IVF poradit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.9.18 07:36

Clostobegit sme už vyčerpali..prej se může užívat je 6 měsíců za čelí život, byli sme 2× na iui ,ae pak sem už neměli moc čas, manžel má 2 práce v každé dělá 13nacky ,já už také pi mateřske pracuji ..teď sem změnila zaměstnání protože vtom předešlém sem byla furt ve stresu. :zed: právě by mě zajímalo zda se dá ta ovulace ještě ňák vyvolat ? Pijí bylinky,a užívám 3× dene femigard..na podporu menstruace a ovulace..čaj od Ludmily Mojzisove..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
27.9.18 08:42

Ano, dá se vyvolat slabými dávkami FSH - tytéž léky, jaké se dávají při IVF, jen nízké dávky a pak místo IVF jen IUI nebo přirozené snažení. Osobně, je-li jediný problém s ovulací, bych to zkusila ještě před IVF - je to o dost levnější a pro tělo mnohem menší zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
27.9.18 11:20

@ugluk Souhlas, proc hned jit do IVF kdyz treba zabere nejaka jina, lehci forma stimulace. Z Tveho puvodniho prispevku jsem nepochopila ze uz jste clostil zkouseli.

Jinak holky si tu hodne chvali kapky gynex a hormonalni jogu, ale ani s jednim nemam zkusenosti a je mi znamo ze ten gynex muze udelat i problemy, pokud mas neco s imunitou…
prober to s doktory a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
10.10.18 10:54

@petisek198 ahoj. Mám ten sami problém. Mám 10 letého syna a teď jsme chtěli druhé a nic. Nemám ovulaci a nepravidelná MS. A ještě štítná žláza. Teď jsem prošla stimulaci, jsme po odběru a během 14 ti dní nás čeká KET. Máme 5 embryí. U prvního to taky až tak planovane nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
10.10.18 10:54

Jinak ten gynex jsem taky zkoušela a žádná změna po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.18 11:54

Tak dejte vědět jak ste dopadla..držím palce ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
10.10.18 12:02

@petisek198 a co hormonální léčba? U mne stačila vždy jen ta ale vyšlo to až po více cyklech léčby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.18 16:04

Tu sem měla nasazenou dostávala sem clostobegit na vyvolávání ovu. A pak nake inekce do břicha před iui..jinak nic jiného neznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 11:30

Petisek198@seznam.cz

Ahoj holky ,mám dotaz co me trápí,? Cca před 14 dni sem si dělala tt cca 4 slabe pozitivní, a pak už všechny vycházeli negativi :( včera sem jela k dr na gyndu jen sem chtěla recept na prášky, řekla sem mu že mě cca 14dni bolí bradavky.Hned řek že mě prohlédne udělá ultrazvuku, a vydel tam malinkou tečku. Rikal ze by to mohlo být tehu ae že je to 50-50 …pichl mi vyvolacacku že když to nedostanou že mám zavolat..ae testy stále negativní…Měla to naka zvas? A byla tehu ? Mam rozahazene hormony ms nedostavam …tečku jsem také viděla..děkuji všem co mi poradí.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
7
16.2.25 19:08

Zdravím, ráda bych trochu oživila diskusi. Nejspíš nám taky nezbyde nic jiného, než se obrátit na nějakou kliniku na léčbu neplodnosti, už se pokoušíme o mimi zhruba rok a pořád nic :-/ zatím jsme ale neabsolvovali žádná vyšetření, takže nevíme, kde by mohl být problém. Ale už se tak začínám porozhlížet, kam zajít a zjišťuju, co a jak a ty doplatky, co pojišťovna neproplácí mě celkem vyděsily. Na kolikátý pokus se vám zadařilo otěhotnět takhle s odbornou pomocí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.25 08:30

Ahoj, to je hrozne tezko rict.. ono taky zalezi, na jakou kliniku se vydate. Kazda ma jiny cenik, nektere jsou drazsi a nektere levnejsi, co jsem si tak vsimla z diskuzi. Taky zalezi, co vam zjisti za problem, nam treba zjistili zvysene NK bunky a tam bylo potreba chodit na infuze, kde jedna stala 2300,– takze to zase poskocilo. Taky zalezi, za jake nadstandardy si budete chtit priplatit. Ale to uz bych urcite konzultovala s danym CAR podle toho, co vam zjisti.

Taky bych procetla diskuze s hodnocenim klinik a lekaru. Za tu dobu, co tady procitam diskuze, tak se ty postupy docela dost lisi a nekdy mne to prijde spis jen jako tahani penez.. nam treba delali hysteroskopii hned po vstupni konzultaci i s pruchodnosti vejcovodu.. z toho byly zjisteny ty NK bunky.. nektere CAR delaji hysteroskopii az po tom, jestli se 2× embryo neuchyti a to mne prijde silene plytvani embryi, casem a taky penezi, kdyz jeden transfer vyjde na cca 11 000,– My zkusili jednou IUI ale to nedopadlo, tak jsme sli rovnou do IVF a podarilo se hned napoprve. Jsem v 21tt :srdce: drzim palce a doporucuji to neodkladat, prirozene se muzete snazit i kdyz budete v peci CAR, protoze ono je to vsechno opravdu zdlouhavy proces.. my sli na vstupni konzultaci v lednu a transfer embrya probehl az v rijnu.

• Citovat
  • Upravit
25.2.25 10:01

@Kiki810 Rok snažení je sice dlouhá doba, ale je to podle mě taková hranice, kdy se má začít řešit, co by mohlo být příčinou toho, že to nejde. Pokud jste zatím neabsolvovali žádná vyšetření, určitě je dobré začít tím, protože za tím nemusí být nic fatálního, někdy stačí jen drobná změna a zadaří se přirozeně. Co se týče klinik a doplatků, je fakt, že některé věci si člověk musí připlatit, ale hodně záleží na tom, kam půjdete a jaký postup vám doporučí. Každý pár to má jinak, někdo otěhotní hned na první pokus, jiný musí zkusit několik cyklů, ale šance tu je vždycky. Asi bych už moc nečekala a obrátila se někam na odborníky, nám moc pomohli na klinice IVF ve Zlíně, můžu je moc doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 02:25

Na každou jednotlivou kliniku většinou najdete pozitivní i negativní reakce.Jsou kliniky sice dražší, ale mají třeba lepší modernější postupy a ve výsledku se tam zadaří dřív a tudíž je to nakonec levnější. Kdybych znovu vybírala, šla bych do kliniky kde jsou služby i o víkendech a svátcích, tam kde mrazí metodou vitrifikace, nezavádí běžné 2 embrya ( pouze ve zcela odůvodněných případech)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.