Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@xsaleen
Já jí právě původně nechtěla, ale řekli mi, že tak líp určí toho nejlepšího
@xsaleen my sami chceme ICSI. Neumím si představit, že všechno bych to podstoupila a pak by se ani jedno vajíčko neoplodnilo
Když jsem měla u 2. IVF 31 vajíček, tak jsme nechali oplodnit i přirozeně a neoplodnilo se ani jedno (ale v bývalém CARu, teď v tom novém jdu do 1. IVF-minimálky)
Teď v tom novém CARu právě vůbec nemám pocit, že by ze mě chtěli jen prachy, tak jsem zvědavá, jak pochodíme tam
Ale cítím se tam každopádně líp ![]()
A co se týče PK tak to je CAR od CARu jiný názor
Po PK se alespoň vyselektují embryjka, které se v průběhu přestanou vyvíjet a zůstanou jen ty nejsilnější, ale zase nikdo asi nezaručí, že ty embryjka, které nevydrží ve zkumavce by nevydržely i v děloze ![]()
Ahoj holky,
jsem ráda, že někdo založil tuto diskusi na rok 2014.Můžu se k vám přidat? Aspoň mi to čekání na další pokus rychleji s vámi uteče. V listopadu jsme podstoupili 1.IVF+ISCI, ale bohužel neúspěšně a také nezbylo nic za zamražení.
Na druhý pokus se chystáme únor/březen 2014.Teď čekáme na výsledky z imunologie, které budou až koncem ledna, potom hned konzultace v caru a odeslání žádosti na pojištovnu a pak až se dostaví ms tak se může začít. Doufám, že příští rok bude úspěšný pro nás všechny.
U nás je problém v partnerovi, máme spermijky pomalé a je jich málo. ![]()
@Réza 26 Tak nakonec nedorostly
V lednu mě čeká minimálka s puregonem, tak uvidíme jestli to na mě bude stačit ![]()
@kaczule1 prej jo
budu mít normálně pera. Třeba jsem to pochopila špatně, ale takhle to řekli dva doktoři nezávisle na sobě
Taky mi to přijde divný..to je jedno, halvně, aby to k něčemu bylo.. ![]()
Příspěvek upraven 17.12.13 v 18:55
@kaczule1 Koukám, že už jsem přepracovaná a odpovídám ti na něco jinýho
Mám napsáno Puregon 900 ![]()
@kaczule1 Vy už se snažíte 4 roky?
Teda, to jsem si nevšimla..Jak to zvládáte? ![]()
@Kyslíková aha, tak IUI není minimálka
Ale pokud půjdeš opravdu na IUI tak to ti dali celkem dost toho Puregonu
Ale pokud jdeš na minimálku tak i tak mi to příjde dost, to už není minimálka. Tak nějak jsem stimulovala u 2. IVF (150j. 8 dní) a měla jsem 31 vajíček ![]()
My se snažíme už skoro 5 let
A musím říct, že to zvládám jen díky muži kterého mám
Už nejednou jsem byla na dně. A nejvíc asi loni, když jsem po IVF poprvé otěhotněla a v 15. týdnu jsem potratila
![]()
@kaczule1 No ty kráso…takovejch vajíček
Toho se taky děsim, mám vysoký AMH..Měla si OHSS? A bylo v kolik se ti oplodnilo z těch 31 vajec? V tom případě vůbec nechápu, co mě teda čeká! Achjo! Zlatej muj gynekolog z gynemu, ten mi všechno podrobně vysvětlil. Od tý doby, co chodim do CARu, tak tomu přestávám rozumět i po tom, co se vyptávám
![]()
5 let, to je darda..jsi dobrá, když si to zvládla.
Já se hroutim občas už teď a to se snažíme s doktorama teprve rok. Už jsme se snažili dřív sami, ale to bylo k ničemu.. ![]()
@kaczule1 A ty budeš mít na minimálku co? Mně nezabral ani clostilbegyt 2-0-2, tak možná proto mám tak vysokou dávku puregonu, nevím.. ![]()
@Kyslíková tak to mě mrzí
ale IVF se určo povede uvidíš. Můžu se zeptat co znamená ta minimálka
@Réza 26 Mělo by to znamenat minimální stimulace (prášky + dopíchávat injekce), ale já mám evidentně superdávku puregonu jako na normální IVF, tak uvidíme..zářijové miminko by se mi líbilo
Já jsem také zářijová ![]()
@Kyslíková taky jsem si kdysi neuměla představit tak dlouho čekat, ale nějak to uteklo a nic s tím neudělám ač se snažím, jak to jde
Já budu mít na minimálku právě clostík, tím že tak dobře reaguji na stimulku, tak uvidím, jak pak budu reagovat na clostík a snad dojde k minimálce ![]()
@Réza 26 minimálka je vlastně IVF s minimální stimulací. V mém případě clostikem
Pak normálně OPU, PK a ET
Pojišťovna to ale nehradí a celé si to hradíš sama a nepočítá se to do pokusů IVF hrazené pojišťovnou ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat