Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 nas uz to stalo 60 tisic a nulovy uspech. A to nepocitam ty penize naokolo za vitaminy a mraky utrogestanu estrofemu apod. Ale az se jednou zadari jiste toho nebudu litovat. Taky jsem na jejich odpoved zvedava, porad kontroluju mail i kdyz je mi jasne ze dnes urcite odpoved neprijde
. No aspon ted bude do dalsiho kola zase manzelsky zivot
preci jen dochazeni a lecba v caru to dost ovlivnuje. Zivot na povel.
@danaet ano denska ti odpověd asi nepřijde
nás to zatím stálo první Ivf nás stálo 25.000 leky byli v tom ET proveden ale nepovedlo se. a to druhé IVF nás stálo 6100 + leky nebyl ani ET. tak celkem nás to stálo cca 31.100 + leky u druhého IVf a to byl utrogestan a prednison. a ted by nás to mělo stát cca 50000 tak už to bude dohromady 81.100 + leky ale ještě není jistý výsledek u toho 3 IVf ![]()
@danaet tak tady je ten dotaznik.
a nakonec to bude az v lednu protoze by to nestihli kvuli svatkum vánoční m
no myslela jsem ze to stihnem jeste letos. No kdyz ne tak nebudem rusit dovolenou co mame zaplacenou na svatky.
ale radsi bych byla aby to bylo letos ale co neda se nic dela
trochu jsem s tim pocitala ![]()
@katerina1006 tak to jo. Treba vahu bych tam necekala. Jinak taky pujdem v lednu kvuli jejich prosincove pracovni dobe. Dneska jsem byla na OGTT testu. Pekny humus.
@danaet no taky jsem nepočítala třeba jsem myslela že tam budou mít vzdělání
co je? za test
@katerina1006 jo muze to byt sportovkyne s atletickou postavou a vysoka. Ale klidne uplne blba. To je test na cukrovku. Vetsinou se dela tehotnym. Takze se mne hned na 3× dneska zeptali v kterem jsem tydnu ze. Me tam poslali kvuli polycystickym vajecnikum. Leky pro diabetiky metformin totiz dobre funguji na ty vajecniky. Protoze u nich casto byva inzulinova rezistence. Vezmou ti krev. Pak ti daji vypit pul litr nechutne sladkeho husteho blivajsu a pak za hodku dalsi krev a jeste za hodku krev. Vtip je v tom ze mi to navrhla endokrinolozka a ne doktor v CAR a jak jsem se divala na stranky Heliosu tak oni ten metformin u pco co mam ja nasazuji. Tak pokud jej budu brat tak treba bude vic vajicek pak u dalsiho pokusu.
Jo a samozrejme blivajs se pije nalacno a celou dobu toho testovani nemuzes jist ani pit. Takze ta pachut v ustech zustava.
@danaet tak to slyším po prvé
no endokrinoložce jedu 2.11.
už at se nám to povede abychom už se věnovali jen miminku a měli jsme všechno co chcem
a nemuseli jsme už postupovat nic co nám není tak při chuti ![]()
Tak z Heliosu odpovedeli ze u mne byla predcasne ukoncena stimulace a kdyby trvala o 2-3 dny dele tak bych vajicka zrala mela. A ze kratky protokol co mam je ok akorat by bud zacali na vice jednotkach ale ze spise by kombinovali dipherline s menopurem. Abych mela doplnene FSH i LH a vajicka by byly v lepsi kvalite. S tim puregonem ze mam jen to FSH.
Tak ted jsem na vazkach no. Jako s touhle nevydarenou stimulkou napsal presne to co jsem si myslela. Doktor to uspechal aby mu to vyslo na operacni den a tim padem to dopadlo jak to dopadlo. 1 vajicko nedopadlo a 2 nezrale. Kdyby se pokracovalo mohlo byt zralych vic a treba bych sla na ET misto planovani 3 IVF.
@danaet no tedy to je pěkný
co na to říct asi doktor moc pospíchal ach jo oni nevědí že je to pro nás náročný
,no ted člověk akorát bude přemýšlet co dál jestli zůstat v zomto CAru a nebo přejít
@katerina1006 podle mne to sam moc dobre vi ze to uspechal. Asi cekal ze to bude lepsi a nejak to pujde. Beztak i proto navrhl ze muze byt dalsi pokus hned a ne az za 3 mesice. A nas to stalo 22 tisic co nam nikdo nevrati a vycerpany pokus. Se ho chci zeptat jaky bude postup priste. Ale asi ani prechod jinam neznamena zadnou zaruku. Spis to jeste jednou u nej zkusim a pak jdu jinam. Ale na dalsi pokus nechci jit hned ale az v tom lednu. Nebudu to hrotit. A mezitim zobu macu a uvidime. Treba to pomuze k necemu. Co kdyby nahodou ze ![]()
@danaet přesně tak těd se dá člověk trochu dohromady. a trochu ještě něčím pomuže
no to je právě to že to už nikdo nevrátí a člověk má po pokusu
no leden je zachvíli aspon si užijeme v klidu vánoční svátky ![]()
@katerina1006 prave. Klid na svatky bez doktoru
to neni vubec spatne. Snad nam obema bud leden prat stesti ![]()
@danaet doufám a věřím že leden 2018 bude ten náš. a budem štastný
. no na svátky se už těším. menžel má 24.12 narozeniny tak to bude krásný den a 26.12 do 2.1 letíme do egypta
tak bude takový relax po tom všem