IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2276
6.11.17 13:52

@Akulínek85 no těším se strašně moc. no dárky už máme pro syna mého manžela kterého má s prvního manželství. no a jinak nic. ale už v hlavě mám co bych koupila. hlavně musím ještě vymyslet dárek manželovi i k narozeninám protože je má na štědrý den :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 13:55

Holky asi i dost pomuze, kdyz si reknete, ze na tom nesejde, jestli to bude tento nebo dalsi mesic. Stejne to jednou bude :-) A cokoli vam cekani mezitim zprijemni, tak smele do toho :-D. Ja to treba beru pozitivne, svatky budou v pohode a po intimni strance jeste lepsi :-D. Ono prece jen v Car je to dost na povel a nebo se nemuze kvuli odberu vzorku od manzela nebo se nemuze kvuli bolestem ze stimulky nebo po opu nebo kvuli milioni dalsich veci. Takze ted to bude pohoda. Prasky uz jen na stitku a tlak. I kdyz jak to kontroluju tak u te primal stravy se ten tlak hezky upravuje. Takze uz to neberu tak, ze cekani je strasne, ale ze to cekani bude pohoda. My totiz takhle behali do Car kvuli iui i IVF od lonskeho unora a ted teprve pauza. Tak to beru spis jako plus to cekani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.11.17 13:57

Těším se moc, miluju vánoce a dárky :mrgreen:. Uz mam nakoupeno, hlavně pro brachy deti. No upřímně holky, na to kolik mi je, tak v období vánoc si rozumove připadám ma třináct let :lol:
Co cukroví pecete? Něco málo dělám, Ale moc na sladké nejsme, spíš jen aby bylo na stůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 13:58

@katerina1006 A nejmenuje se ještě Adam? :) Že by to měl komplet v jeden den. U nás má také víc lidí teďka koncem roku - buď narozky nebo svátek. Naštěstí manžel si dárky většinou vybírá sám a já mu pak dám jen nějaké malé překvápko. Nicméně letos budeme asi muset šetřit, takže budou Vánoce skromnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 14:00

No darky mam vymyslene ale jeste je na nakup cas. U nas to je dost jednoduche. Ostatni clenove nasich rodin se nedarkuji takze my si s manzelem kupujeme darky jen pro sebe. Pak jen drobnost kolegynce do prace a darek pro segru. S tou se darkujeme. Takze zaden shon po obchodech. Jen jak mam nizkosacharidovku tak jsem nechtela pect cukrovi ale manzel hodil psi oci a tak napecu 5 druhu (linecke, vanilkove rohlicky, maslove, cokoladove susenky plnene cokoladou a rumove kulicky). Na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 14:02

@Evva21 Já Vánoce také miluji a naštěstí i manžel :) Takže se opravdu těším. Sice Štědrý den bývá dost hektický - máme 2 štědrovečerní večeře - jednu s našima a pak ještě s manželovo rodinou. Ale alespoň se nemusíme rozhodovat - koho upřednostníme. A manžel dokud nemáme děti, tak ve 2 být nechce, že by to bylo takové smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.11.17 14:07

Nam ježíšek nadělil novou ložnici a další dárek si nadelime ivf :). S ostatními členy rodiny jsme to odbouraly, jen dětem dáváme. A hned po vánocích mají zase obě ditka narozky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 14:10

Já peču jen hodně málo, ale letos bych chtěla zkusit něco nového. Minulý rok jsem totiž nepekla vůbec, manžel chtěl hubnout a dostali jsme od každé z maminek krabičku, tudíž toho bylo až až. Tentokrát bych si chtěla Vánoce užít, tak si asi vezmu i dovču nějaký den před Vánoci. Abych měla čas uklidit/nakoupit a zabalit dárky/nazdobit byt..

Poraďte nějaké moc dobré pečivo? Nějaké hodně křehké a pokud možno ne moc náročné - nejsem zvyklá péct, většinou peče (buchty, dorty) manžel…ale vánoční cukroví nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.11.17 14:13

@Akulínek85 No to my jsme samy, Ale s přítelem se fakt nenudim, toho by člověk musel poznat :D. Dopoledne jezdime taky k rodičům od přítele. Druhý den prijede bracha s detma a pak jedeme všichni k našim. Jen jsem hrozná citlivka a nejvíc o vánocích. To mám furt slzy v očích, jsem hrozná… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.11.17 14:18

@Akulínek85 Tvůj manžel péče? Tak to by si rozumnel s tím mým, ten taky rád péče a ještě raději vaří. Ale cukroví, zatím nezkousel, to zbyde na mě. Ja ti nic moc nedoporucim, budu dělat klasiku (linecky, vanilkovy rohlíčky, plněné ořechy, trubicky a nepecene)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 14:24

Tak já bych klidně byla taky na Štědrý den jen ve 2, ale zase takhle vidíme skoro celou rodinu a máme oba Vánoce na které jsme zvyklí. Třeba u našich se dělá jen salát s řízkem a dárky se od stromku roznáší po jednom (navíc se před jídlem modlíme) a u manželovo rodičů je 4chodové menu a u stromku máme již připravené hromádky…Ale budou tam zřejmě i prckové od švagrové, to je pak veselo, jak rozbalují vše, co jim přijde pod ruku a ještě se jim kolikrát líbí dospělácké věci víc než ty jejich hračky :)

Ale fakt se moc těším…Dárky ještě nemám, během listopadu chci začít nakupovat, abych pak nebyla ve stresu. My si právě dáváme s celou rodinou i kamarádkami a kamarády, takže seznam cca pro 30 lidí (docela mazec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 14:29

@Evva21 Manžel peče a já vařím :) Ale vánoční pečivo dělám já a slané věci peču také já. Nejraději od něj mám mrkvový dort nebo třeba čokoládový fondán. Tedy čokoládu už moc nejím, protože mi nedělá zrovna dvakrát dobře. Mrkvový dort doporučuji :palec: to je bašta.

A pečete i vánočku? Já asi letos budu, občas jsem to odbyla mazancem :) když jsem lenivá se patlat s tím pletením. O víkendu mě napadlo, že asi budu dávat i dělané dárky - např. nakládaný hermelín dědečkům nebo domácí utopence apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 14:34

Vsechny doporucuji, krehoucke hned od upeceni. LINECKE: 375g hladke mouky, 250g masla, 100g cukru moucka, 2 zloutky. Po upeceni a zchladnuti slepit marmeladou. VANILKOVE ROHLICKY: 300g hladke mouky, 200g masla, 100g cukru moucka, 100g namletych liskovych orisku, 2 zloutky, 1 vanilkovy cukr. Po upeceni jeste horke obalit v cukru moucka. Linecke i vanilkove je dobre si prichystat testo den predem. MASLOVE SUSENKY: 300g hladke mouky, 100g cukru moucka, 260g masla, 1 vanilkovy cukr a 2 zloutky. Testo nandat do plniciho sacku a nastrikat takove tycinky na plech a upect. Upecene slepit marmeladou a konce namocit do cokolady horke. COKOLADOVE SUSENKY: TESTO: 140g hladke mouky, 40 g kakaa, 1/4 lzicky sody, spetka soli, 100g masla a 80g cukru moucka. Testo vychladit a po malych castech valet a krajet ctverecky (testo je drobivejsi ale nebat se toho staci valet po malych castech). Upecene vychladit a slepit coko kremem (ve 100ml horke smetany ke slehani rozpustit 100g mlecne a 100g oriskove cokolady a vymichat do kremu. Jen tak aby se horka smetana propojila s cokoladou. ). Cokoladove opravdu doporucuji. Jsou vyborne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 14:39

@danaet Jéé, moc děkujeme :) ty čokoládové by manželovi určitě chutnaly. Tak je asi vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 14:42

A kdyz zbudou bilky tak delam indianky. 6 bilku smichat s 10 lzicemi cukru krupice a 1 sackem toho opravdu komunistickeho jahodoveho vitacitu (modry obal s obrazkem cervene jahody). Smichate to v kovove nadobe a postavite na vodni lazen a slehate poctive 20 minut (ja vzdy 15 minut rucne a poslednich 5 minut na vyssi obratky slehacem. Je treba ten cas dodrzet a slehani neodrbat. Pak to cukrarskym sackem nastrikam na piskoty (jak by jste delali tocenou zmrzku) a dam do lednice. Druhy den macim v cokosce. Jde o to ze jak to nechate v lednici tak ten krem si fajne sedne na piskot a zatuhne a pak je jednodussi to macet v cokolade, ze to nesleza zpiskotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí