Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky kolikátý den cyklu je IVF?? Já mam pocit, že mi rupne břicho, bojim se, že do pátku popraskají ![]()
@Blondýna007 - tak IVF je cely ten proces, ale OPU odber vajicek budes mit v patek, coz je dost pozde, tedy alespon v pripade toho, jak reagujes. Ja mela OPU 10.den cyklu. Na predcasnou ovulaci si neco pichas ne? Musis verit, ze to maji pod kontrolou. A ty jdes jeste na kontrolu? Nebo uz vis kdy pichat Pregnyl(ci neco podobneho)? Byt tebou trochu bych se bala hyperstimulaku!
@kačka25 píše:
@Blondýna007 - tak IVF je cely ten proces, ale OPU odber vajicek budes mit v patek, coz je dost pozde, tedy alespon v pripade toho, jak reagujes. Ja mela OPU 10.den cyklu. Na predcasnou ovulaci si neco pichas ne? Musis verit, ze to maji pod kontrolou. A ty jdes jeste na kontrolu? Nebo uz vis kdy pichat Pregnyl(ci neco podobneho)? Byt tebou trochu bych se bala hyperstimulaku!
No na kontrolu už jít nemam, ted mam foliky 14 mm, dnes, zítra a pozítří pícham proti praskání a ve středu večer pregnyl. ale s tim jak mě normálně rostou foliky, budou mít k odběru na 100% přes 20 mm
@Blondýna007 - tak to urcite vyjde! Ja tedy mela ovulaci brzy i pri nornalnich cyklech.
@Blondýna007 já myslím, že můžeš být v pohodě. Folíky 14mm jsou fakt ještě málo, musí být minimálně 18mm. Já měla 18 a 20mm a v poho. A OPU jsem měla 22DC.
@Blondýna007 ono to je hodně individuální, kdy je OPU. Záleží právě na těch kontrolách během stimulky. Já stimulovala 8 dní, 9. den pregnyl a 11. den OPU (nejsou to ale DC
) Ale pravdu říct, ty poslední dny už jsem byla dost nafouklá a den před OPU ani nemluvím. Občas mě tak bolelo břicho, že jsem si musela lehnout a to jsem nic nedělala ![]()
@kaczule1 TY JSI DNES BYLA TAKY NA KONTROLE NE? CO JSTE DOMLUVILI?
@maraida jj, byla
kontrola dopadla dobře a vaječníky se už zklidnily
Takže jsem vyfasovala recept na divivnu a divigel a od 1. DC to začínám užívat a kolem 15. DC kontrola a pak snad KET ![]()
@maraida já jsem kousek od Brna, takže na Obilňák. Teď beru Synarel a k tomu utrogestan a čekám na MS.
Jsem trochu vyjukaná z těch injekcí, co mě čekají. Je jedno kdy si je budu píchat? (ráno/večer) Nebo je to nějak přesně dané?
Ahojky a vítej!
Injekcí se neboj, nic to není a nebolí to, jsem citlivka na tyhle věci a minulý týden jsem přežila bez útrap
Jakto že jsi skončila na IVF? Copak je za problém? ![]()
@aki27 píše:
Jsem trochu vyjukaná z těch injekcí, co mě čekají. Je jedno kdy si je budu píchat? (ráno/večer) Nebo je to nějak přesně dané?
DOTAZ 1: Tak holky, právě jsem se vrátila z nemocnice z pohotovosti, kde jsem si jela nechat píchnout pregnyl (v 20:00). Koukali na mě jak na zjevení, asi to tam ještě neměli?
Mám jednu otázku -. když jsou foliky už pořádně velké - dneska jsem měla některý už i 22mm (a už jsem nepíchala a ráno poslední Synarel) tak ony samovolně neprasknou když se píchne ten pregnyl? Ten je „podrží“ těch 36 hodin? Nebo i po píchnutí Pregnylu mohou prasknout dřív? Mám pocit jako blondýna, jsem na prasknutí a mám trochu takový divný pocit… ![]()
Příspěvek upraven 21.01.13 v 20:39