Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@denisa 76 Jim se to zdá v pohodě, pry nemám panikařit, že to jde jen pomalu, ale kruci zdá se mi to už divné.
19.03. Endokrinologie TSH 1,253 T3 volný: 4,39 T4 volný: 17,2 Prolaktin 217,Progesteron 0,9
DNES ve zprávě: endometrium 8mm, cervikální sekret, ovarium vlevo folikul 6,7mm ovarium vpravo folikul 15,10,10,8 …tak já nevím
Na hodnotu AMH se zeptám v pondělí!!
@jaket takže pořád stimuluješ nebo ti to stopli a když tam máš ten jeden 18,tak te na opu nevemou? mě bylo řečeno, jakmile dosáhne folik min. 17,tak končim se stimulkou a hurá na opu, ale já měla menopur. jinak tě chápu, že jsi jela s brekem, mě je dneska taky na nic. Sice malá šance tady je, ale jsem traged od přírody.
@jaket prolaktin je v normě..TSH má být do 4,5 takže též je v normě..progesteron bych neřešila..u ivf se ty hodnoty podpoří utrogestanem.
Sliznice je taky v pořádku. Ty folikuly jsou malé to je jasná věc. Já co si pamatuju tak mám vejce při opu cca 19-20mm.Ono je jich dost, ale nedozrávají a myslím, že by se měli zvětšit dávky Gonalu. Určo bych se jenom pozeptala čím to je
![]()
Když to beru zpětně, tak pokud nemám ani jedno embryjko zavrtaný, tak bych se měla jít léčit na psychu, pořád si povídám s břichem a už mi hrabe
![]()
@jaket Ale nebud smutná..je to první ivf a to je vždy jakoby zkušební aby poznali jak reaguješ. Takže příště to už bude holka jiná ![]()
@lenun píše:
Když to beru zpětně, tak pokud nemám ani jedno embryjko zavrtaný, tak bych se měla jít léčit na psychu, pořád si povídám s břichem a už mi hrabe![]()
![]()
ale neměla..tohle je moc bolestivá záležitost a není se čemu divit.
@jaket omlouvám se, 18 tam nemáš, trochu jsem vypustila 0 mezi čísly, prostě jsem dneska mimoň
@lenun Holky přesně všechny základní výsledky,,v normě,, a foliky rostou pomalu a nebo vůbec. Neskončila jsem pokračuji, dnes, zítra a v neděli 150j a v pondělí další UTZ. Taky jsem tragéd od přírody a pesimista… vždy vidím to nejhoršíí!!!
Holky, tak si představte, že jsem ještě dostala sprďunk od manžela, že jsem si udělala test. Když jsem blbá, tak jsem blbá. prý jsem snad slyšela doktora, že se má testit až 14den, a ne dřív. Zbytečně se nervuju. jenže jemu se to říká, on to vůbec neprožívá. Tak mě naprdnul až až
![]()
@lenun píše:
Holky, tak si představte, že jsem ještě dostala sprďunk od manžela, že jsem si udělala test. Když jsem blbá, tak jsem blbá. prý jsem snad slyšela doktora, že se má testit až 14den, a ne dřív. Zbytečně se nervuju. jenže jemu se to říká, on to vůbec neprožívá. Tak mě naprdnul až až![]()
![]()
to testování si máš nechat spíš pro sebe..tohle chlap nepochopí. Ten 14 den je už jakoby tutovka, ale kdo otěhotní a je to tam tam tak test je pozitivní už mnohem dřív i když to není pravidlo. Já poprvý jsem měla už 8.den a v limitu a ted 5.den a též v limitu a neměla jsem blasty.Je to u každého individuální tak a uvidíš zítra
![]()
@Janis69 Ahoj Janis, tak co testík, neláká tě? mě se to už blíží a tak vydržím až na krev. už jsem docela smířená s neúspěchem, i když je ve mě malinkatá naděje. Dokud nedostanu MS, tak budu tiše doufat(ale pořád je mi blbě jako před MS, tak jsem zvědavá, kdy dorazí)
Lenun, to víš, źe mě ten testík už taky láka, ale zároveň se strašně bojím, ať nejsem zklamaná a vykolejená. Ale dokud jsme nedostaly zatím ms nebo nešpiníme, tak je pořád naděje, že je to všechno ok.
@Janis69 A kdy máš dostat MS? mě to přesně vychází na toho 12.9. Tak se i docela uklidnuji, že na pozitivní test bylo třeba ještě brzo. když jsem čekala dvojčata, tak se mi //ukázaly až 3den zpozdění a to byla docela slabá čárka. řeknu ti, že zlatě svatě otěhotnět přirozeně. To žádný výpočty a stresy nebyly, jestli jo, nebo ne.Jen si řikám, že mám štěstí, že už děti mám. Pro holky bez dětí to musí být šílený, když stále nic.
@denisa 76 píše:
to testování si máš nechat spíš pro sebe..tohle chlap nepochopí. Ten 14 den je už jakoby tutovka, ale kdo otěhotní a je to tam tam tak test je pozitivní už mnohem dřív i když to není pravidlo. Já poprvý jsem měla už 8.den a v limitu a ted 5.den a též v limitu a neměla jsem blasty.Je to u každého individuální tak a uvidíš zítra![]()
to je svatá pravda, já jsem si test dělala, když nebyl manžel doma, a pak přišel sám a vyptával se. Oni si hrajou na tvrďáky, ale kdyby měli oni být těhotný, tak si test dělají druhý den po ET.Ono je někdy lepší jim nic neříkat, akorát zbytečně všechno nafukují. Někdy mi připadá, že pojem „těhotenství“ je pro ně tabu.. ![]()