Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@markytka30 No, to rozhodně, jsi samoplátce? Nebo ještě ne? Ceny jednotlivých center se také liší.
@markytka30 Aha, tak uvidíš. Já jsem samoplátce a měla jsem za to, že když to máš na pojišťovnu, je to skoro zadarmo, ale asi ne tak úplně.
Ahojky, hledám tu ve skupinách podobné příběhy jako teď prožívám.
Mám za sebou 1IVF po stimulaci jsem měla 20 folikulu a po odběru bylo jen 7vajiček. Ještě ten den mi volal embriolog ze je dobré jen 1. A že transfér proběhne 3den. Dnes je 3den a bylo mi řečeno že má vajíčko zpomalený vývoj ze má pouze 4 buňky. A ze tedy počkám ještě jeden den, jestli se embrijko rozjede.
Měla jste některá takový to vývoj s dobrým koncem?
Nechci Ti brát vítr z plachet, ale prošla jsem si tím taky a asi bych byla raději, kdyby mi někdo rovnou řekl hned u 1.IVF řekl reálnou pravdu.. 1.IVF asi 13 foliklu, 8 z nich zralych, vhodnych k oplodnění.. uděláno ICSI, všechna embrya úspěšně oplozena.. ovšem hned od druhého dne opožděný vývoj, degenerace atd.. do konce pětidenní prodloužené kultivace vydrželo jen jedno embryo a to bylo den pozadu.. aby mi nebrali naději ( nebo spíš aby neměli špatnou vyslednost) mi ho zavedli.. embryo se sice chytlo, ale nevyvijelo, prostě bylo od počátku špatné !!!! Takže samovolný potrat.. Druhé IVF vypadalo podobně a po pětidenní kultivaci všechna embrya buď odumřela, zdegenerovala nebo byla několik dní opožděná.. Respektive jediné embryo, které zbylo, mělo po pětidenní kultivaci 4 buňky.. Takže embryoložka jasně řekla, že není již žádná šance na to aby to dohnalo, že se to vůbec nezavadí 3 dny opožděné embryo a že není co zavést.. byla jsem ráda za reálný názor a že se nemusím zbytečně 14 dní trápit jestli naaaaaaahodou.. pak se do toho opět vložil doktor ať to stejně zkusím a v tu chvíli jsme z IVF centra odešli a už se tam nevrátili, opět nějaká trapná snaha o výslednost…
@Nika Nut nevím kam si chodila ty, ale semnou mluví vždy narovinu. Dnes byl 5den a embrijko došlo ke krásné ebastociste. Prý je to časté ze se spomali vývoj ale nesmí dojit k degeneraci. Což se u mě nestalo.
Sanus HK ! Mě to řekla na rovinu embryolozka, ale Dr. se nás z nesmyslného důvodu snažil tlačit k tomu abychom si po pětidenní kultivaci nechali zavést čtyř buněčné embryo a to byla poslední kapka.. U mě docházelo u embryí krom zpomaleneho vývoje k degeneraci, odumírání, fragmentaci.. prostě byla špatná ! Přeju ať je z blastocysty brzo pozitivní test a ať se vyvíjí vše dobře celé těhotenství !
@Nika Nut naprosto nechápu Dr.pristup!! Není to lehké ani levné tohle podstoupit.
Tobě taky hodně štěstí
@Nika Nut píše:
Nechci Ti brát vítr z plachet, ale prošla jsem si tím taky a asi bych byla raději, kdyby mi někdo rovnou řekl hned u 1.IVF řekl reálnou pravdu.. 1.IVF asi 13 foliklu, 8 z nich zralych, vhodnych k oplodnění.. uděláno ICSI, všechna embrya úspěšně oplozena.. ovšem hned od druhého dne opožděný vývoj, degenerace atd.. do konce pětidenní prodloužené kultivace vydrželo jen jedno embryo a to bylo den pozadu.. aby mi nebrali naději ( nebo spíš aby neměli špatnou vyslednost) mi ho zavedli.. embryo se sice chytlo, ale nevyvijelo, prostě bylo od počátku špatné !!!! Takže samovolný potrat.. Druhé IVF vypadalo podobně a po pětidenní kultivaci všechna embrya buď odumřela, zdegenerovala nebo byla několik dní opožděná.. Respektive jediné embryo, které zbylo, mělo po pětidenní kultivaci 4 buňky.. Takže embryoložka jasně řekla, že není již žádná šance na to aby to dohnalo, že se to vůbec nezavadí 3 dny opožděné embryo a že není co zavést.. byla jsem ráda za reálný názor a že se nemusím zbytečně 14 dní trápit jestli naaaaaaahodou.. pak se do toho opět vložil doktor ať to stejně zkusím a v tu chvíli jsme z IVF centra odešli a už se tam nevrátili, opět nějaká trapná snaha o výslednost…
Jo, tak to u nas 1.ivf dopdlo sice blbe, ale embrya se celkem vyvijela a 4.den jsme meli 4× morolu, jedna byla temer blasta. Ani jedna se vsak nechytla. Po 2.ivf sme na tom hoodne podobne jak vy. Ze 13 vajec bylo k oplodneni jen 4 a 3. den uz meli den zpozdeni a byli 4bunecne, takze ani morula… Jinak dekuji, zes popsala svuj pribeh, lip se mi zije, ze v tom nejsem sama ![]()
Ahoj holky mam podobnou zkusenost. dvakrat sem byla na IVF a vzdy spatny vyvoj embryii a opozdeny vyvoj meli jsme icis oba vse v poradku. a nic nevyslo. Ted jsem byla potreti v jinem cenrtu - brala jsem medrol, a k icis jsme meli i magnetickou selekci spermii a moc to pomohlo, z 13 vajicek jsem 5 den kutivace mela 7 krasných blastocyt jednickove kvality. a jedno jsme zavedli a jsem tehotna.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.