Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Smoothinka Ďakujem
Mám to asi 5 hodin cesty autom zo Stuttgartu. Prvá kontrola je dosť pozde a hovorila my že ma tam pozdejc bude chcieť mať takže tam určite pôjdem. Ja by som rada šla tam lebo gynekologička nevie tak merať ako vedia oni. Uvidím podľa inštrukcií.
@Wuhu85 píše: Více
Tyy jo, to je mazec, 5 hodin tam, 5 hodin zpatky..
Já byla předtím v ISCARE a ani oni tak nemerili, jako měřil doktor Hrehorčák, fakt to měřil poctivě, každý, když se mu to nezdálo, tak to vzal třeba 2×. Fakt tam jsou opravdu pečliví ![]()
@Wuhu85 tak to je paráda. Juhuu.
@Smoothinka a jak jsi na tom ty?? ![]()
@Smoothinka Hlavne gynekológ ide svoje a nevie čo CAR chce takže to nejde ani o poctivosť ako viac o nevedomosť. Ja tam pôjdem tak že tam ostanem a budem robiť z hotela. Na dochádzanie to nie je a hlavne na tých hormónoch sa neviem ani tak sústrediť. Už to robím ale 4× takže viem presne čo očakávať a ako sa mám chovať a podobne. A ty si už testovala? Či odolávaš? Kedy musíš na krv?
@Linda97284 zatím ne, my na to jdeme až v říjnu
ale ráda bych si o tom povídala už teď, motivovala, mám dny, kdy se těším a říkám si že to vyjde hned, není důvod, a pak dny, kdy si říkám jestli vůbec do toho jít protože spousty žen to nevyšlo vůbec, ale snažím se myslet pozitivne. Minulý rok jsem jezdila do caru, už pár měsíců beru Folic Acid od Viridianu, ted čekám na balíček od Brainmax s vit d+k a BrainMax Zinc Complex, ráda bych tomu aspoň trochu pomohla
@Kkklarka je dobré sa na to pripraviť. Ja som to tiež tak mala 3 mesiace pred stimulkou. Tak uvidíme či bude efekt.
@Kkklarka jo to už si psala vlastně. Já jsem úplně zapomněla. Ty pocity má asi každá. Jako na horské dráze. Nahoru dolu
Mám je do teď.
a to začínám dnes. Jeden den. “Jo to vyjde” a
druhý brečím, že ne.
Tak holky už my volali z Claya a môžem začať že všetko vyzerá super. Doktorka videla 7 folikulov na jednej strane a 5 na druhej. Uvidí sa či budú rast. Kontrola o týždeň tak som zvedavá ako to bude prebiehať. Môžem si kontrolu nechať urobit u svojej doktorky tak tam dnes idem sa znova objednať.
@Wuhu85 Tak to mám fakt radost! Že začínáme spolu. Tak to je dobrý ne? Myslíš, že se ten počet ještě navýší? Já budu vědět až v úterý… Kolik jich tam je…
@Linda97284 super ideme v tom spolu
ja ich tolko podľa mňa nebudem mať. Mám AMH 0,8 pred rokom takže to ani nejde. Budem rada ked bude vôbec niečo. Ale fakt som zvedavá ako budem reagovať. Mám si pichať večer takže ešte musím počkať no.
@Wuhu85 tak já píchám vše kolem 9 večer
hmm já mám AMH 0,79
nedělali ti znovu testy jestli ti to kleslo? Neříkali ti kdy cca bude punkce? Já předpokládám, že poslední týden v srpnu… ale nevím
myslela jsem, že ET bude až v září… máme půl roku naplánovaný výlet poslední víkend na přelomu srpna a září.
@Linda97284 nie nechcem platiť za test ktorý my povie že to kleslo čo ja sama viem. A dôležitejšie ako AMH je počet antralnych folikulov. Punkciu mi hovorili koncom srpna ale dlhy protokol môže trvať aj dlhšie podľa toho ako to pôjde. Nikto nevie ako bude telo reagovať nie sme stroje. A k tomu výletu. Po tej stimulácii budeš hotová fyzicky. Ako neviem kam chcete ist ale teraz by som všetky stresi nechala za hlavou a buď to necháš plynúť alebo sa to prehodíš. Kľudne môže byt že budeš mať punkciu tesne pred počas ale aj po víkende. Ja neplánujem absolútne nič len nutnosti ako je práca. Chlap to vníma inak ale oni to nikdy nepochopia.
@Wuhu85 Mně říkali jen, že bud mít 20. 1. kontrolu asi v pátek 23. další a pak by byla možná punkce… počítali jsme kolik si toho budu muset dokupovat, protože mám 300 jednotek na den.
A pak dalších 5 dní čekat co vydrží… tak uvidím. Máme v plánu jen výlet na chatu a válet se u vody. Spíš než stres bych tomu říkala odpočinek. Těším se na to až vypadnu z baráku a budu mezi lidmi, které vidím jednou/dvakrát za rok… Ale samozřejmě uvidíme není to nutnost spíš takové přání vyjet ![]()
Já teda sázím na to, že i když mám nízké AMH a třeba toho nebude tolik, tak by to mohlo být kvalitní. To všechno ukáže čas… Doufám, že obě budeme mít pěknou úrodu
Aby bylo něco k mražení.
Ahojky, také se přidávám
Já jsem teď v srpnu podstoupila svoje druhé IVF. Nyní čekáme, jak to dopadne. Také všem moc držím palce ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.