Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Evva21 já jsem si taky čistila střeva bylinkami a homeopatikama od mé doktorky na akupunkturu. Mě tím i vyléčila z nočního pocení. Prý jsem měla zanešené tenké střevo.
@Akulínek85 já svatbu ani moc nehrotila, když mám oba rodiče už podruhé rozvedený.. teď když si už snažíme o dítě, o tom přemýšlím. Ale poslední dva roky jsme měli opravdu fofr mezi prácí, rekonstrukcí bytu a pak řešení našeho problému s neplodností.. taky si myslím, že svatbou to určitě nebude. Ale pořád se snažím pochopit, kde dělám chybu..
@edika85 Taky se už těším na víkend, i když to vidím asi na úklid a vaření… ![]()
@katerina1006 Dneska v dobré náladičce?
Také přeji super prima den ![]()
@edika85 To tak asi nejde brát, zřejmě špatné načasování. Myslím si, že se všechny snažíme, seč můžeme. Netvrdím, že bych nemohla dělat víc, ale nevím co víc. Stejně není zaručená rada, aby to bylo 100 %. Někdo je názoru, že všechno má svůj důvod, možná to tak opravdu je. Sice opravdu zatím netuším, jaký má důvod se takhle trápit kvůli dětem ještě před jejich početím/narozením, ale třeba máme prostě najít sebe samy. Já se dřív věnovala hlavně ostatním lidem, podle mě to bylo správné, ale možná jsem měla začít s péčí nejdřív u sebe. Teďka se snažím si najít čas alespoň na tu akupunkturu a ne každý víkend trávím smejčením. V práci se snažím to dělat poctivě, ale když potřebuji k lékaři, tak si na to neberu dovču jako dřív. Nebo mi bylo líto utrácet za sebe a pořád jsem utrácela za ostatní, tento rok holt budou Vánoce pro ostatní chudší, protože jsem si pořídila konečně autíko (malé, staré - ale moje). Navíc budeme potřebovat peníze na IVF, takže ostatní mají smůlu - dostanou místo x dárků 1 či 2 a fertig.
Ahoj holky. Zrovna včera jsem se bavila s doktorem o ms po IVF. Říkal, že je normální, že je delší a bolestivá, po těch obrovských dávkách hormonů, co je při IVF. Takže neplašit. Jinak jména taky máme vybrané a i jsme se shodli ihned (Nina a Richard a kdyby náhodou byly dvojčata tak ještě Eliška a Daniel). Včera jsme se i domlouvali, že až půjdu v lednu na preventivku, tak se rovnou pak domluvíme na dalším IVF. Že zkusíme tentokrát trochu jiný postup, něco připíchnem a místo pregnylu či ovitrelle budu mít nějaké injekce, co budou stimulovat spuštění ovulky přirozeně. Moc to do hloubky nerozebíral, ani nebyl konkrétní, asi až v tom lednu to pořešíme. Do té doby jedu tu nízkosacharidovku Primal (14 dní a 4 kila dole, jedu cca 50g sacharidů za den). Chtěl mě nechat doma klidně do dalšího pokusu, ale šla jsem už radši do práce.
@danaet To máš asi celkem fajn doktora
a k těm -4 kg gratuluji. Elišku máme také jako top 1
A ty máš fyzicky náročnou práci?
@Akulínek85 ne ne, delam v kancelari, narocne spis na psychiku. Ale mam dobry kolektiv. Jinak dekuji, doufam, ze vaha bude klesat i nadale
Je to fajn ![]()