Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Zzuzzy no at sílí
@Akulínek85 ptají se jestli chceš dvě a nebo jedno a problémy nedělají pokud chceš dvě aspon v našem Caru. rozhodujem se zda jedno a nebo dvě mě by dvojčátka nevadila ![]()
@Zzuzzy Ať se mimi drží, co se dá a ty se také drž
také vidím krásné čárečky.
@Akulínek85 Ty chodis taky do ČB do Pronatalu? Já si nenechám zavést dvě embryjka, ani mi to nedoporučoval mudr. A přítele by ranilo
.
Když jsme byli poprvé v caru a ptali se nas na spoustu otazek atd… a přítel se ptal kolik děti si od nich privezeme
,já z něj nemohla. Ja bych klidně dvě uvítala, Ale v mojí situaci bych byla šťastna za jednoho prcka.
@danaet Tak vitamin D nasadim
. Ja beru Fertiprona, magnezium, hlivu a vitamin E. A to ještě piju bylinkovy čaj na endometriozu. A váhu musím taky bohužel řešit, nebo spíš hlídat. Mám sklony k tloustnutí
.
Ve svém okolí mám jedinou kamarádku, která ví co máme za sebou a co nas čeká, jinak nikdo nic neví. Pár lidí vi, ze mám endo, Ale naštěstí to nikdo moc neřeší. První ivf o tom taky nikdo nevěděl, ani v praci a to jsem byla na neschopence, teď po druhý si budu brát dovo. Nevím jestli to někomu řeknu, ze jdeme na ivf. Ja nemám ráda, když musím někomu něco vysvětlovat atd… a někteří lidí v mém okolí se rádi starají a resi a dělají drby atd… ![]()
Tady je to fajn, můžu tu s vama řešit spoustu věcí a hlavně se vypovídat ![]()
@Evva21 a nechces zkusit taky tu nizkosacharidovou dietu? Doktorka rikala prijem do 200g sacharidu za den a ted jsem cetla ze na pcos i na endometriozu je idealni prijem 100g sacharidu za den. Preci jen ta endoska muze branit v nidaci. Aspon co jsem cetla jestli si to pamatuju dobre tak endometrioza vylucuje nejake hormony branici v nidaci. To ja treba k ni ani prirozene nedojdu ale pri te nizkosacharidovce by se mel cyklus srovnat a nastartovat ovulku. Nevim. Uvidim. Koukam ze vitamin D obsahuje i femibion. Ja doma mam 1 platicko ale beru jine vitaminy. Potrebuju kvuli pcos inositol a ten tam neni.
@Evva21 Jj,do Pronatalu v ČB. Nam zatím neřekli skoro nic, takže uvidíme, co nám řeknou, až budou výsledky krevních testů a spermiogramu.Ale pokud budeme moct zavést 2,tak půjdeme do 2. Ale to je zatím ve hvězdách. Chtela bych podstoupit akupunkturu, ktera je spojena s IVF.
Jak vam zjistili endometriozu? Mne po laparoskopii, po druhem mimodeloznim. Pri menstruaci mam silene bolesti, doufam, ze porod bude příjemnější
no nebo alespon se super zakoncenim ![]()
@Akulínek85 Ja byla před pěti lety na laparoskopii s cystou a tam mi řekli, ze mám endometriozu, koukala jsem jak blázen, vůbec jsem nevěděla která bije a vůbec co endo je. Pak jsem brala visanne, zkoušeli jsme přirozeně a před dvouma lety zase laparo cysta.
Nam testy i spermio dopadli dobře, i odběry, krom toho, že u mně je endo.
@Evva21 pokud to neni moc troufale, kolik Ti je? Mne 32. Jsem cekala, ze nam nekdo v CAR sdeli, ze jsme meli prijit driv, ale vek nikdo neresil, tedy zatim. Dneska jsme meli na navsteve neter se synovcem, nejradeji bych si je tady nechala
sice v obyvaku mame jak po vybuchu, ale kdyz se usmejou, tak je to k nezaplaceni.
@Akulínek85 no mě je 36 a nikdo v to caru neresil. Ja jsem sama doktorovi říkala, ze jsem stará, jen se pousmal, jsou tam i starší klientky. Jsem v pronatalu spokojená, jsou tam moc fajn a suprovy přístup
.
Brácha má taky dvě dětičky, snesla bych jim první a poslední ![]()
@danaet O te nizkosacharidive dietě jsem uz četla aj mě i trochu zaujala, Ale popravdě jsem ji nezkousela. Koukala jsem na netu i na jídelníček.
@Evva21 ja uz v ni jedu. Jsem si opsala sacharidove hodnoty z tabulky co je pro tehotenskou cukrovku. Samozrejme ze pro nas ucel je dobre vynechat u jidla prilohy jako ryze, testoviny a brambor. Ale necham si vlocky a nebo celozrnny chleb a mini porci ovoce akorat tak abych se vesla do toho limitu. Preci jen pro cinnost strev je vlaknina dulezita. Jinak mi je 35 takze jsme od sebe kousek.
Jinak na modrem konikovi jsou holciny s pcos co otehotnely prirozene po nizkosacharidovce a pohybu. A to mely za sebou neuspech u iui i IVF
Kamarádka měla taky pcos - 3 roky se jim nedařilo miminko a doktorka jí doporučila hubnutí (respektive - zdravě jíst a pohyb) a pak otěhotněla přirozeně.
@Evva21 Dneska opět pojedeme za prckama, tak se moc těším
A nejvíc unesená jsem, když vidím s dětmi manžela - to bych ho vždycky láskou snědla
Njn, tak snad se také všechny brzy dočkáme.