Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky..tak to mám dnes za sebou..máme 15 vajíček…ted to čekání do zítra kolik se jich podaří úspěšně oplodnit.
Lenun..to je nádhera 10oplodněných bez ICSI..asi máte dobré spermio..my ho dnes měli ještě horší než minule…takže jsme šli do toho PICSI.
@MakysekM tak to je nádhera, snad jich bude taky plno prvotřídních. u nás je chyba u mě, mám srůsty, takže jinak než ivf to nejde. dneska jsem si volala do laborky a máme 3 úplně luxusní a 4 normální standard. Tak snad se povede. Dáme si jen jedno a zbytek do úschovny. Zítra jdu těhotnět, tak snad. jen nevím, jak moc dodržovat klid. minule jsem ležela jak štěpina a nic a teď nevím. k tomu to nikdo neví, tak se to blbě maskuje. Minule mě to strašně ubíjelo, když se každý ptal, jestli už,,, jak mi je atd…
A jak ti je? mě bylo dost blbě a ještě dneska to není uplně v pohodě.
@lenun Držím palečky at to tentokrát výjde. Já to také tentokrát nikomu neřekla..jak říkáš ty..každý se ptá a pak ty soucitné pohledy když to nevyšlo.
Určitě bud v klidu..aspon si mmužeš pak říct že jsi pro to udělala všechno. Mě dnes dost bolí břicho..při prvním IVF jsem i celý den zvracela…
@MakysekM Ahojky, tak jak ti dneska je? kdy budes volat do CARu? dej vedet, jak jste na tom. ![]()
@MakysekM tak jsem dneska byla na transferu a docela jsem byla v šoku. Opět se opúakuje loňský rok. pořád byla dobrá embryjka, ale dneska se některý úplně zastavily a ty luxusní jsou dneska kvalita B. tak po rozhovoru s embryologem, jsem si nechala zavést dvě. Je prý dost mala naděje že se chytí obě. TAK SE UVIDÍ ZA 14DNÍ. snad alespoň jedno to zvládne. na zamrazení tam je jedno s??? zítra se uvidí. A jak u vás ![]()
@lenun Ahojky..tak to je mi líto, že se to tak zhoršilo…snad to budou bojovníčci. Já dnes volala..a máme oplodněno 10vajíček… a na transfer jdu v pondělí. Také mě děsí aby alespon dvě byli krásné… do jakého CAR chodíš?
@lenun Určitě budem dávat 2. chtěla jsem je i minule, ale bohužel nám zůstalo jen jedno…a nepovedlo se.
Já na prvním IVF byla v Brně a ted jsme ve Zlíně.
@MakysekM tak to my první dali jen jedno a nepovedlo se a pak jsem byla na ketu a to se ze 7 povedlo rozmrazit jen jedno a to se taky nechytlo, A teď se uvidí. Pokud se nezadaří, tak zkusíme Prahu. Proč jsi měnila Car?
Tak koukám, že se mi ztratil jeden příspěvek. Jsem vážně počítačový antitalent. vždycky něco někde zmáčknu a je to v háji ![]()
@lenun Nebyla jsem spokojená s přístupem…nikdo nám nic neřekl…nic nevysvětlil…Když jsem měla malou reakci na léky tak to neřešili..jen řekli..snad z toho něco bude..tady se to hned řešilo..upravili mi dávky..dělali testy..jsou milí a vstřícní..Doufám, že to k něčemu bude ![]()
@MakysekM tak to j á jsem dost spojená, jen bych ocenila úspěch. Sice mi doktor pořád klade na srdce, že není cílem otěhotnět, ale porodit zdravé dítě. Sice to chápu, ale jemu se to říká. A máš doktorku nebo doktora? Já moc doktorky nemusím. Jsem ráda, že mám doktora.
@lenun ted mám doktorku a je super..taková energická ženská..příjemná, lidská…vybrala jsem si ji. Jinak gynekologa jsem také vždy vybírala chlapa ![]()
@MakysekM Koukala jsem, že máš už kluka, to bude docela nářez po 11letech zase mimčo. A chtěla bys holku nebo kluka a nebo páreček.
Já docela páreček, ale manžel chce holčičky. Tak jsem se dneska ptala z legrace embryologa, jestli nám vybral holčičky. tak se tak zkušeně zadíval do papírů a pak z něj vypadlo, že je tam krásná blondýnka(oba jsme černovlasý) a to druhý je kluk. doktor lehce nechápal, ale my se začali dost smát, tak čekali, až jsem se dosmála a uvolnila. ten embryolog je manželův spolužák, takže jsme alespon mohli dyskutovat na tohle téma. minule mě sestra zpražila, že nelze si diktovat pohlaví. A já to myslela z legrace.
@lenun Tojo..bude to mazec po tak dlouhé době..ale ještě mi není tolik abych si netroufla na další dítko. Chtěla bych holčičku…a kdyby dvojčátka tak aby tam byla aspon jedna
ale samozřejmě že i chlapeček by byl fajn. Jen mám jméno jen pro holčičku
my máme oba světle hnědé vlasy..tedy já jsem obarvená na černo..a malý když se narodil tak měl hrozně moc uplně černých vlásků..kdyby se manželovi tak nepodobal, tak by mi snad nevěřil že je jeho ![]()
@MakysekM A jaké máte jméno? Je to super, že už máte jména. my je už máme taky, jen nám chybí ten nosič jména. Holčička by byla Romana a kluk Štěpán.