Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Jana Vajnerová pokud na ne nejak zvlast netrpis, nemela by se objevit
@1985bara Tak to bohužel. Mám je neustále..První stimulace kvůli ní stopnutá a na druhou stimulaci se kvůli cystě čekalo 2 měsíce…
Jeden měsíc ji mám na levé straně a když praskne tak se hned na druhý den objeví na straně druhé…
@Jana Vajnerová Před KETem ale nestimuluješ, možná by to nemuselo až tak vadit. Bereš jen léky na růst sliznice. Určitě se s cystou nesmí stimulovat. Zeptej se dr, asi ti tady přesně neporadíme ![]()
@Ecil @Jana Vajnerová jj presne, nemela bys stimulovat, tak jsem to myslela, jen prasky na tu sliznici ![]()
@Jana Vajnerová jeee to je mi lito s tema cystama, ja teda nevim co to je, nastesti
No právě o to šlo. Před tím prvním IVF lékařka UZ přehlédla cystu a začala mě stimulovat. Po týdnu se zjistilo že cysta všemu brání takže stop stav..
Mě z toho bylo hrozně takže jsem změnila lékaře a bylo. Takže vlastně první IVF nevyšlo kvůli nedbalosti lékařky. Ale nestěžovala jsem si.
Jsem toho názoru že jsme jen lidi a každý se může splést…
Ale je mi jasné že si o tom budu muset promluvit s lékařem jen mě napadlo zda tady nemá někdo takové zkušenosti…
A jak je to při KETu? pozastavuje se zase ovulace? dává se něco na růst sliznice, i když to nepotřebuju?
@xsaleen asi zalezi na kazde z nas, ale mam pocit ze na tu sliznici se davaji prasky a ovulace se nechava
@1985bara díky, nějak jsem se o to ještě nezajímala, jak to vlastně funguje
při tom KETu
Šance jsou asi stejné nebo která metoda má více procent úspěšnosti?
ET nebo KET?
@Jana Vajnerová nekdo rika ze je uspesnejsi ket, ale ja si to nemyslim, proste kdyz to ma vyjit tak to vyjde
@Jana Vajnerová tak to těžko říct.. samo nejlepší by bylo mít přírodní sliznici a čerstvé vajca, ale to moc dobře nejde..
u nás dr říkal, že jsou cary, co čerstvá skoro nezavádí, a zavádí kety a slaví s tim celkem úspěchy ![]()
jistě jsou nějaké důvody, kdy je úspěšnější to a jindy ono
@1985bara docela dobře, odebráno 16 folikulů, 11 zralích, 2 na půl a tři nic
akorát ted to teda bolí jak prase
@Jana Vajnerová obecne ma KET o par procent nizsi uspesnost, ale neda se to moc pausalizovat, ja znam plno holek, co jim vysel prave KET, kdyz ET z cerstvych ebmryjek predtim uspesny nebyl ![]()
jinak pri KETu se vetsinou stimuluje estrogeny (estrimax, estrofem) na sliznici, pak po kontrolnim ultrazvuku by ses podle stavu sliznice a pokud je vse OK, mela dozvedet rovnou terminu KETu. Jen kdyz sliznice malo roste, tak se to jeste posouva…mne to vzdycky vychazelo cca na 19DC (prizpusobuje se to i stari vkladaneho embryjka, aby se to co nejvice priblizilo realu).
S cystou, pokud by byla nejak zasadne velka, tak by nejspis pockali na dalsi cyklus, ale to zalezi na uvazeni doktora pri kontrolnim ultrazvuku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@1985bara Děkuji…no taky si myslím. Budu muset doufat že se mi cysta neobjeví…