Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janis69 A kdy budeš testit, nebo vydržíš až do krve? Já testila v neděli jen orientačně, jestli už je pregnyl pryč. mám z toho strach.je to na budku, čekat jestli se ta čárka objeví nebo ne. minule jsem to nějak tušila, že z toho nic nebude, takže jsem ani moc nebrečela, ale teď je to jiné. už jenom to, že všichni okolo mají bříško a já ne. natvrdo jim závidím.
@Janis69 určitě jsi chtěla napsat 25tis a ne 250tis že?
My ted dali 33 tis. Na to že jsi byla samoplátce je to nádherná cena…jasně měla jsi ty levnější léky..gonal nebo puregon jsou dražší…
@MakysekM Holky děkuji za přánička, nemám ani náladu nic slavit. Spermiogram slabý málo pohyblivých…ano ICSI nám doporučili, ale že podrobnosti si domluvíme s embryoložkou až dle výsledku. Holky na co bych se měla informovat (ptát) při UTZ a OPU jsem uplně marná, furt mám strach, že to nevyjde, ale vlastně nemám žádne podrobnosti…tím, že tím procházím poprvé nevím co je důležité.
@jaket jestli máte špatné pomalé spermie tak doporučuji i PCSI..záleží kolik jste ochotni investovat. Ono ani není na co se ptát..jen kolik máš vajíček…a pak se dohodnout jak je oplodníte..bud tedy ICSI nebo PICSI.. Určitě to zvládnete… ![]()
@MakysekM Jsme ve FN olomouc a tam pry PICSI nedělají…makysku možná stupidní dotaz, ale já neznám odpověď vždy v jednom folikulu je jeden occyt?
@MakysekM tak to já dala za celé ivf teď jen 7000kč. menopur je zadarmo a PK byla za 3300 a mražení 3500kč. tak to docela šlo. loni jsme daly 15000kč. a pak ještě 3800za Ket.
@jaket já se taky moc neptala, naštěstí mám doktora, který všechno říká několikrát a dost podrobně. kontrola vypadá asi tak…Hop na kozu a UZ, ukázal mi obrázky, kde co v břiše mám, zdůraznil, proč je nutná celková anestezie a pak jen úprava protokolu a hurá domu. jen jednou jsem mu řekla, že mi je blbě a mám výtok a tak to vzal s klasickou prohlídkou a vysvětlil mi, že je to hormonální reakce. Jinak jsem se na nic neptala. Pak embryologů jo, ale to až po opu.
Příspěvek upraven 04.09.12 v 10:44
@jaket to je blbost..dělají PCSI.. http://www.fertimed.cz/…nich-vykonu/ tady to máš..mají to 14tis za 12 vajíček
@lenun píše:
@Janis69 A kdy budeš testit, nebo vydržíš až do krve? Já testila v neděli jen orientačně, jestli už je pregnyl pryč. mám z toho strach.je to na budku, čekat jestli se ta čárka objeví nebo ne. minule jsem to nějak tušila, že z toho nic nebude, takže jsem ani moc nebrečela, ale teď je to jiné. už jenom to, že všichni okolo mají bříško a já ne. natvrdo jim závidím.
@MakysekM píše:
@Janis69 určitě jsi chtěla napsat 25tis a ne 250tis že?My ted dali 33 tis. Na to že jsi byla samoplátce je to nádherná cena…jasně měla jsi ty levnější léky..gonal nebo puregon jsou dražší…
@MakysekM fakt nedělají já jsem ve fakultce: http://www.fnol.cz/…kce_624.html
@MakysekM ani jednou, u nás je to grátis. ani spermiogram se neplatil.taky jsem se na to ptala, ale koukali na mě jak na mimozemšťana. Ale oproti jiným se mi zdá docela drahý mražení a ket. A ty jsi platila opu a narkozu?
@MakysekM píše:
@Janis69 určitě jsi chtěla napsat 25tis a ne 250tis že?My ted dali 33 tis. Na to že jsi byla samoplátce je to nádherná cena…jasně měla jsi ty levnější léky..gonal nebo puregon jsou dražší…
nO samozřejmě že 25 tisíc, se mi tam ta mrška jedna nula nějak připletla. Jako cena je to dobrá, proto jsme zvolili tu minimálku, že je to za přijatelnou cenu, i když je těch vajíček míň.
A měla jsem ten merional, který je asi nejlevnější, i když teda 4 dávky denně, takže ty léky až tak levné v konečné fázi nebyly
) a píchání injekcí jsem kupidivu zvládala s přehledem, jsem se na to úplně těšila…
Ty jsi měla asi úplně jiné léky a něco hradí určitě pojišťovna. Nemám v tom úplně přehled, co proplácí, když se mě to netýká, ale asi úplně celou léčbu se vším všudy pojišťovny nehradí nebo jo?
Zatím se s vámi loučím, musím do školy pro školáčky. Bohužel už to zase začalo a tak hurá do boje.
![]()