Ivf říjen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
30.9.21 16:50

@Lionly s tou operaci jsem to měla slizitejsi. Nejdřív mi jeden den udělali revizi a druhý den se zjistilo, že tam už není a šla jsem na laparoskopii. Odstranění šílených srustu v celé malé pánvy a ty vejcovody. Tak možná, že to budeš mít jinak, ale radši bych se na to zeptala. Bylo mi řečeno, že po těch vejcovodech se to musi pořádně zahojit, aby to vydrželo případně těhotenství. Já jdu 7.10. Na ultrazvuk a když nebude žádná cysta nebo tak, že se do toho pustíme hned co dostanu sm. Už máme podepsané papíry na ty jejich všechny úkony co budeme chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.9.21 19:54

@Redhole tak to si to měla o dost složitější, mně odstranili jen vejcovody zbytek byl v pořádku. I sexuální abstinenci jsem měla dodržet pouze dva týdny.. myslela jsem, že bude muset být i klasické šestinedělí a IVF až pak ale doktor řekl, že můžeme hned tak uvidíme v pondělí no. Budu ti držet toho 7.10. Palce aby to bylo v pohodě a ms čekáš kdy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
30.9.21 20:46

@Lionly no já jsem zvědavá, jak dopadnes a budu ti držet palce, aby jsi už mohla začít :) zase o kousek blíž k tomu co si přeješ. MS čekám cca 12.10. Ale nemám to pravidelné, takže se to může změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
30.9.21 21:37

@Redhole třeba se mi to trochu posune po tý operaci, ale ovulku jsem měla přesně na čas.. třeba budeme se stimulací fakt jen maličko od sebe ☺️️Jinak děkuji jsi hodná, bylo by to moc hezký kdyby šlo všechno dobře ☺️️ Jsem děsně nervózní a zvláštním způsobem “vzrušená” chci vědět jak to dopadne a jestli budeme moc doufat v náš malý zázrak… jinak bereš nějaký vitamíny, nebo děláš něco na podporu toho aby to vyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.10.21 08:46

Tak určitě každá si přejeme, aby to vyšlo. Taky v to doufám, ale snažím se držet při zemi pro jistotu. Brala jsem inofolic, fertipronu a kys. listovou. Jenže z těch prvních dvou jsem měla hrozně bolavy spodek a nafoukle břicho a z kys. listove jsem byla hrozně mastná všude. Nevím jak je to možný, ale je to tak. Takže nic neberu. Ty bereš nějaké vitaminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
1.10.21 22:49

@Redhole to je pravda, všechny si to přejeme a jak říkáš je lepší se držet při zemi, ale když o tom s manželem mluvíme jsme oba hrozně plní naděje a i on by chtěl, aby ti vyšlo a já se asi víc bojím jeho zklamání než svého kdyby to nedej bože nevyšlo.. fakt se bojím, že to by ho hodně “bolelo” po tom jak se celou dobu drží. Noo brala jsem dlouho femebion, ale jak jsem věděla, že půjdu na operaci tak jsem to přestala brát, jinak jsem toho taky vyzkoušela mraky ta ty tři roky. Teď neberu nic ale mám ještě jedno platíčko toho femibionu a GS mamavit, ale nevím jestli něco začít brát asi se na to v pondělí zeptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
3.10.21 07:25

Jen se zeptej. Já mám vždycky v hlavě hodně otázek a když tam přijdu, tak všechno zapomenu. Asi si to začnu psát :D je dobře, že vás drží naděje a to tešení se. Aspoň trochu pozitivní člověk být musí. Ikdyz se to tisícům lidi nemusí povést, tak vy můžete být ti, kterým to vyjde :D. Co jsem četla diskuze, tak mi to přijde, že to je hodně o náhodě a štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.10.21 10:54

@Redhole tak to mám úplně stejně spoustu otázek a jak tam přijdu a doktor se zeptá jestli mám nějaké otázky všechno se mi vykouří 😂 asi by to chtělo si to psát 😁 přesně jak říkáš co jsem četla tak je to hodně o náhodě ale četla jsem i hodně příběhu kdy holky po odebralní vejcovodu při ivf hned v dalším cyklu otěhotněly tak třeba :) tak pokud ten problém byl opravdu v těch vejcovodech tak nám to oběma třeba fakt napoprvé vyjde ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.10.21 11:07

Ahojky jsem 14 po ketu neúspěšní dnes jsem dostala menstruaci kdy mohu stimulovat na 2 ivf v mrazáku už nic nemám a první ivf bylo v loni máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.10.21 13:02

@Kewicka 89 osobně s tím zkušenosti nemám, asi teoreticky by si mihla od zítřka, ale nevipm zkus skupinku ivf podzim 2021 tam jsou holky zkušené ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
3.10.21 13:38

@Kewicka 89 nic ti nebrání začít hned.. jde o to jak se k tomu postaví mudr a vse se stihne a jak ty si pripravena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
3.10.21 15:53

@Lionly Ahoj, mam uz teda po IVF i po KETU. Vejcovody nemam oba a jsem stejny pripad, vsechny vysledky dopadly dobre vcetne genetiky me i partnera i partneruv spermio, takze my sli oba do IVF jako zdravi, takze nam bylo receno, ze by nemel byt zadny problem. Pojistovna nemela problem schvalit. Na stimulaci jsem reagovala hodne, i kdyz jsem mela malo hormonu, takze hrozil hyperstimulacni syndrom, ktery nakonec byl, ale slaby, ale mela jsem celou dobu PN ( delam v nemocnici) a v pohode se to dalo. Jedla jsem vic bilkovin, zdravou stravu, zadne kraviny, min kavy, hoooodne pila a mela jsem 20 vajicek, mame 9 embryi jeste v mrazaku. Kvuli OHSS mi nebyl doporucen cerstvy transfer, ale jsem za to rada, protoze si telo dva mesice odpocinulo, splasklo atd a v breznu jeem byla na KETu a jsem ve 30tt, takze zadny strach, vsechno dobre dopadne a kdyz ne hned, tak dalsi pokus 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.10.21 16:21

@Jen.Jesterka ahoj, děkuji a moc gratuluji hned mě to povzbudilo, že ti to dobře dopadlo :srdce: tak jsem zvědavá a výsledek stimulace krásný 20 vajíček a z toho 9 embryi v mrazáku to je paráda jen škoda toho hyperstimulačního syndromu, ale důležité je, že jsi to zvládla :srdce: jsem hrozně zvědavá co nám zítra řeknou už bych chtěla začít, jak rychle po odstranění vejcovodu jste šli do IVF? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
3.10.21 16:26

@baru-ska teď mě napadlo, vím že se na to asi nedá odpovědět úplně, protože každá to má asi jinak, jak je to s injekcema? Kolik jich je? A kolik cca dní se stimuluje před tou punkcí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
3.10.21 16:30

@Lionly hele většinou se tak 10 dní píchá gonal nebo jiné pero a tak 3-4 dny cetrotide/orgalutran. a pak na konci 2 injekce ovitrelle. ale jak píšeš, je to individuální ;) a ta punkce bývá tak 12-14 den a píchá se většinou od 2.dne cyklu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.