Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@sarinka83 přítel má špatné spermio, ani žádné vitamíny a bylinky nezabraly, tak jsme se rozhodli, že není nač čekat. Já mám navíc dost nepravidelné cykly
, dle BT ovuluju, akorát každý měsíc jiný DC. Proto jsem taky teď vyfásla ten utroš, jinak bych čekala na MS ještě tak 2 týdny.
DOTAZ 2 : Dneska jsem studovala na netu ty protokoly - krátký, dlouhý, antagonisti a podle schématka netuším kam se zařadit. Pls můžete mi někdo „diagnostikovat“ dle těchto info???
5.12. - 1DC
6.12. - HA začátek
28.12. - Synarel začátek
6.1. - HA konec
8.1. - 1.DC
11.1 - 1. injekce (4.DC) Merional
20.1 - poslední injekce
21.1 - poslední Synarel ráno + teď večer Pregnyl
23.1 - OPU
Díky za osvětu. ![]()
Jo a ptala jsem se na ten AH a mudra říkala, že potřeba není, ale že pokud ho budu chtít, tak neni problém, ale že ze mě nebude zbytečně tahat peníze
A ptala jsem se kdy můžu jít na KET, kdyby to nevyšlo a ona říkala že hned, ani se nemusí cyklus čekat
![]()
Ahoj holky. jak probíhá prosím KET? Jsem po úspěšném IVF, které bohužel skončilo špatně v 16. Týdnu mi prasklo mimoděložní a zemřel i mimísek v děloze. Doktor si nevšiml, že se chytila obě embrya… Máme dva mrazáčky a chtěla bych co nejdříve na KET. Problém u nás je jen v manželovi. Tak budu muset zase píchat injekce? Nebo se při KET jen počká, až bude sliznice ok a pak se zavede? Nevím jestli zavést obě nebo jedno. Doktoři chtějí, abych čekala půl roku po operaci… Já bych ale nejradši co nejdříve… Máte někdo zkušenosti, jak dlouho čekat? Teď jsem týden po potratu a revizi… Dodržím šestinedělí a pak bych nejradši zkoušela znovu… Jinak všem přeju hodně sil a štěstí a brzo miminka v břiše ![]()
Ahoj
to mě moc mrzí. Uvidíš, že se dočkáš… Držím moc palečky. Já bych asi poslechla lékaře, přeci jenom to byl zásah do těla a potřebuje se zotavit. Drž se ![]()
@Tinakaterina píše:
Ahoj holky. jak probíhá prosím KET? Jsem po úspěšném IVF, které bohužel skončilo špatně v 16. Týdnu mi prasklo mimoděložní a zemřel i mimísek v děloze. Doktor si nevšiml, že se chytila obě embrya… Máme dva mrazáčky a chtěla bych co nejdříve na KET. Problém u nás je jen v manželovi. Tak budu muset zase píchat injekce? Nebo se při KET jen počká, až bude sliznice ok a pak se zavede? Nevím jestli zavést obě nebo jedno. Doktoři chtějí, abych čekala půl roku po operaci… Já bych ale nejradši co nejdříve… Máte někdo zkušenosti, jak dlouho čekat? Teď jsem týden po potratu a revizi… Dodržím šestinedělí a pak bych nejradši zkoušela znovu… Jinak všem přeju hodně sil a štěstí a brzo miminka v břiše
@Tinakaterina cože
to bych snad toho doktora normálně zažalovala a další pokus bych chtěla zdarma.
U KETu se nestimuluje, čeká se jen jak vyroste sliznice. Pokud ale třeba sama neovuluješ, tak ti na růst sliznice dají třeba Extrimax. Rozmrazí ti embrya a ty ti zavedou.
Revizi jsem nikdy neměla, tak nevím jak dlouho čekat ![]()
@aki27 oni ti řeknou kdy je máš přibližně píchat, např. já je měla píchat mezi 6-8 večer. Ale pak musíš ten čas dodržovat a píchat každý den ve stejnou dobu
@maraida píše:
@aki27 oni ti řeknou kdy je máš přibližně píchat, např. já je měla píchat mezi 6-8 večer. Ale pak musíš ten čas dodržovat a píchat každý den ve stejnou dobu
no já doufám, že to nebudu muset píchat v práci, to bych asi neutajila.
Jinak nám všem brzo přeju //
.. za posledního půl roku v mém okolí otěhotnělo 6 holek, tak snad je to nakažlivé ![]()
@sarinka83 Pregnyl je na to, aby se uvolnily vajíčka.
S protokolem neporadím, taky to nemůžu nikde vyčíst ![]()
@maraida píše:
@sarinka83 Pregnyl je na to, aby se uvolnily vajíčka.
S protokolem neporadím, taky to nemůžu nikde vyčíst
@sarinka83 Určitě je v těch injekcích něco co Ti zabrání uvolnění… Já si pamatuji, že poslední 3 dny co jsem píchala puregon, mi k tomu dali něco co jsem si taky píchala a to bylo aby vajíčka nepraskly dřív ![]()
@xantipi:www.emimino.cz/profil/xantipi/ píše:
@sarinka83 Určitě je v těch injekcích něco co Ti zabrání uvolnění… Já si pamatuji, že poslední 3 dny co jsem píchala puregon, mi k tomu dali něco co jsem si taky píchala a to bylo aby vajíčka nepraskly dřív
@sarinka83 Na TT se to objeví hned druhý den, ale to je jen Pregnyl, pak zmizí a začíná se objevovat těhotenství, asi 7 den, ale někdo to vidí dřív a někdo později
No a pokud to nedopadne, tak normálně dostaneš MS
@sarinka83 neboj, doktoři ví, co dělají a folíky určitě nepopraskají. A měla jsi Synarel, ne? Ten jsem měla taky a ten tomu zabrání
Se Synarelem většinou bývá dlouhý protokol, záleží kdy jsi s ním začala a jaký byl postup u tebe ![]()
@Tinakaterina ahoj
já spontánně potratila v 15. týdnu a taky jsem musela na revizi. Každý dr. řekl počkat min. 3 měsíce. Půl roku je zbytečné, ale ty 3 měsíce by se opravdu čekat měly. A myslím, že ti dr. ani dřív KET nebude chtít udělat
Přece je tvoje tělo po větší zátěži
Sex jsme sice s ochranou neměli, ale my jsme to ani nebrali, že bychom se snažili, když jsme věděli, že musíme na další IVF.
Jinak mě opravdu hodně překvapuje, že tvůj dr. nezaregistroval mimoděložní
To mi fakt příjde divné ![]()