Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@danaet Ty jsi dost zdatná pekařka/cukrářka…do indiánků bych asi neměla odvahu se pustit.
A máte některá dobrý recept na vánočku? Aby byla nadýchaná a rozplývala se v ústech? U nás se dělala taková hutná a ta mi moc nejede.
A nějaký zdravější recept pro děti? Chtěla bych upéct i něco prckům, ale aby to nebylo moc přeslazené.
@Akulinek85 a jinak u toho coko kremu ja kupuju ty cokosky na to v lidlu. Ty co maji tech 100g a jsou levne. Ony se dobre rozpousteji ve smetane a je to dobry krem. A urcite po vymichani kremu je treba par hodin pockat az krem je trosku ztuhly. Lip se pak maze na susenky a muze se toho tam nacpat vice
. Kdyby se ti v horke smetane uplne nevymichala cokolada, tim ze smetana uz zchladne a cokoska se nerozpusti tak lze dat na jinou misku s horkou vodou. Jak se to nahreje tak cokolada se pak dobre rozpusti. A michat poctive do hladkeho kremu (neslehat, jen lzici). Nelekni se toho jakto na zacatku michani bude vypadat jako cucky ve smetane. Jak to domichas do konce budes mit hladky krem.
Jo ja dost pecu. I dorty i zakusky a vetrniky a kolace. Sice mam ted utrum kvuli diete ale co uz
.
@danaet A nechtěla bys upéct i pro nás?
Dělám si srandu…I když celkem by se mi pomocná síla (hlavně odborná) hodila
Kdyby se to nepovedlo, tak to svedu na špatné suroviny ![]()
@Akulinek85 u nas v rodine da se rict ze pece jen svagrova a ja co se tyce cukrovi. Pak jeste pece mamka od tatkove pritelkyne. Ale to je nepozivatelne. Ona to pece z hery. Fuj. To cukrovi z hery a podobnych tuku je vzdycky takove tezce bez chuti. Holt maslo v tomhle pripade nicim nenahradis. Kdybys potrebovala ohledne peceni jakoukoli radu. Klidne se ptej ![]()
@Akulínek85 ne naštěstí ne
no on si taky kupuje sám
ale právě maličkost musí být. taky budeme mít skromnější ![]()
Ahoj holky, vy jste toho dnes napsaly, vubec nestíhám číst..
@katerina1006 to je úžasná zpráva, zme už máte dárkyni!! Tak v lednu už to je na jisto
@danaet kamarádka dietoložka mi doporučila se vyhýbat sacharidům a mléčným výrobkům. Prý okyselují PH a pro otěhotnění to není ideální. Ne že bych to striktně dodržovala, ale snažím se to omezit. @Akulínek85 to je sranda, já mám taky úžasnou paní na akupunkturu, která mě vždycky hodí do pohody. Dneska jsem zrovna u ní byla a poplakala si, že to zase nevyšlo. Řekla mi, že moje tělo je připravené, že mám i zdravé embryjka, že jen si musím počkat na tu dušičku, která ke mě brzy zavítá.. ![]()
@edika85 no najisto ne. to nám teprve budou volat zda jí mají a chce stimulovat pokud ano tak by to mohlo být jak jsem to psala
![]()
@danaet děkujeme za receptiky
. Jsi šikovná, já nejsem taková zdatna cukrarka, něco málo zvládnu
. Doma se hlidame, Ale pro návštěvy péčeme rádi ![]()
Diky holky. A jeste teda zdrave cukrovi jsem nikdy nezkousela tak neporadim. Ale aspon receptik na lehce zdravejsi dortik. Korpus: 15 lzic celozrnne spaldove mouky, 1 lzicka sody, 7 lzic medu, 3 vejce, 400ml kefiru. Jen smichat a pect na 150°C. Cas presne nevim, ja pecu dost od oka (ale nejakych 20-30min to asi bude). Krem: vyslehat 1 slehacku, do ni lehce vslehat 500g mascarpone a 1 tvaroh ve vanicce. Pridat zrnicka z 1 vanilkoveho lusku a dosladit medem dle chuti. Nakonec vmichat platkovou zelatinu dortovou pripravenou dle navodu (pouzivam oetker) a nechat krem vychladit v lednici. Az je tuzsi tak aby se dal dobre nandat na korpus, tak jej na korpus dejte. Nakonec zasypte cerstvym ovocem (nejradsi mam maliny, jahody a boruvky) a muzete nakapat i datlovy sirup.
@edika85 Ja tam jdu zitra
uz se tesim, ze me opet hodi do pohody ![]()
Dneska me to tady tak nakoplo Vanocemi, ze jsem se dostala do vanocni nalady
Uz mam vanocni papir
jen ty darky mi jeste chybi
Jakou barevnou kombinaci ozdob mate letos v planu? My mame uz 4 roky cerveno-bilo-zelenou + par drevenych ozdob…ale klidne bych letos udelala zmenu…inspirujte me…prosim
@Akulínek85 Já to tedy zase tak neprožívám, aybch řešila barvu. Ale nejradši mám stejně slaměné ozdoby a sušené ovoce na stromku. Třeba pomeranče a nebo i tyčky skořice.
@Akulínek85 mi budeme mít modro stříbrnou
v sobotu jsme zkusili řetěz který máme na baráku a bylo to krásný už se těším na vánoce
![]()
@katerina1006 jee promiň, to jsem asi špatně pochopila. Ale i tak věřím, že to dobře dopadne.
to čekání je nejhorší. mě dneska dr nabídl ten ket ještě na tenhle měsíc. Je to naše jediný ebryjko, které zamrazili, tak snad už to konečně vyjde. Jinak v lednu další IVF ![]()
@edika85 nic se neděje ono to všechno tady přečíst. to dá záhul a nezapotat se v tom
no tak doufám že se to už povede
. a v lednu už nebudeš muset ![]()