Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky, když si tak vzpomenu na své čekání na testíky či menzes… tak mi tak mrzí, když napíšete, že to nevyšlo ![]()
ale jste silné, jinak byste ani nemohly podstoupit to, co do teď, takže vím, že to nevzdáte ![]()
počítám, že ještě pár dní budu v obraze co se tu děje a pak bude asi odmlka, ale
pak budou jistě nové dobré zprávy
moc vám to přeji! ![]()
držím Peti - veškerého nábytku, futer a zdí, kolem kterých chodím ![]()
si myslim, bobatko … vubec obdiv, ze jeste chodis
.. ja uz bych jen lezela jako hrosik a nehybala se
… kdy mas termin, vlastne? vzdyt uz to musi byt cobydup, ne? ![]()
no ono se tom chůzí nazvat nedá
mám strašné bolesti (asi) kyčlí, ale jako zezadu pod zádama - blbě se to vysvětluje
takže se doslova kolébám jako kachna a ještě u toho knučim bolestí ![]()
to si teprv člověk uvědomí, jaké má stěstí, že je normálně zdravý a funguje mu pohybové ustrojí
nemít totiž v baráku výtah, tak skutečně schody nezvládnu!
Peti holky se narodí nejspíš 20.2., to je druhý termín na plánovaného císaře, tak doufám, že těch 12 dní ještě vydržíme
pro mě budou dlouhé..
Joj, Marki, tak preji, at tech 12 dni utece jak nic … at uz je to za Tebou a holcicky s vama, opatruj se, kocenko, bude to slaaaaaava! ![]()
memko, at ti to rychle utika, uz jen par dni a uvidis svoje holcicky ![]()
Peti, ja uz jsem tak nejak otupela, uz bych snesla snad vsecko… Dokonce se moje mati nabidla, ze nam to mimi odnosi…coz ale neproslo v CARu. Dalsi postup nam vymysleli takovy, ze za mesic pujdu na hysteroskopii a za dalsi cca 2 mesice nam tam soupnou darovany embryo - ale ne rozmrazene, ale pekne cerstve. Takze to je takova nase posledni nadeje… Jinak na socialce jsme uz byli a pani je docela prijemna, dostali jsme stos formularu, tak je postupne vyrizujem, at tu zadost muzem co nejdriv podat. Peti, a proc vy az v breznu, ma to nejaky spesl duvod? ![]()
Carmen, jsi sikule, ze sis uz formulare vybehala
.. jo, brezen ma specialni duvod, protoze budu v Praze
.. jinak jsme mimo CR, tak jen proto, vis ![]()
Ahoj děvčata. Už jsme doma z porodnice. Lucinka se narodila v neděli 5.2.2012.
Váha 3380g a délka 50cm. Obě jsme zdravé a přejem Vám aby jste taky rychle všechny těhulkovaly.
Memko - ty už to máš taky za pár tak myslím taky na tebe a držím palečky.
Přikládám fotečky, napustila jsem do nich těhu bacilky.
![]()
Teď jsem Vás dočetla, porod jsem měla pohodový jen na konci se mi stratily kontrakce, tak vytlačit Lucinka byla fuška. Ale jinak byl porod rychlý. Ráno v 7:15 mi praskla voda ale bolesti jsem žádné neměla. Ty začali až po třech hodinách v porodnici a po dalších 4 hodinách byla Lucka venku a to jsem poslední hodinu neměla kontrakce, takže jsme jen čekaly až jsem se rozhodla tlačit i bez nich. Peťulka doslala SMS až večer protože jsem zjistila že mi zůstala neodeslaná, tak jsem ji musela posílat znovu.
Už jsem na všechno zapoměla a klidně bych sidala ten porod znovu.
Teď si Lucinka zvyká na trávení mlíčka, tak jen papkáme, kakáme a spinkáme. Všechno dookola. Kojím někdy i na třikrát po hodině, tak mi to zabere skutečně hodně času. Ale jsem šťastná a přeji to i Vám.
Hlavně to nevzdávejte a vydržte.
![]()
Mirunko, Ty jsi uzasna proste!!! Je super, ze se Ti dari bez problemu kojit, jste sikulky obe dve!!! … joj, mam z vas radost … a vazne, jsi velka podpora s tim, ze i nam to jednou vyjde, tak proste nesmime ztratit trpelivost a zkouset a zkouset a jednou nam to vyjde jako vam ![]()
Opatruj se a pozdravuj rodinku a hlavne na nas nezapomen a nekdy v prubehu kojeni nam pisni, jak to zvladate a jak prospivate! ![]()
Ahoj Miri, gratuluji - Lucinka je moc hezoucka ![]()
Memko, o tech bolestech mi povidej - ja chodim jak kacena od Vanoc a Ty se dvema zazraky v brisku to musis mit jeste horsi - tak snad to nejak doklepeme, mamco ![]()
U nas celkem nic noveho - je to kluk jak buk - budeme mu rikat Tomasek a snad porodime driv nez toho 20/27.3. nebo me budou muset i na WC za chvilku tahat trakarem
neb jsme uspesne prekonali +20kg do brezna to musime vydrzet a pak hura na to - snad to zmakneme tak jak Mirka
i kdyz my uz ted mame skoro 3 kg
Holky, ono se to asi lehce rekne - ale zatnete zoubky, ono se MUSI usmat stesti i na vas… ja jsem si rikala, ze svet je nespravedlivy a to cekani na // me strasne zmenilo, hodne jsem zestarla a snad i zmoudrela… no co preji vam aby jste nemusely cekat tak dlouho a zustaly porad usmevavymi…