IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1305
26.10.17 09:35

A jak dlouho už se snažíte o miminko? My už skoro 3 roky.

Často tady čtu PCOS (Syndrom polycystických ovárií) - co to vlastně obnáší nebo jak vám to zjistili? Já ještě výsledky nemám, tak vůbec nevím, na co u nás přijdou, ale chtěla bych toho vědět - co nejvíc.

Jo a pokud vás moc nezahlcuji, přibrali jste při stimulaci (myslím tím viditelně/znatelně)? Já mám s váhou celkem problémy, musím se hlídat a večer se snažím moc nejíst, jinak bych byla silná. Sice pro mimíska bych ty kg rozdýchala, ale stejně mě to celkem trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
26.10.17 09:43

@Akulínek85 snažíme se také už 3 roky a nic :zed:. ne při stimulaci jsem nepřibrala také se musím hlídat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
26.10.17 09:45

@Akulínek85 pcos se pozna z ultrazvuku a z krve. Jednak se uvolnuje vice folikulu najednou a pak to jsou takove „koralky“ na ultrazvuku nebo jak se tomu rika. A pak je dalsim ukazatelem vysoke AMH a v drtive vetsine i nizka hladina progesteronu a vyssi hladina testosteronu v krvi. Uvolnene folikuly diky hormonalni hladine nedorustaji do velikosti aby folikul uzral a uvolnil zrale vajicko. Tudiz nedochazi k ovulaci. S pcos souvisi i treba onemocneni stitne zlazy, vyssi tlak, muze byt nadvaha nebo vice ochlupeni a akne. A spousta dalsich komplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
26.10.17 09:47

@Akulínek85 my se jinak snazime uz 7,5 roku takze uz je to celkem na budku. A taky jsem behem stimulky nepribrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.10.17 10:01

A vám se nepodařilo během té doby otěhotnět vůbec? No i když nevím, co je lepší, jestli raději nenajít ani ducha a nebo mít sice // čárky a pak to zklamání, že to nevyšlo. Já už měla // čárky 3× (2× MT, takže laparoskopické odstranění a pak biochemické T, ale to hned na začátku). A pak má být člověk psychicky v pořádku a fungovat všude na 100 % - v práci, doma apod.

No naštěstí už nemám to období, kdy jsem každé těhotenství známých, kámošek či v rodině obrečela.

A jak jste na tom s cizími prcky - vyhledáváte kontakt s dětmi nebo se jim vyhýbáte? Já je třeba naprosto miluji, švagrová má 2 malé děti a nejraději bych s nimi byla pořád. Teď už starší povídá, tak je s ní taková sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
26.10.17 10:18

@Akulínek85 bohužel během těch 3 let jsem ani jednou nebyla těhotná prostě to nejde. jak píše danaet že to je už na budku a to nezkoušíme tak dlouho. manžel má 3 děti s minulého manželství tak jsme chtěli mít aspon jedno zlobidlo spolu :lol: ale jak život chce nechce zatím se nám to nedaří ale chyba je na mě mám nízke AMH, a nedělají se mi už tak dobré vajíčka :? no jo věk se nezaství :( no a ty protilátky na spermie to taky tomu moc nepřidá ale vadí to jen při normálním oplodnění ne při IVF :P prostě mám alergii na manžela :lol: :lol:. ještě k tomu mám problém ze štítnou žlázou mám autoimunitní zánět tak že beru jednu pilulku euthyrox :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.10.17 10:32

@katerina1006 Ono se to podaří :think: Zřejmě čekáme všechny jen na ten správný okamžik :) A nebo ty naše budoucí dětičky jsou prostě moc náročné. Ale my je udoláme :) Asi je začnu přemlouvat - ať už také zamíří k nám a ne pořád někam okolo :) Doufám, že nemají orientační „nesmysl“ po mně. Konec roku 2017 a příští rok je holky náš :hug: Příští rok budeme už vozit kočárky. Souhlasíte? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
26.10.17 10:40

@Akulínek85 no tak to je pěkně napsaný no doufám že trefí. :D ale jo trafí nesmí moc chodit okolo ale musít jít rovnou :D ano rok 2018 musí být náš :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
26.10.17 12:24

@Akulínek85 no kez by :D uz by bylo nacase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
26.10.17 12:27

@danaet jo už by bylo na čase :lol: at už to je nějak to mimi chybí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.10.17 12:36

Holky, tak dnes takhle :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.10.17 12:37

A nakonec budeme mít třeba dvojčátka :hug:

Počítáte některá s variantou dvojčátek nebo si necháváte zavádět 1 embryo? A dělají v CAR problémy, když chcete 2? Ptají se vůbec? Jaký máte názor na zavádějí 1 či 2?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
26.10.17 12:39

@Zzuzzy vidim dve carky jako vysite. Tak at se to kazdy den vic a vic vybarvuje a hcg stoupa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
26.10.17 12:41

Holky tak na zahranicnich webech ctu sice v clanku o pcos ale podle mne to plati na vsechny. Ze plodnost zvysi vitamin D v kombinaci s vapnikem. D zvysi produkci folikulu a vapnik zase jejich rust a zrani vajicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
26.10.17 12:42

@Akulínek85 2 jsem vkladat nenechavala. Lecim se na to pcos a stitnou zlazu i vysoky tlak a to by byl velky risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí