IVF léto 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1305
6.11.17 14:45

@danaet Ty jsi dost zdatná pekařka/cukrářka…do indiánků bych asi neměla odvahu se pustit.

A máte některá dobrý recept na vánočku? Aby byla nadýchaná a rozplývala se v ústech? U nás se dělala taková hutná a ta mi moc nejede.

A nějaký zdravější recept pro děti? Chtěla bych upéct i něco prckům, ale aby to nebylo moc přeslazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 14:47

@Akulinek85 a jinak u toho coko kremu ja kupuju ty cokosky na to v lidlu. Ty co maji tech 100g a jsou levne. Ony se dobre rozpousteji ve smetane a je to dobry krem. A urcite po vymichani kremu je treba par hodin pockat az krem je trosku ztuhly. Lip se pak maze na susenky a muze se toho tam nacpat vice :-D. Kdyby se ti v horke smetane uplne nevymichala cokolada, tim ze smetana uz zchladne a cokoska se nerozpusti tak lze dat na jinou misku s horkou vodou. Jak se to nahreje tak cokolada se pak dobre rozpusti. A michat poctive do hladkeho kremu (neslehat, jen lzici). Nelekni se toho jakto na zacatku michani bude vypadat jako cucky ve smetane. Jak to domichas do konce budes mit hladky krem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 14:49

Jo ja dost pecu. I dorty i zakusky a vetrniky a kolace. Sice mam ted utrum kvuli diete ale co uz :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 14:57

@danaet A nechtěla bys upéct i pro nás? :) Dělám si srandu…I když celkem by se mi pomocná síla (hlavně odborná) hodila ;) Kdyby se to nepovedlo, tak to svedu na špatné suroviny :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 15:02

@Akulinek85 u nas v rodine da se rict ze pece jen svagrova a ja co se tyce cukrovi. Pak jeste pece mamka od tatkove pritelkyne. Ale to je nepozivatelne. Ona to pece z hery. Fuj. To cukrovi z hery a podobnych tuku je vzdycky takove tezce bez chuti. Holt maslo v tomhle pripade nicim nenahradis. Kdybys potrebovala ohledne peceni jakoukoli radu. Klidne se ptej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
6.11.17 16:30

@Akulínek85 ne naštěstí ne :D no on si taky kupuje sám :) ale právě maličkost musí být. taky budeme mít skromnější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
6.11.17 17:21

Ahoj holky, vy jste toho dnes napsaly, vubec nestíhám číst.. :D @katerina1006 to je úžasná zpráva, zme už máte dárkyni!! Tak v lednu už to je na jisto :palec: @danaet kamarádka dietoložka mi doporučila se vyhýbat sacharidům a mléčným výrobkům. Prý okyselují PH a pro otěhotnění to není ideální. Ne že bych to striktně dodržovala, ale snažím se to omezit. @Akulínek85 to je sranda, já mám taky úžasnou paní na akupunkturu, která mě vždycky hodí do pohody. Dneska jsem zrovna u ní byla a poplakala si, že to zase nevyšlo. Řekla mi, že moje tělo je připravené, že mám i zdravé embryjka, že jen si musím počkat na tu dušičku, která ke mě brzy zavítá.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
6.11.17 18:29

@edika85 no najisto ne. to nám teprve budou volat zda jí mají a chce stimulovat pokud ano tak by to mohlo být jak jsem to psala :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.11.17 18:36

@danaet děkujeme za receptiky :). Jsi šikovná, já nejsem taková zdatna cukrarka, něco málo zvládnu :). Doma se hlidame, Ale pro návštěvy péčeme rádi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 19:14

Diky holky. A jeste teda zdrave cukrovi jsem nikdy nezkousela tak neporadim. Ale aspon receptik na lehce zdravejsi dortik. Korpus: 15 lzic celozrnne spaldove mouky, 1 lzicka sody, 7 lzic medu, 3 vejce, 400ml kefiru. Jen smichat a pect na 150°C. Cas presne nevim, ja pecu dost od oka (ale nejakych 20-30min to asi bude). Krem: vyslehat 1 slehacku, do ni lehce vslehat 500g mascarpone a 1 tvaroh ve vanicce. Pridat zrnicka z 1 vanilkoveho lusku a dosladit medem dle chuti. Nakonec vmichat platkovou zelatinu dortovou pripravenou dle navodu (pouzivam oetker) a nechat krem vychladit v lednici. Az je tuzsi tak aby se dal dobre nandat na korpus, tak jej na korpus dejte. Nakonec zasypte cerstvym ovocem (nejradsi mam maliny, jahody a boruvky) a muzete nakapat i datlovy sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
6.11.17 19:17

@edika85 Ja tam jdu zitra :) uz se tesim, ze me opet hodi do pohody :)

Dneska me to tady tak nakoplo Vanocemi, ze jsem se dostala do vanocni nalady :potlesk: Uz mam vanocni papir :) jen ty darky mi jeste chybi :lol: Jakou barevnou kombinaci ozdob mate letos v planu? My mame uz 4 roky cerveno-bilo-zelenou + par drevenych ozdob…ale klidne bych letos udelala zmenu…inspirujte me…prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
6.11.17 19:19

@Akulínek85 Já to tedy zase tak neprožívám, aybch řešila barvu. Ale nejradši mám stejně slaměné ozdoby a sušené ovoce na stromku. Třeba pomeranče a nebo i tyčky skořice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
6.11.17 19:20

@Akulínek85 mi budeme mít modro stříbrnou :D ;) v sobotu jsme zkusili řetěz který máme na baráku a bylo to krásný už se těším na vánoce :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
6.11.17 19:25

@katerina1006 jee promiň, to jsem asi špatně pochopila. Ale i tak věřím, že to dobře dopadne. :palec: to čekání je nejhorší. mě dneska dr nabídl ten ket ještě na tenhle měsíc. Je to naše jediný ebryjko, které zamrazili, tak snad už to konečně vyjde. Jinak v lednu další IVF :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
6.11.17 19:27

@edika85 nic se neděje ono to všechno tady přečíst. to dá záhul a nezapotat se v tom :) no tak doufám že se to už povede :hug:. a v lednu už nebudeš muset :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí