Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
no já se nad 5 vajíček nikdy nedostala. Myslím,že jsem vždycky měla i jen 5 folikulů. Blbě reaguju. A tak na mě zkusili naposledy jenom minimální stimulaci a měla jsem 2. Jenom jedno se vyvíjelo,ale aspoň jsem nepřišla o pokus z pojišťovny. tohle jsem si platila sama.
nervík2 píše:
no já se nad 5 vajíček nikdy nedostala. Myslím,že jsem vždycky měla i jen 5 folikulů. Blbě reaguju. A tak na mě zkusili naposledy jenom minimální stimulaci a měla jsem 2. Jenom jedno se vyvíjelo,ale aspoň jsem nepřišla o pokus z pojišťovny. tohle jsem si platila sama.
a co u vas je duvod? nasli neco??
ženy a normálně bez stimulky a tak, to jste ovulovaly? dělaly se vám folikly?
no ja jsem ovulovala podle folikulometrii ctyrikrat z peti cyklu, a i behem stimulace to vypadalo nadejne, ale pak na OPU bylo jen 9 foliku a 4 vajicka…
u nás špatný úplně všechno, takže IVF jediná šance.:-(
No já si myslím,že mám ovulaci úplně normálně akorát prostě nereaguju na ty hormony, tak jak bych měla. U nás v caru tomu říkají lowresponder
. No tak jako kdyby to klasické stimulování s více hormony je pro mě skoro zbytečné, protože stejně nakonec jsou jenom 1 nebo 2 embrouši.:-). No jsem zvědavá co ze mě vypadne příště.:-)
a zkouseli na tebe aspon ruzny protokoly kdyz jsi tak spatne reagovala?
no v té repromedě mi řekli, že příště mi dá ještě víc injekci což by representovalo třeba i 80 tisíc. Tak na to jim kašlu. Navíc tam získali 5 vajíček, oplodněno a přestali se vyvíjet v morule. Tak mo pak dali 2,ale myslím,že to asi bylo i zbytečný, když už se přestali vyvíjet.......No ale holt prachy jsou prachy.
V Reprofitu taky 5 vajíček. jen 2 se vyvíjeli. 1 jsme transferovali 3. den a 1 se dalo zamrazit. Takže výsledek skoro stejnej akorát o 33 tisíc levnější.Taky mi řekli,že vyšší stimulace stejně nepomůže,že to takhle bude vždycky. Tak já jim to teda věřím,že do mě nechtějí zbytečně rvát hormony.
no ja nemyslela vic hormonu, ale jinej typ stimulace… jakej jsi mela protokol? to nezkouseli jiny typy?
a zavadeli ti nevyvijejici se embrya? tomu uz vubec nerozumim ![]()
Maaci, ja si myslim ze zase kdyz je tech vajicek ultrahodne tak jich stejne velka cast neni kvalitnich… prirodne to telo taky vyprodukuje jedno dve dobry vajicka behem ovulace… a byt tebou tak fakt radsi verim vlastnimu telu a IUI
u nas bohuzel pro spoustu problemu neni mozne, ale kdyby bylo tak bych byla happy ![]()
no já nevím. Myslíš jako jinej typ hormonů? Já vím jen,že je dlouhej a krátkej protokol. Měla jsem vždycky ten krátkej.Píchala jsem si Puregon v Repromedě a pak k tomu ještě cosi přidali. V Reprofitu si nepamatuju co to bylo… Clostibegyt??? A teď Bravelle naposledy. Já mám z výsledků fakt blbej hormonální profil, takže asi i tak poznali,že to se mnou nebude zrovna velká úroda.Ale když tak čtu kolem debaty, tak třeba holky mají 16 vajíček a stejně se jenom 2 vyvíjí, tak nezoufám:-).Někdy je míň i líp. No fakt mi tam dali embria, který vlastně přestali vývoj v té morule, to je asi 4-5 den? A pak jsem si někde přečetla,že pokud nedojde k ET,tak ti pak dá pojišťovna jeden pokus navíc…No nemohli raději uznat,že to nemá cenu transferovat a ten pokus mi ušetřit?
přesně tak Maaci, doufám a přeju ti, aby jsi nikdy nezjistila kolik by jsi jich měla, protože otěhotníš po IUI
. Zůstaň tady s náma holka a informuj, protože na tebe fakt sázím,že to bude dobrý hodně brzy
.a chci to tady hezky černý na bílým. ![]()
nene děvčátko. Chce vědět jak velkou pravdu jsme měli. A pokud ne,tak ti předáme všechny zkušenosti z IVF:-).
ženy, no uvidíme, příští týden ve středu jedu na folikly, tak uvidíme jestli k něčemu dojde a pokud ano tak s jakým výsledkem, a jestli to nevyjde, tak chci vedet všechno ![]()