Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Akulínek85 přesně!!! Je těžké být v klidu a nemyslet na to, když denodenně do sebe pícháme hormony a sypeme hrsti prášků
taky miluji otázku, proč neadoptujeme. Já nemám nic proti adopci, ale dokud máme kvalitní embryjka, budu bojovat za naše biologické mimi ![]()
Ahoj holky. Jj. Taky mi v mem okoli znami tehotenstvi zamlcovali pry, aby mne nezranili. A taky mne to nastvalo. Prece nejsem labilni, abych z toho upadala do deprese. Soustredim se na sebe. A stale mne udivuje, kolik lidi stale dava radu nad zlato, ze to prijde az na to nebudu myslet. Tak za prve vypustit se to neda, u nikoho, kdo tehotenstvi planuje, at uz s tim ma problem nebo ne. A za druhe mne udivuje, ze mi tu radu davaji i presto, ze vi, ze mam pcos a proste mi vajicka nedorustaji a nezraji a tim padem otehotneni neni mozne. Nedokazu jim vysvetlit, ze nemysleni na to proste zaden vliv nema. Zrovna vcera jsem tu radu zase dostala. Uz bych i rekla, ze mne nestresuje to, ze se nedari, ale to, ze lidi porad opakujou tu vetu. Jinak jedu Primal stravovani pri 50g sacharidu za den. Za 10 dni mam 3 kila dobre a i dobre se citim. Tak jeste uvidim, zda mi prijde pak MS sama bez utrogestanu nebo agolutinu. A jestli se tim padem nastartuje cyklus hezky sam i s ovulaci jako bonusem. Beru tedy jeste gs mimistar forte a vitamin D. Byla jsem i na testy na cukrovku a inzulinovou rezistenci coz u pcos byva a dopadlo to dobre aspon v tomto. Nic z toho nemam a nemusim brat metformin a ta nizkosacharidovka by snad mohla nastartovat vajecniky. Co tak ctu tak s tim holky docela uspely a po 3 mesicich prirozene otehotnely. A to uz za sebou mely treba i iui nebo nekolik IVF.
@danaet tak to jsem ráda že ti ty testy dopadli dobře. a ty kila super.
![]()
Dekuji
. Ja jsem taky rada. I kdyby nic jineho tak aspon se u toho dobre hubne
. Ve stredu jdu na kontrolu k doktorovi a domluvit dalsi postup. On teda chtel at jdu hned na dalsi IVF a nebo v lednu. Ale mi se nechce ani jedno
. Tak snad nebude kvuli tomu protivny. Chtela bych tak 3-4 mesice pockat co udela ta strava a pak zacit planovat dalsi IVF.
@danaet my bychom měli jít v lednu už by měla býtt snad i dárkyně. tak uvidíme co bude ale myslím si že to bude přelom leden únor. než jí nastimulují odeberou vajíčka a než bude zavedení embryjí tak to bude nějaký čas.
tak to bude cca 5 měsíců pauza druhý Ivf bylo v srpnu tak nějaká pauza to bude
musím ještě trochu se hodit do klidu ještě mě to nejak bolí
. hlavně vím že je to poslední pokus
![]()
@danaet Určitě si tou stravu zlepšíš zdraví a shozená kila jsou také příjemný bonus ![]()
Teďka třeba 2 kamarádky mají zase jiný problém, už mají obě 1 dítě a druhé nechtějí - rozhodly se tak, ale okolí je zase zasypává otázkami, kdy přijde druhé…že už je čas apod. A taky to celkem blbě snášení…ale mají samozřejmě výhodu, že už mají to jedno. Pozitivní je, že se alespoň člověk snaží poučit a neopakovat stejné chyby.
Jo a to že nejste labilní vám trošku závidím - já asi občas jsem labil, protože sice se to nestává často, ale někdy to ve mně bouchne a jsem schopná na manžela vybalit první poslední…pak se rozbrečím a je mi to líto. Jenže mi přijde, že už prostě tolik psychicky odolná nejsem. Dřív by na mně mohli ostatní dříví štípat, ale teďka stačí, když se se „sekyrkou“ jen přiblíží
Zrovna včera ze mě asi manža moc nadšený nebyl ![]()
@katerina1006 Tělo si pěkně za těch několik měsíců odpočine a pak budeš připravená na ten malý zázrak…a vajíčko bude určitě v super kvalitě…
Holky, špatné zprávy už nebereme…je na řadě se připravit na ty radostné
Protože kdyby někdo nahoře nechtěl, abychom měly děti, tak by nám nedal tolik síly se o to pořád snažit…
@katerina1006 u nas to bude 3 IVF ale s vlastnimi vajicky. Ale treba ta strava zabere. A kdyz ne tak treba diky ni bude pri stimulce vic vajicek a ne takova tragedie jak ty 2 vycerpane IVF pokusy. Hlavne se nesmis stresovat tim ze je to posledni pokus. Vim ze se to lehce rika, a nevim, jak se tim nestresovat. Asi to bez stresu nepujde, ale tak aspon si ted uzijete v klidu svatky, kdyz uz nic. A zkousejte dal. Treba se zadari do te doby prirozene. Clovek nikdy nevi.
@Akulínek85 neboj já jsem taky trochu labil
taky občas se s manžou pohádam kvůli blbostem. ted doopravdy někdy stačí málo a je ohen
a to mám manžela který dělá v holandsku a přijíždí jak kdy domů. jednou za týdny jednou za tři a někdy i za čtyři týdny ale i někdy za týden
a dokážem se pohádat po telefonu
no je toho na nás asi moc. ale zdruhé stránky máme dost síly na pokračování ![]()
@Akulinek85 tak zkus treba nejakou meditacni hudbu. Chce to se srovnat sama se sebou, prijmout se jaka jsi. Prijmout i situaci jaka je, tim myslim snazeni o mimi. Kdyz budes vyrovnana sama se sebou, bude pro tebe snazsi vyrovnat se se vsim ostatnim. Dulezite je i pochopit, ze vse spatne, co se nam deje, neni pro to, aby nam to ublizovalo, ale proto, aby nam to neco dalo. Pro nas jako osobnost. Kazda tezkost v nasem zivote, nas muze udelat silnejsimi a lepsimi lidmi. A hlavne mej rada sebe samu, nevzdavej se i kdyz se nedari. Treba pak budes klidnejsi a nebudou ti tak litat nalady. I kdyz se jim jiste nevyhnes, tak treba budou reakce mirnejsi pro okoli a lepsi i pro tebe, ze se pak nebudes trapit tim, jak jsi reagovala.
@katerina1006 @danaet Což já si už vždycky říkám, že je to za mnou - to špatné…Ale občas to holt nedávám…tak celkem jsem začala věřit čínské medicíně apod. Hlavně mi pomáhá ta paní, co dělá akupunkturu - to mám vždycky spíš jako sezení u psychologa
je taková stále dobře naladěná. Už se těším na příště - sice jehly nic moc příjemného, ale když jdu od ní - cítím se jak vyměněná. Teď jen to čekání na další menstruaci…pak už to snad bude alespoň víc utíkat…Jen doufám, že ji dostanu ve všední den, abych nemusela čekat do ledna.
@Akulínek85 Z toho si nic nedělej, taky mi občas hrablo a najednou jsem na přítele vybalila první a poslední, dotoho jsem začala brečet. Ted uz je to lepší, kamarádka mi poradila, ať se věnuji sama sobě. Přestala jsem spoustu věcí řešit, po pracovní stránce jsem ubrala a snažím se věnovat sobě
. Jen občas se slzám neubránim, jsem cita.
@Evva21 Což to já se taky věnuji sama sobě, jenže to věčné čekání je fakt ubíjející…vím, že to zažíváme tady všechny…
@Akulínek85 no myslím si že každá znás se vjenuje sama sobě
ale jak říkáš to čekání je strašné ![]()
A jak se těšíte na Vánoce? Už kupujete dárky? Já jen, abych převedla téma na něco snad veselejšího…