IVF opožděné embryo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
15.5.18 11:31

@markytka30 No, to rozhodně, jsi samoplátce? Nebo ještě ne? Ceny jednotlivých center se také liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.18 12:26

Neeee nejsem, ale rekonstrukce domu, já na marodce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.5.18 15:40

@markytka30 Aha, tak uvidíš. Já jsem samoplátce a měla jsem za to, že když to máš na pojišťovnu, je to skoro zadarmo, ale asi ne tak úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.19 12:02

Spomaleny vývoj embria po IVF

Ahojky, hledám tu ve skupinách podobné příběhy jako teď prožívám.
Mám za sebou 1IVF po stimulaci jsem měla 20 folikulu a po odběru bylo jen 7vajiček. Ještě ten den mi volal embriolog ze je dobré jen 1. A že transfér proběhne 3den. Dnes je 3den a bylo mi řečeno že má vajíčko zpomalený vývoj ze má pouze 4 buňky. A ze tedy počkám ještě jeden den, jestli se embrijko rozjede.

Měla jste některá takový to vývoj s dobrým koncem?

• Citovat
  • Upravit
984
31.1.19 17:20

Nechci Ti brát vítr z plachet, ale prošla jsem si tím taky a asi bych byla raději, kdyby mi někdo rovnou řekl hned u 1.IVF řekl reálnou pravdu.. 1.IVF asi 13 foliklu, 8 z nich zralych, vhodnych k oplodnění.. uděláno ICSI, všechna embrya úspěšně oplozena.. ovšem hned od druhého dne opožděný vývoj, degenerace atd.. do konce pětidenní prodloužené kultivace vydrželo jen jedno embryo a to bylo den pozadu.. aby mi nebrali naději ( nebo spíš aby neměli špatnou vyslednost) mi ho zavedli.. embryo se sice chytlo, ale nevyvijelo, prostě bylo od počátku špatné !!!! Takže samovolný potrat.. Druhé IVF vypadalo podobně a po pětidenní kultivaci všechna embrya buď odumřela, zdegenerovala nebo byla několik dní opožděná.. Respektive jediné embryo, které zbylo, mělo po pětidenní kultivaci 4 buňky.. Takže embryoložka jasně řekla, že není již žádná šance na to aby to dohnalo, že se to vůbec nezavadí 3 dny opožděné embryo a že není co zavést.. byla jsem ráda za reálný názor a že se nemusím zbytečně 14 dní trápit jestli naaaaaaahodou.. pak se do toho opět vložil doktor ať to stejně zkusím a v tu chvíli jsme z IVF centra odešli a už se tam nevrátili, opět nějaká trapná snaha o výslednost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.19 14:21

Spomaleny vývoj embria po IVF

@Nika Nut nevím kam si chodila ty, ale semnou mluví vždy narovinu. Dnes byl 5den a embrijko došlo ke krásné ebastociste. Prý je to časté ze se spomali vývoj ale nesmí dojit k degeneraci. Což se u mě nestalo.

• Citovat
  • Upravit
984
3.2.19 16:28

Sanus HK ! Mě to řekla na rovinu embryolozka, ale Dr. se nás z nesmyslného důvodu snažil tlačit k tomu abychom si po pětidenní kultivaci nechali zavést čtyř buněčné embryo a to byla poslední kapka.. U mě docházelo u embryí krom zpomaleneho vývoje k degeneraci, odumírání, fragmentaci.. prostě byla špatná ! Přeju ať je z blastocysty brzo pozitivní test a ať se vyvíjí vše dobře celé těhotenství !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.19 12:20

@Nika Nut naprosto nechápu Dr.pristup!! Není to lehké ani levné tohle podstoupit. :? Tobě taky hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 21:01
Holky
@Nika Nut píše:
Nechci Ti brát vítr z plachet, ale prošla jsem si tím taky a asi bych byla raději, kdyby mi někdo rovnou řekl hned u 1.IVF řekl reálnou pravdu.. 1.IVF asi 13 foliklu, 8 z nich zralych, vhodnych k oplodnění.. uděláno ICSI, všechna embrya úspěšně oplozena.. ovšem hned od druhého dne opožděný vývoj, degenerace atd.. do konce pětidenní prodloužené kultivace vydrželo jen jedno embryo a to bylo den pozadu.. aby mi nebrali naději ( nebo spíš aby neměli špatnou vyslednost) mi ho zavedli.. embryo se sice chytlo, ale nevyvijelo, prostě bylo od počátku špatné !!!! Takže samovolný potrat.. Druhé IVF vypadalo podobně a po pětidenní kultivaci všechna embrya buď odumřela, zdegenerovala nebo byla několik dní opožděná.. Respektive jediné embryo, které zbylo, mělo po pětidenní kultivaci 4 buňky.. Takže embryoložka jasně řekla, že není již žádná šance na to aby to dohnalo, že se to vůbec nezavadí 3 dny opožděné embryo a že není co zavést.. byla jsem ráda za reálný názor a že se nemusím zbytečně 14 dní trápit jestli naaaaaaahodou.. pak se do toho opět vložil doktor ať to stejně zkusím a v tu chvíli jsme z IVF centra odešli a už se tam nevrátili, opět nějaká trapná snaha o výslednost…

Jo, tak to u nas 1.ivf dopdlo sice blbe, ale embrya se celkem vyvijela a 4.den jsme meli 4× morolu, jedna byla temer blasta. Ani jedna se vsak nechytla. Po 2.ivf sme na tom hoodne podobne jak vy. Ze 13 vajec bylo k oplodneni jen 4 a 3. den uz meli den zpozdeni a byli 4bunecne, takze ani morula… Jinak dekuji, zes popsala svuj pribeh, lip se mi zije, ze v tom nejsem sama :mavam:

• Citovat
  • Upravit
16
20.7.19 18:58

Ahoj holky mam podobnou zkusenost. dvakrat sem byla na IVF a vzdy spatny vyvoj embryii a opozdeny vyvoj meli jsme icis oba vse v poradku. a nic nevyslo. Ted jsem byla potreti v jinem cenrtu - brala jsem medrol, a k icis jsme meli i magnetickou selekci spermii a moc to pomohlo, z 13 vajicek jsem 5 den kutivace mela 7 krasných blastocyt jednickove kvality. a jedno jsme zavedli a jsem tehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.