Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Maaci, jo už jsme v tom až po uši. Na začátku jsem si říkala, že max. 3 a dost… Ale ono to prostě nejde přestat, když je to jediná možnost mít dítě. Adopci bych docela nerada, dost mě od toho odrazují. V Reprofitu mám takovou skvělou doktorku, co mi řekla, určitě otěhotníte, nevíme kdy,ale povede se to. A doporučili mi min. stimulaci,takže to jde mimo pojišťovnu a doplácíš kolem 20 tis. Takže to prostě investuju do tohohle. Nevím, kdy už to přejde přes hranice únosnosti,ale mám pocit,že chci víc a víc.:-).Myslím,že každé z nás se to jednou povede!!!! ![]()
nervíku a jak rychle se to platí?
zhruba během těch 14 dní kdy tě stimulují a pak je OPU a transfer?
já furt kalkuluju jak to udělat, máme rozestavěný dům, takže peníze se kutálej a já furt počítám jak to udělat…
já si myslím, že bych taky mohla mít mininální stimulaci, protože mi ovu a všechno probíhá tak jak má… a spermio máme na jedničku… tak prostě furt kalkuluju noooooooo
je to podle toho na jakém jsi caru. V Reprofitu to je tak, že až dojde k ET, tak ti daj fakturu a platíš. Před tím jenom malinký doplatky cca 100 kč za Utrogestan. Takže první prašulky by měli jít ven až tak za cca 14 od začátku stimulace.
no jsem na to zvědavá… já chodím do Sanusu v Pardubkách, příští týden se tam na to chci pořádně vyptat a budu chtít i ceník, protože na netu není
abych si to pořádně propočítala…
ach jo, proč se musíme takhle trápit ![]()
tak to se určitě raději optej. mě málem omylo v Repromedě, kde jsem byla na 1.IVF, když mě hnedka skásli 1000 kč za to že mě zaregistrovali (vratný poplatek), a pak na každé návštěvě, když mi dávali injekce tak třeba o 8 tisíc a pak 6 a furt dokola. A nakonec mi ještě dali fakturu na 23 tisíc… Myslela jsem, že to tak je,ale není… Teď to vidím v Reprofitu. Myslím,že umocňovat naše trápení ještě takovýma přemrštěnýma částkama je hnusný a opravdu si zaslouží,že je tady pomlouvám.:-). Ty jsi byla zatím jenom na IUI, že?
nene, mám za sebou 2 IUI.
první se povedlo, ale potratila jsem ![]()
ted jsem měla druhé a z toho není nic.
no a příští týden jdu na 3. kolo.....
myslím,že když jsi otěhotněla po IUI, tak to je moc fajn výsledek. Určitě to třetí výjde!! Platíš za to něco? Ono totiž by to mělo jít na pojišťovnu. Já za to ale platila 1500.
já platím za IUI 530,–
jinak nic, jedeme bez stimulace, protože máme všechno v pořádku.
no vyšlo to první ale teď nic, takže jsem z toho taková špatná, no uvidíme jak příští týden dopadne třetí pokus…
doktor z toho měl na poprvé velkou radost, že je to prej dobrá zpráva, tak mě tím asi navnadil a já čekala že to vyjde zas… no a nevyšlo
ted na to třetí už se celkem bojím ![]()
to je super, to ti skoro závidím
. Já být tebou tak do IVF zatím nejdu. Určitě máš velikou šanci otěhotnět po IUI. Kolik ti je let? Jestli se můžu zeptat?
no on mě do toho tlačí i doktor, že když už jsem otěhu po prvním IUI že jich dáme všech 6 že IVF je zbytečný, ale to víš, furt o tom přemýšlím ![]()
no je mi 29 - bude mi 30 ![]()
jdi do toho IUI. Fakt nechej si IVF až jako poslední možnost. Jsi mladá,nemusíš až tak hrozně tlačit na pilu. IVF je strašná zkušenost, fakt bych to nikomu nedoporučila. Opravdu si myslím, to co tvůj doktor. Určitě výjde IUI. Být tebou tak na IUI a pak hezky na dovču a nemyslet na to
. Je to těžký,ale po IVF je to hrůza, všechno tě bolí, rozpíchaný břicho, narkóza a pak čekání na test. To je teprve nervárna. IUI je fakt v poho.:-)
nebojím se toho, ani narkozy,proti narkoze na laparce je to jen prd, spíš se bojím toho neúspěchu za ty peníze, to mě na tom děsí ![]()
no ještě uvidíme, ale mám pocit, že s každým dalším nepodařeným IUI to bude horší a horší, už teď to se mnou solidně zamávalo…
no a ten věk taky není ideální na první dítě… s tím, že se snažíme přes 2 roky…
no spíš nejde ani o to to vydržet,ale dost se tím ničí zdraví a taky za to dost zaplatíš. Já bych si tím nekazila asi léto. Zkus třeba ještě 2×, 3× IUI a uvidíš. Já věřím,že se ti to určitě povede takhle. Pokud ne tak určo hned první IVF se zadaří. to že jsi už jednou otěhotněla je opravdu velký plus. ![]()
tak uvidím no, asi mi to leze na mozek ![]()
je to fakt dlouho a já šííílííííííííííííím ![]()
to úplně chápu, ze mě se už pomalu stává taková vynervovaná troska. Je mi 32 a dítě v nedohlednu. A kolem všichni těhotní an první pokus a někteří ani nechtěli. To by z toho člověk zešílel. Jejda,ale co bych dala za to mít aspoň takovou naději jako ty. Nevzdávej to!!! Věřím,že to IUI výjde.