Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@baru-ska ahá to docela chápu, poslouchala jsem rozhovor s nějakým embryologem z nějakého Pražckeho CAR a on to tam říkal, že se v lepších centrech spíš dělá až KET, že ET dělají jen když si to pacientka výslovně vyžádá, že je to kvůli tomu aby se tělo jako zbavilo hormonů, ze stimulace, ale osobně nevím no ta představa, že bych pak musela ještě cca ten měsíc čekat se mi moc nelíbí, protože jsem z toho neustálého čekání na něco unavená. Ale je to těžký se prostě rozhodnout co je lepší, i když tě chápu, že člověk prostě chce udělat maximum a i když to trval prostě raději počká… celkově je to těžký tohle celý pro nás ženský, ještě jsem se úplně nesmířila s tím že to přirozeně nepůjde… ještě jsem od včerejška ani pořádně nepročetla ty papíry jak mě přepadl strach ![]()
@Lionly při prvním ivf bych si vůbec nedokázala představit cekat měsíc na ket ![]()
@baru-ska takže ze zkušenosti bude asi i pro mou psychiku lepší jít rovnou na ET? Teď jsem začala přemýšlet nad tou prodlouženou kultivací a pořád nevím jestli jo nebo ne 🤦🏼♀️
@Lionly zak za prodlouženou bych vůbec neváhala.. já měla embryi..do 4. Dne všechny krásný a 4 den se mi 4 z nich zpomalily na morule..dvě to ještě dotahly na blastocystu 6. Den a 2 uz ne… takže kdyby nebyla prodlluzena tak se všechny budou 3 de zdat ok…
@baru-ska to je asi pravda, že je to taková zkouška těch embryí, četla jsem, že některý centra už to dělají automaticky, ale pak jsem četla, že zas jako v těle matky je tomu embryu nejlíp a má tam nejlepší podmínky… celou dobu jsem si říkala, že do toho půjdeme, ale manžel pak začal s tím právě jestli to není lepší šoupnout to tam dřív a mě to zas znejistělo 🤦🏼♀️
@Lionly ale do delohy se i normalne dostane až ten 5. Den..ale máš pravdu jsou I holky, co se jim chytlo spíš 3 denni než 5 denní
zak uvidíš co vam podle vývoje doporučí mudr
@baru-ska právě je to takový, že se nedá říct co nám zrovna bude fungovat líp… uvidíme no ještě máme čas jen doufám že to uteče ![]()
Ahoj holky, tak dneska jsem byla na ultrazvuku. Mám na vajecniku malou cystu, takže injekce jsem zatím nedostala ikdyz je pan doktor měl připravené. Na další ultrazvuk jdu až dostanu MS. Podívá se jestli cysta zmizela nebo ne. Pokud ano, začnu píchat. Pokud ne, tak až další měsíc. A jak jste na tom ostatní?
@Redhole jej tak doufám, že se cysta vstřebá, abys mohla začít a nemusela čekat další měsíc ☺️️ U mě to dneska vypadá, že už se mi každou chvíli rozjede ms takže se musím zítra objednat na 20-25 den cyklu na projednání postupu a léky tak doufám, že to uteče ☺️️ Jen to vypadá, že tahle první ms po vyndání těch vejcovodů bude pěkně bolet ![]()
@Lionly dekuju za povzbuzení. Uvidíme jak to dopadne příští týden
. první MS po operaci jsem byla k. o. To jsem nikdy nezažila. Ale pak ty delší uplbe v pohodě. Nic mě nebolí. Vlastně ani nevím že to mám. Aspoň něco z toho je dobre
tak snad to budeš mít taky dobry. Myslím, že příští měsíc se už do toho pustíte. Už máte vybraný metody?
@Redhole no dostala jsem to dneska a jako fuuu není to nic příjemného šíleně mě bolí vaječníky 🤦🏼♀️ Tak snad máš pravdu a další bude v pohodě 😁 určitě 29.10. si jdu pro léky a na domluvení metod ❤️️ Tak jsem zvědavá
noo asi půjdeme do ICSI i když manžel pořád říká, že má dobrý spermio tak by to zkusil bez toho jako že přirozený výběr, ale já si na tom trvám
pak určitě prodlouženou kultivaci a pokud budou vajíčka tak budeme mrazit a četla jsem o Embryoglue, ale to nám k prvnímu IVF doktor nenabídl a manžel opět tvrdí, že je to zbydečný 🤦🏼♀️ A co budete chtít vy? ☺️️
@Lionly tak to už je jen chvilka do konce měsíce a hurá do stimulace
. Uteče to jako voda, uvidíš. Věřím, že příští MS už bude mnohem lepší a ta další ti už nepřijde
. U nás ICSI, prodloužená kultivace, čip na výběr lepších spermií a zamrazeni. Teda doufám, že bude co zamrazit. Bylo nám nabídnuto ten asistovany hatching a neustále monitorování embryí, ale to zatím zkoušet nebudeme. Embryoglue nám nikdo nenabidl, ale to bych asi zatím taky nezkoušela. Zatím bych to zkusila tak jak to máme a kdyby to náhodou nevyšlo, tak asi budu přemýšlet co vylepšit a připlatit.
@Redhole to je pravda ono to utíká
snad máš pravdu a tahle ms už je ta předposlední
chcete ten výběr lepších spermii? Věřím, že budeme mít obě co mrazit ☺️️ Taky jsme si říkali, že je to první IVF a že to s těma “procedůrama” navíc nebudeme přehánět aby to bylo co nejvíc přirozený ☺️️ To Embryoglue máme v podkladech tak sem si četla to co se k tomu píše ale doktor nám ho nekroužková do nabídky a ani o něm nemluvil, jen mi přišlo zajímavý, že je to zakotvení embryjka v děloze, ale zas nevím o jak moc větší šanci to dává úspěchu 🙈 taky se zatím přesvědčuješ, že už to musí po všem co si prožila vyjít?
@Lionly ten čip na ty spermie jsem platila i iui, ale nevím, jestli je to opravdu nutné. Ale zase jestli to ma vybrat ty lepší, tak to chci zkusit. O tom embryoglue jsem četla jen v diskuzích. Samozřejmě někomu to pomohlo a někomu ne, ale nabídku na něj jsem nedostala. No, už se radši nepresvedcuju že to teď vyjít musí. Naposled jsem si tím byla jistá a dopadlo to ještě hůř, než bych si kdy představila. Momentálně jsem ve stavu, že si říkám, že buď to vyjde nebo ne. Ale věřím, že až půjde do tuhyho, tak se budu modlit, aby to vyšlo. Máš ještě nějakou kontrolu před MS?
@Redhole nám se o tom čipu doktor vůbec nezmiňoval, možná kvůli tomu, že je manželovo spermio dobrý, ale nevím no třeba je ti fakt lepší jenže u toho IVF asi tam moc záleží na každý náhodě a maličkosti, že těžko říct co opravdu pomůže. To chápu, že se nechceš přesvědčovat, ale já už si říkám, už se nic moc pokazit nemůže mimoděložní z toho už taky být nemůže když nejsou vejcovody, ale těžko říct… prostě já se snažím věřit a nepřipustit si že by to nevyšlo
Mám zatím naplánovanou jen tu 29.10. kde rovnou všechno dořešíme
ty ještě nějakou máš? A už víš kdy začneš, nebo ještě čekáš? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.