Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@elizcooper Je to fajn, ze máš dcerku
. Mně léta utíkají a říkám si alespoň jedno dítko, co bych za něj dala ![]()
@Evva21 to já také aspon jedno snad budem mít štěstí
říkám si aspon jeden uličník
![]()
@Evva21 @katerina1006 Už aby to bylo, co? Tak se těším na vožení kočárku a hlavně na muchlování těch malých voňavých stvořeníček
)
@elizcooper Nakonec se vám to třeba podaří přirozeně (pokud to jde). Až to pustíš z hlavy. Já nemám vejcovody, takže je IVF nevyhnutelné… Ale zase musím uznat, že než jsem přišla o ten druhý, tak jsem byla celkem na hlavu s plánováním početí a to asi není to pravé ořechové… ![]()
@Akulínek85 ano už aby to bylo
. my bohužel jdme už do 3 IVf a to s darovanými vajíčky. ![]()
@katerina1006 Už odpočítám dny do menstruace…většinou o ni člověk moc nestojí, ale tentokrát se už těším - až přijde
a bude se něco dít…myslím tím ohledně IVF…
@katerina1006 To vůbec nevadí, ze budete mít darovany, Ale bude vaše
? Moje známá ma dvojčata holčičky a nikdo neví, ze měla darkyni.
Evva21: ahoj, už jsme si to asi psaly, ale kolik Ti tedy vlastně je? Držím Ti moc palce. No já si taky teď říkám, proč jsme byli tak hloupí a neměli děti dříve, ale v určitou životní etapu nechtěl přítel, že se na rodičovství necítí, pak asi za 5 let už chtěl, ale já zase tak nějak váhala jestli ten vztah je vůbec ten pravý a když jsme k tomu dospěli oba dva tak uplynuly asi další 2-3 roky. Takže tak. Teď už prostě jen sourozenec ne a ne přijít a hlavně kvůli dcerce bych si to přála, ona vždy říká, že chce 3 ségry a 1 bráchu tak je mi jí trošku líto. Moje mamka je jedináček a říkala, že nic moc. Ale prostě to tak asi z nějakého důvodu má být tak nad tím už nebudu přemýšlet.
Akulínek: ahojky, mělo by to jít přirozeně, ale nejde už asi 5 let tak by to byl spíše zázrak…Jak jsi přišla o vejcovody? Držím Ti palce, když vše ostatní funguje tak to určitě bude v pořádku!
Katerina 1006: Tak nakonec jdete do toho i s tou dárkyní? Jste dobří a hlavně manžel, že na to přistoupí. Chlapi jsou občas v tomhle takoví konzervativní. Bude to fajn!
@elizcooper Třeba budete mít dvojčátka! To by měla sourozenců na hraní víc než dost
A prý, když jsou ženy staršími matkami, mají k vícečetnému těhotenství větší sklony.
Já už bych tak chtěla mít ten uzlíček štěstí u sebe…asi ho jednou upusinkuji
) a pokud bude zlobit, předám ho tatínkovi
) ať si taky užije jeho geny
)
Těšíte se i na těhotenství nebo až na miminko? Chcete být případně doma nebo chodit do práce?
@elizcooper Měla jsem 2 mimoděložní těhotenství (při každém mi vzali jeden vejcovod). No teďka už si ani nechci připouštět špatnou variantu…už mi toho vzali víc než dost.
Akulínek85: to už bych asi ani nezvládla - dvojčata, ale bráchovi a jeho ženě se narodily teď v září dvojčata, švagrová má 37. Nikdo v rodině nemá. Už mají 15letého syna. Takže to potvrzuje Tvá slova. Držím palce, je to fajn, když se mimi přitulí!
Do práce jsem chodila až do poslední chvíle při těhu, odešla jsem a za týden šla rodit-dcera se narodila o 5 týdnů dříve. Teď už bych si to asi chtěla více užít a být třeba aspoň od poloviny těhotenství doma. To byla nutnost při tom mimoděložním vzít ten vejcovod? Hodně zdaru. ![]()
@elizcooper Jj, bylo to vždy ve vejcovodu, tak je museli vzít…ale asi jsem je měla stejně neprůchodné…když to 2× skončilo na tom samém…
A do jakého CARu chodíte? My do Pronatalu…
@Evva21 no me nevadi ze budou darovana
jen doufam ze to dopadne az k vytouzenemu miminku ![]()