěla zavést 2 embrya a vůbec by mě nevadily dvojčátka, pak čtu diskuzi o dvojčatech a jsem zděšená, co všechno se děje, že rodí všechny o dost dřív, komplikace dětí atd…
Asi taky začnu číst knížky
A můj manžel už nesnese když řeknu." Ale víš, na netu jsem četla" ![]()
Jo jo, můj už mi to zakázal, že pak jsem zbytečně vystresovaná
Ono je těžké rozhodnout, jedno nebo dvě. Už třeba kvůli tomu, aby pojišťovna proplatila 4 pokusy. I když člověk doufá, že je potřebovat nebude. Moje doktorka mě utěšovala, že k ní chodí jedna lékařka a ta otěhotněla až na 14. pokus ![]()
Já vzhledem k mému zdravotnímu stavu se budu vždy přiklánět k dvěma. Je to poslední šance mít děti… ![]()
@Nikaveru Já mám kamarádku, které se to podařilo po 11. Nechala tam 3/4 milionu…
Já už jdu na 4.IVF, takže s pojišťovnou už taky nekamarádím… ![]()
@xantipi píše:
@Nikaveru Já mám kamarádku, které se to podařilo po 11. Nechala tam 3/4 milionu…Já už jdu na 4.IVF, takže s pojišťovnou už taky nekamarádím…
Ty vado! To jsou příběhy… Xanti, moooooc Ti držím palečky, ať už se u Tebe to štěstíčko v podobě miminka usídlilo. Je to těžké, viď? Ale věřím, že to tentokrát vyjde.
Holky to je hrůza
Maurerová taky otěhotněla až na 11 pokus
Jenže ty na to ty peníze maj
@Nikaveru Těžké to je, ale jak píšete, že ženská by měla být v pohodě a v klidu, tak to já jsem… No roky a tak nějak moc nevěřím, že to vyjde, už jsem se s tím smířila. Takže když to nevyjde, tak si sice jeden den trochu popláču, ale neberu to jako tragédii. No a když to vyjde, tak hurááááá, dám se na modlení
![]()
@xantipi máš můj obdiv
Asi jsi časem otupěla… ale já věřím, a doufám, že mít štěstí budeš. Poprvé a podruhé, když jsem se dozvěděla, že to nevyšlo hrozně jsem bulila, potřetí už bulet nešlo… Že bych také otupěla… ![]()
@Nikaveru Je to možný
Jde o to, že tu krizi asi v 27 letech mám za sebou… Ale to byl fakt děs, kočárkům se jsem se vyhýbala, nešla jsem ani ke kamarádkám, kterým se narodilo dítě… No byla jsem děsná…
No a teď už cítím, že biologické hodiny dotikávají, tak to beru jako poslední šanci. Říkala jsem, že se tomu budu věnovat max do 39 let. Jakmile budu mít tyto narozeniny, tak to vzdávám…
Ale ještě mám něco málo přes rok ![]()
@xantipi
to mě mrzí. Vím, ty pocity, kdy se člověk nemůže naplno radovat, že se třeba kamarádce narodilo mimčo, i když ji máš ráda a přeješ jí to, jsou hrozné. Také to mám. ![]()
@mahdalka nezoufej
6 vyvíjejících se embryí je krásný výsledek ![]()
Jinak je pravda, že když je zase vajíček hodně, tak bývají hodně nekvalitní.
To si nevybereme-když je jich málo zoufáme, když hodně tak taky ![]()
Jinak já o tom mražení prvojáder už slyšela. Oni je můžou kultivovat až pak po rozmražení.
@xantipi já jsem si řekla do 40.
A oni ti teda tohle IVF neproplatí, když jsi minule neměla ET? Nebo jak to dopadlo?
Můj manžel taky nerad vidí, když jsem na netu
Vždycky říká „tak co zase holky na miminu říkaly“ ![]()
A já jsem dopoledne byla po nákupech a koupila jsem si na pátek těhotenský test ![]()
@maraida To mě se ptá, tak co říkaly holky šukálistky?
Já ještě nevím, prej jim ještě nedošla odpověď, ale já tomu nevěřím…Už to bude skoro měsíc, co se ta žádost dávala
Na druhou stránku by to bylo dobré být 50000 v plusu, bych to mohla využít na další IVF, kdyby tenhle nedopadl, nebo na výbavičku ![]()