Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kaczule1 Ty jo na kolik to tak vyjde? Já mám pocit, že pořád něco platim..dneska už jsem si musela zaplatit i UTZ, 320kč, že už mi ho pojišťovna neproplatí..to jsem jich jako měla hodně?
Za pera dám 2500,–…mám něco našetřeno, ale tak na jeden pokus, na ty další nevim, kde vezmeme. ![]()
NO tak teď jsem vám sem psala sáhodlouhý příspěvek a celý se mi smazal, tak znovu ![]()
@Kyslíková pojišťovna myslím platí 7 utz za rok (max 3 za kvartál
)
S těma penězma to mi povídej
My ještě nemáme našetřeno ani na tu minimálku, co nás čeká už v únoru
Chtěli jsme později alespoň březen, duben, ale dr. Maličková mi doporučila právě už leden/únor kvůli lékům co beru ![]()
Tak teda ještě jednou. Já jsem si šla dneska do CAR pro recept na Utrogestan a popovídat si o IVF, (jakože teda příští rok tak nějak začnem) a odcházela jsem s receptem na Proveru a balíčkem Dipherelinu a injekcema.
Když jsem řekla, že už jsem MS neměla 2 měsíce tak mě nahnal rovnou k sestřičce na Agulotin a pak se mnou probral ceník a doporučil protokol a běželi jsme k IVF koordinátorce
Napočítali to spolu tak, že kdyby byl cyklus ideálně dlouhý tak na začátku února bychom odebírali vajíčka! Fííííhaaaa…na pomalost lékařů si teda stěžovat nemůžu. Pak mi koordinátorka ukazovala jak si namíchat roztok a kam si ho pak píchat, fííííháááá podruhé.
Tvářila jsem se tak, že mi řekla něco jako „nebojte, to nespletete, ono se to ani jinak udělat nedá“. 3× jsem se vrátila ještě na něco doptat. ¨
Na mě to teda byla zase trochu rychlovka – asi si tam naplánuju ještě jednu MS, než se vším začnu – to by pak vycházelo na březen. To už bude po horách a po služebkách a bude větší klid. Takže teď jdu googlit a prohlédavat Emimi co mi to teda vlastně dali – koordinátorka mi to sice vysvětlovala, ale moc toho ve mně neuvízlo…
@Kyslíková Klobouk dolů - jsi rekordmanka, můj test mi zkazili tou vyvolávačkou ![]()
@whelp tak tyhle pocity před 1. IVF si přesně pamatuju
A největší strach z jehel a celkovky. Ale do teď jehly nemusím a píchá mi je manžel
Nevím, jak to u nás bude vypadat, když budu muset v těhotenství píchat fraxiparine
Pokud máte ale v plánu hory a tak, tak bych to taky asi o měsíc odložila ![]()
@whelp Ty jo, to je rychlost docela, se mnou se už před svátkama nechtěli zabývat, tak půjdu nejspíš začátkem ledna na vyvolávačku a až pak začnu.
A jak se po instrukcích cítíš na injekce
Já jsem ráda za pera teda…
@Kyslíková já jsem se ptala na injekce v peru - takže Puregon a říkala mi, že je to dost drahé, ten Merional odhadla na 5700 a tvrdila, že za injekce v peru mám počítat tak 10.000,– tak nevím - @kaczule1 - ty jsi to měla s léky jak?
@kaczule1 můj přítel má fobii z jehel
už tak nějak tuší, že před IVF bude muset dát krev ale moc ho tím neděsím - jsem moc zvědavá jak to zvládnem. Na genetice jsem byla jenom já ![]()
@whelp můj chlap taky nesnáší když mu berou krev, ale nevadí mu píchat do mně
Já měla injekce ještě postaremu. Od září jsou totiž jiné úhrady pojišťovny a doplatky teď jsou o dost vyšší
Akorát Gonal (taky pero) stojí údajně stejně
Takže já za Menopur (jehly, spotřebovala jsem 30 ampulí) loni doplácela 800,– Kč a za Puregon 600 - 1500 Kč (potřebovala jsem 16 ampulí)
Teď budu mít jenom clostík asi, takže pohoda ![]()
@kaczule1 už jsem to pochopila: tady je to pěkně vypočítané ty ceny léků. viz. tabulka dole - ceny za 1 kompletní IVF: http://www.reprofit.cz/…n-med_cz.pdf
@Kyslíková no s tím pícháním si moc nevěřím, ale nikdo jiný mi to nepíchne, takže to nějak musím udělat křísit sebe a ještě drahého to už by bylo trochu moc ![]()
@whelp právě do Reprofitu teď chodím a chci tam vyzkoušet tu minimálku
A koukám, že tam je za Puregon ještě dobrá cena
Za Puregon 900 dát 1400 je fakt dobrá cena, ale nechápu proč Puregon 600 je dražší, když je ho tam míň
A za ten balíček léků Puregon pen tam je fakt dobrá cena ![]()
@kaczule1 No taky na to koukám jako z jara. Myslíš, že to mají překlep? Mě řekli, že Puregon je spíš jeden z nejdražších - že by tam pojišťovna tolik doplácela, radši na to mrknem ještě někde jinde - když něco objevíš dej vědět. Zatím paaa ![]()
@whelp překlep to určitě není
Vím, že Gonal byl dražší, tak asi i zůstal ![]()
@whelp Já budu za pera Puregon doplácet 2500,–, 10 tisíc by se mělo platit teda bez pojišťovny asi
A jinak jsem tedy ráda, že už mě letos žádný UTZ nečeká
@kaczule1 U nás si budu muset píchat sama, když jsem manželovi říkala, že by mi to mohl píchnout on, tak říkal, že mě radši někam odveze, a zaplatí - hlavně jen aby to nemusel dělat ON
A když si budu píchat, tak ho budu muset předem upozornit, aby odešel do jiné místnosti ![]()
@kaczule1 tak to by fakt odhadnout měli
nám IVF na klasiku ani nedoporučili, protože to spg je tak špatné, že by nám právě hrozilo to co tobě, že se žádný neoplodní
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat