Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobré ráno holky..jakpak se máte? Kašlete na váhu..to jsem ted hodila za hlavu…mimi je důležitější.
Holky mě od OPU hrozně bolí prsa…to je děs.. Včera jsem šla kolem lékárny a už jsem chtěla koupit testík..abych ho měla nachystaný..ale odolala jsem… ![]()
@MakysekM Dobré ráno, jo jediné co mi porostly jsou prsa…a to teprve stimuluji!!! Budeš testovat a nebo počkáš až na krev?
@MakysekM Tak prsa mě taky začínají bolet, ale mě v době před MS bolí skoro vždycky a nevím jestli tomu teď nepřispívá třeba i utrogestan. Asi ho taky určitě teď zobeš.
Já jeden testík doma mám a doufám, že budu odolávat co nejdéle, aspoň ještě týden… ![]()
@Janis69 jasně…určitě je to z léků..protože mě bolely ještě před transferem
takže od mimča to nebude
Já udělám testík příští týden. Při minulém IVF jsem měla // devátý den po transferu…do 12teho dne se čárečky držely..pak začala ta druhá slábnout… bylo to biochem. těhu.
![]()
Ahoj holky, mě prsa bolí taky a to dost festovně. teď jsem ve fázi, že břicho mě nebolí, cítím se skvěle, unavená nejsem a tak přemýšlím, jestli mám vůbec nějaký těhu příznaky. jediný co mě trápí, že mám návaly a to hlavně v noci. pořád se potím a pak bych se zase uklepala zimou. ![]()
@lenun Teda mám úplně to stejné..dnes v noci mě vzbudila šílená zimnice..musela jsem se obléct a přesto jsem se šíleně klepla…nechápala jsem co se děje a za chvíli mi zas bylo horko…Ale když jsem si četla letáky k těm všem lékům, tak se ani nedivím.
![]()
@MakysekM No tak to jsem taky zvědavá…
Pořád přepočítávám na prstech, který den jsem od OPU a ET a vlastně ani nevím, kdy by se mohlo na testu něco objevit. A jak si na tom ty? ![]()
Ahoj holky, sice nepatřím do vaší skupiny, ale ráda bych vás všechny povzbudila a držím vám všem palce ať to vyjde. Začalo to před třemi lety, kdy jsem opakovaně prodělala mimoděložní těhu, takže jsem přišla o oba vejcovody. Manžel ze začátku nechtěl o ivf ani slyšet, že jsou to zbytečně vyhozené peníze, a že nám jedno dítě úplně stačí a na druhý dítě se prostě necítí. Těch kapesníků bylo hodně. Ale nakonec přišel ten den „D“, kdy konečně dostal rozum a souhlasil. Jenže nad celou akcí viselo jedno veliký „ALE“. Pokud se to nepovede na poprvé, tak končíme.. Takže veškerá radost, přešla do zklamání. Manžel s tím tak nějak počítal, že se to nepovede, takže to nebral vůbec vážně. Nicméně, stimulace proběhla v pořádku, vajíček bylo taky dost, tak jich 11 šlo na ISCI a 8 jich nechali na pospas spermiím. Kupodivu top embryo bylo právě jedno z těch co je nechali na pospas. Hurá, teď ještě transfer a pak jen čekání, nervování a strach. Taky ve mě hlodal pokušitel, který mě nabádal udělěj si test.. ale říkám si buď to vyjde nebo ne a zbytečně se nervovat, že tam ty dvě // nejsou.. Ale konec dobrý všechno dobré. Na prosinec čekáme mrňouska a věřte nebo ne, těší se i manžel
. Takže neztrácejte naději a věřte v lepší zítřky… ![]()
@lucyluu Lucyyy děkujeme za povzbuzenííí!!! Dneska mě totiž přepadla depka, že bude něco špatně nebude dost odsatých occytů, pak se nebudou vyvíjet…atd.
@lucyluu Děkujeme
Je to fakt povzbuzující, když si tu můžeme přečíst tahle pozitivni zprávy a přejať se miminku v bříšku i potom daří.
Přece jenom to o něco zmenší ty obavy a strach, jestli to všechno dobře dopadne, protože ať se bráníme sebevíc, přece jen nervičky pracují na plné obrátky že? Testovat asi zbytečně moc brzo nebudu a nejradši bych to vydržela netestovala doma vůbec ale to asi neklapne. Si vybavím, jak jsem se úplně bála zavolat druhý den po OPU, jak dopadlo oplodnění, srdce mi bušilo jako o závod. ![]()
@jaket Naprosto tě chápu, co asi teď prožíváš, ty myšlenkové pochody máme asi každá úplně stejné, byla jsem na to podobně a hlavně to pořád přetrvává a nemá to konce. ![]()
@lucyluu Ježíš, já tam mám překlepů…Taky bych si to mohla někdy po sobě pořádně přečíst. ![]()
Jinak mě dneska nějak od rána bolí v podbřišku a zdá se mi, že i častěji chodím na wecko, ale snažím se teď možná i víc pít. Jsem 6. den o d ET, včera bych řekla, že to bylo víc v pohodě. Tak nevím, jestli je to dobré znamení nebo ne.
Nemáte s tím některá zkušenosti? Ale možná jsem jen přetažená, v noci jsem se pořád převalovala a nemohla najít vhodnou polohu ![]()
@Janis69 Janisku je to mazec, celou stimulku jsem byla v pohodě, ale jak se blíží OPU tak nervy jsou jak špagáty!!