Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evva21 já také mám jména:lol: ale nejdřív musím mít komu ho dát
@Evva21 aha tak to se tím teda nebudu znepokojovat, to bude těma hormonama..
@edika85 Já mám bolestivou, silnou a dlouhou menstruaci pokaždé
Minimálně 3-4 dny protrpím a pak to jde většinou k lepšímu. Ale když je to u Tebe normálně jinak, tak bych se lékaře zeptala, čím to mohlo být. Nicméně hormony to určitě můžou ovlivnit (de facto ovlivňují asi skoro všechno).
No my jména nějaká máme, vlastně už jsem si byla skoro jistá, protože se s manžou na moc jménech neshodneme, tak budeme muset volit mezi těmi, co se líbí oběma. Vím, že je to předčasné, ale alespoň přemýšlím nad optimistickými věcmi
Vždycky, když slyším nějaké jméno, o kterém jsme nemluvili, tak se hned manži ptám, zda se mu líbí ![]()
A už si začínám psát seznam - vánoční dárky (píšu si ho už několik let a pak nakonec stejně koupím něco jiného)
Nicméně mě to vždycky povzbudí se zabývat něčím, co mě baví…
Včera jsem byla na té akup. a už se těším na příště - včera už mi to uvolnění vydrželo déle, takže snad to bude mít i hloubější účinky.
@edika85 Na tu bolest občas zabírá teplo, zkus si nahřát bříško a ledviny ![]()
Akulínek85+danaet: ahoj holky, já jednu dceru mám, ale rozumy nedávám, protože každá jsme jedinečná a každá má jinou genetickou výbavu a vidíte u mě, první těhotenství přirozeně, celkem rychle a po druhé ne a ne a ne a ne, ani přirozeně ani při IVF. Prostě to tak asi má být a nic se neděje pro nic. Takže bych ty všechny radílky poslala pěkně do… Držím palce!
@elizcooper Tak já bych si nechala poradit, kdyby to bylo konstruktivní, ale jinak si říkám, že se snažím toho dělat celkem dost, abychom měli miminko. A nyní jsou na řadě lékaři, aby nám řekli co a jak ![]()
Už jedu i v čínských bylinkách ![]()
Už jsem se modlila i na mši za děti…Tak doufám, že jsem někoho tam nahoře obměkčila a ty dušičky nám sem pustí…
@Akulínek85 já ji docela bolestivou mám taky, ale jen ten první den. Ale tentokrát to právě trvalo až do toho třetího a dne, až mě úplně polívalo z toho horko. A bohužel jsem si na břicho nic teplého dát nemohla, protože jsem byla v práci
No dnes už je to lepší, i když mě občas v podbřišku píchne, ale už to není taková hrůza. Příští týden se na to doktora zeptám. Ale taky si myslím, že to je těma hormonama..
@Akulínek85 taky jsem se za to už modlila.. tak snad naše modlitby tam nahoře uslyší
babička je silně věřící a straší mě, že jelikož jsme se zatím nevzali, že nám Bůh nemůže žehnat s dětmi. Svatbu plánujeme, ale až bude trochu větší klid.
@dusanka Myslíš ty čínské bylinky? Já je mám od té paní na akupunkturu. Nechala mi je namíchat speciálně na mé tělo. Teďka budu čekat, zda to bude mít nějaké účinky. Je to taková alchymie. Nejdřív mám kůru na 21 dní. Beru to od pátka, takže zatím je to krátká doba na nějaké účinky.
@edika85 Já se chtěla moc vdávat ještě před dětmi a nakonec nám zatím ta svatba stejně k dětem nepomohla. Takže svatbou to asi nebude, neboj.
@Akulínek85 Já mám zase od paní bylinkarky čaj na endometriozu, piju 21 dní, pak týden pauza a zase 21 dní, takhle to opakuji třikrát. S paní jsem spokojena, moc mi pomohla, když jsem mela problémy se strevama a nebo trpím na průdušky.
@Evva21 To je super, ze bylinky na Tebe funguji
Taky do toho vkladam duveru.