Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet zajímaví článek
dnes mi přišel vitamín D tak uvidíme ![]()
@katerina1006 jj. Uvidime. Taky zobu od vcerejska
a i uz dodrzuju nizkosacharidovku.
Holky a cvičíte třeba dle L. Mojžíšové? Já občas nějaké cviky (několikrát týdně) a taky jsem byla na mobilizaci kostrče. To se také dost doporučuje. Co jste už vyzkoušely vy (hodně píšete vitamíny, upravit stravu…). Já ještě baštím kyselinu listovou. A ta nízkosacharidová dieta je asi dost náročná…?
@Akulínek85 sice teprve zacinam ale narocne to je. Hlavne teda na pocitani toho mnozstvi. Je treba si jidlo dobre rozplanovat a navazit protoze sacharidy jsou skoro ve vsem. I v zelenine. Ale spis je to narocne v tom co jist. Asi to bude zakratko i dost nuda a bude se to opakovat hodne dokola. Ale pokud to zabere tak proc ne ![]()
Zkousela jsem gynex, ruzne caje, byliny od Podhorne, Inofolic, Folgravid, bezlepkovou stravu, spoustu veci. Naposled stravu bez rafinovanych cukru, bile mouky, uzenin, kofeinu. Jako podporu pro IVF ale vysledek byl dost spatny. Preci jen tam i tak tech sacharidu bylo dost oproti te nizkosacharidovce. Delala jsem si totiz ovocne smoothie, jedla celozrnny chleb i prilohy a susene ovoce. Takze asi to bylo spatne.
@danaet Jejda! Tak to zní fakt složitě a navíc bych asi padala hlady. Já jsem docela jedlík a hlavně mám ráda dobré jídlo. Teďka se snažím jíst víc podle tradiční čínské medicíny (tedy hlavně jíst a pít převážně teplé, nejíst jogurty a nepiji ani zelený a černý čaj). Kávu s mlékem si tedy zatím odpustit nedokážu, ale paní na akupunkturu mi říkala, že je dobré začít alespoň s něčím. Jo a k tomu jím nějaké tablety a piji dost odpudivý čaj. Tak jsem zvědavá, jaké to bude mít účinky. Fakt nechápu, že někomu se daří rodit děti na počkání a my se můžeme „přetrhnout“ - zkoušíme všechno možné i nemožné a pak ještě můžeme být rády, když se to vůbec někdy podaří.
@Akulínek85 jako omezeni sacharidu je asi o zvyku no. V bilkovinach treba zas jsou v zanedbatelnem mnozstvi a v nektere zelenine taky takze kolik toho snis je na tobe. Vazim jidlo jen z duvodu pocitani toho mnozstvi sacharidu. Ja teda jako kafar uz nejakych par mesicu bez kavy ziju. Zhresim opravdu jen vyjimecne. Za posledniho pulroku asi tak 3×. Jo a vetsinou ty zdrave tabletky a smesi jsou nevalne chuti. Ja zobu Macu a to je taky chutove teda pro mne nic moc zazitek
Verim tomu ze ti ta TCM muze pomoct. Ja bohuzel nasadila to co by melo zabrat na ty moje polycysticke vajecniky. Tak uvidime. Jogurty se nesmi proc? Na tom jsem zavisla.
@Akulínek85 jo a myslenkami proc jini muzou rodit ostosest se radsi nezabyvej. Az my budeme mit deti tak si jich budem vic vazit a budou se mit opravdu dobre.
@danaet Jogurty prý zahleňují organismus (takže když už tak asi spíš ty kefíry a zakysané produkty a nejlépe ne kravské). Ale třeba sýry miluji, takže je jím, ale už méně než předtím. A v TCM se hodně dbá i na roční období, takže teďka bych neměla jíst téměř žádnou syrovou zeleninu a ani moc ovoce (když už tak vařené). Ale zatím jsem na začátku, takže příští týden mi poví víc. Hodně záleží na tom, co komu zjistí - dělá se analýza z tepu, jazyka a pak celkem hodně otázek o zdravotním stavu. Podle toho léčitel či doktor TCM radí - co dál. Já mám prý špatné ledviny, játra a slezinu(což mi už řeklo víc lidí - třeba masérka na reflexní masáži apod.), jen se to teďka na TCM potvrdilo. Tudíž musím zahřívat organismus zevnitř a pak jsem chudokrevná, takže musíme rozproudit krev…No jsem zvědavá, zda to bude mít nějaké účinky. Celkem jsem se bála na akupunkturu (nesnáším jehly), nějaké body sice bolí, ale dá se to vydržet docela dobře. A navíc, když mi napíchala jehly na čelo k vlasům - tak to bylo labůžo (ne ironicky), fakt se mi tak strašně ulevilo psychicky, že se těším na další akupunkturu. Euforie sice vydržela asi jen 3 hodiny poté, ale tak to byla zatím první akupunktura, tak snad příště to bude mít dlouhodobější účinek. Jinak mám v uchu akupunkturní semínko, minule mi ho dala pro radost ze života a buď placebo efekt nebo to fakt funguje, když na to místo chvíli člověk mačká, tak se začne usmívat
Jsem se nějak rozepsala…
@Akulínek85 aha tak to jo. Ja bych prave rekla ze mleko je spatne ale ty kysane mlecne vyrobky a prirodni syry jsou ok. A prave ten jogurt mi spada pod ty kysane takze mne jogurt prekvapil ze patri asi jinam. No je to veda. Asi kdyby se u TCM zminila nizkosacharidova dieta tak by padli do kolen ze je to spatne. Ale kdyz je to i studiemi dokazane a i tady na forech to holkam s pcos pomohlo, tak asi na tohle onemocneni je to dobre a funguje to. Kazdemu asi zabere neco jineho v zavislosti jaky zdravotni problem resi. Jinak ty teple jidla a piti i zelenina atd, to jsem cetla ze je dobre v lutealni fazi pro nidaci.
@danaet Upřímně, je celkem jedno co - zabere, hlavně když se dočkáme zdravého mimi
Každému stejně pomůže něco jiného. Četla jsem o té nízkosacharidové dietě a věřím, že Tobě pomůže a ostatním holkám s pcos taky
Mám pocit, že pořád zkouším něco nového…nejdříve to byly rady k přirozenému početí a že jich bylo… A teď zase k IVF. Doufám, že lékaři vědí, co dělají…a všem nám pomůžou. No když si tak zpětně vzpomenu, co jsem vyráběla, aby se nám dřív mimi povedlo přirozeně (svíčku po
, podepření zadku při
, různě načasování…) Naši partneři z toho musí být asi celkem na makovici ![]()
Holky no nevím, zdá bych to zvládla tu nizkosacharidivou, Ale pokud by mi to mělo pomoc k otehotneni, tak proč nezkusit
. Asi budu mít hlad ![]()
Ja jim jogurty denně, mám je moc ráda a ty si neodpustím. Je to smutný co všechno resime mezi sebou (strava, vitaminy, pohyb atd…),aby jsme se jednou dockali vysneneho miminka.
Pak znám holky co by mohly rodit zavodne ![]()
@Akulínek85 To mi povídej, já toho taky vyzkoušela a stále zkouším. Něco nového se doctu a jdu do toho
. Naštěstí je partner v pohodě a moc to neřeší. Jsem ráda, ze mám takový poklad doma ![]()
Ale my pak budeme mít nejskvělejší potomky na světě
Elita národa
Zrovna mám na stole převařenou teplou vodu (fakt mi to moc nejede), ale když jen pomyslím na mimi, tak to vypiju co by dup.
Tak hurá do diet, pohybu, TCM, vitamínů! Ať jsou z nás maminky co nejdříve.
My už máme vybraná i jména
tak doufám, že ty prďolové nahoře jen v duchu neprotestují, že se jim nelíbí ![]()
@Akulínek85 @Evva21 taky jak se o necem doctu tak do toho jdu po hlave. Jak se rika Komu se neleni, tomu se zeleni. Asi bych taky k nizkosacharidovce a vitaminu D nedosla, ale kdyz to navrhla endokrinolozka tak jsem se na toto tema zacetla a uz v tom jedu
. Manzel je taky v pohode.
My jmena taky mame vybrane, akorat jeste aby bylo je komu dat
.
Jinak jim teda mlecne vyrobky, maso, ryby, vejce, orisky, lusteniny a i rano kousek ovoce a vlocky. Do limitu 100g se v pohode vejdu i s krajickem chleba jak tak zjistuju. Akorat na prilohy k masu atd muzu zapomenout
. Pak je v mensi mire zase nasadim az bude mimco.