IVF září 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3423
7.9.19 15:44
@Jancink píše:
@Renata1991 Ahoj Renco, Tebe jsem cetla v srpnovem ivf. Doufam, ze priznaky brzy odezni. Tu genetiku mate kvuli tomu hss nebo obecne byla potreba? Jinak nam vyjde transfer uplne stejne, take ho mam mit na prelomu zari/rijna. Ted jsem dostala Zoladex a od 18. picham gonal. Stimulace naplanovana na 11 dni. Tak doufam, ze ty hormony nejak zmaknu.

Ahoj. Nene genetika nam byla naplanovana uz dopredu kvuli pritelovi. Je mu 37 a mel hrozne spatnej ten spermiogram defakto mu byla diagnostikovana neplodnost tak nam rekli ze je lepsi tu genetiku udelat nez aby pak bylo neco spatne. Tak to si pak muzeme vzajemne drzet pesti po transferu. Ja mela ten HSS uz hodne rozjety asi sem to docela zanedbala. Ale moje 1.ivf tak jsem nevedela. Kdyz sem se ptala doktorky tak ta rikala ze me muze bricho bolet 2 dny a nejak sem netusila jak moc to muze bolet na to ze je neco spatne sem prisla ve stredu kdy jsem mela bricho tak bolestive na dotek ze uz se to nedalo vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
7.9.19 18:36

Ahoj, my nychom měli koncem září začít stimulovat na 2.IVF. Mame teď za sebou parovou genetiku, výsledky už máme a podle toho se budeme domlouvat s doktorem jak dál. Ale chceme nechat udělat PGS.Jsem na nervy. Na začátku července jsem prodělala ZP, a revizi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
7.9.19 19:03

@Jancink musíme počkat až nám IVF schválí pojišťovna. Já jsem právě poslední nezdar psychicky nesla špatně. Musela jsem si dát od všeho pauzu. A tak jdu na ten třetí pokus až po roce od posledního pokusu. Nikdy mi totiž nezbyly embrya na Ket. Mam PCO, takze sice hodně vajícek, ale nekvalitních. Vždy přežilo jen jedno. Poprvé jsem během stimulace začala krvácet. Doktoři nevěděli proč a po druhé mi vajíčka odebrali moc brzy ( asi se báli zase krvácení) a zralé bylo jen jedno, které i přežilo, ale nechytilo se. :zed: Pomáhalo mi o tom mluvit. Když jsem to držela v sobě, tak mi bylo hůř. Moje sestra má po druhém IVF holčičku, takže mi rozumí a dokáže se vžít do toho co cítím. A v čem je problém u Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
8.9.19 00:22

@MKplusMK A ano pravda, zapomnela jsem na svhvalovani. Tu rocni pauzu naprosto chapu. Dva nezdary nejsou na psychiku nic fajnoveho. Je super, ze o tom muzes mluvit s tou sestrou, kdyz si tim take prosla, vi co citis. Preju at to tentokrat uz neni potreba a ivf bide uspesne. U nas je problem v endometrioze. Mam nejvyssi stupen. Dvakrat operovano, ale presto se vratila. Snazime se o miminko 6 let a nevyslo to, tak jsme se rozhodli, ze dame sanci IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.9.19 14:10

Ahoj holky, já jsem aktuálně týden po nezdarenem pokusu, IVF minimálka. Je to náš poslední pokus, na víc už jako samoplatci nemáme. Bylo odebráno 6 vajíček, k transferu jen 3. První transfer tedy nic, testovala jsem už 6 den, doufala jsem aspoň v ducha, ale nic. Nevydržela jsem čekat 14 dní, šla jsem na krev už 10 den a samozřejmě negativní. Teď máme dvě zbývající na PGT a já se tresu strachy, zda budou v pořádku :(. Je to boj. Teď mě čeká příští týden hysteroskopie (vyžádala jsem si) a příští cyklus pak transfer, jestli bude embryo ok. Holky, ať se vám povede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
8.9.19 18:38

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? :) Také jsem začala IVF v září ( mé první), zítra mě čeká OPU, tak mám trochu strach z narkózy a vůbec ze všeho nového… Ráda bych s někým sdílela mé pocity, okolí to totiž neví včetně rodiny. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
8.9.19 18:58

@Sesm. OPU je v pohode, největší stres jen přijde po transferu. Budu držet palečky, ať se povede. U nás ví jen moje rodina, manželova vůbec 🙄.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
8.9.19 19:32

@Klaraakim Děkuju za odpověď :D
To věřím, že stres bude stoupat, bylo by to krasné, kdyby to vyšlo, snažíme se přes 2 roky. My to nechceme nikomu říkat, což nese i negativa, že to člověk sebou vláčí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
8.9.19 20:28

Ahoj holky, mě čeká 4.ivf na konci září, prosím máte některá zkušenost s perem pergoveris? Nabízí mi ho v car, ale bojím se abych po něm neměla méně vajíček. Máte některá prosím zkušenost? Jinak ještě můžu jít do klasiky gonalu :think:. Moc děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.19 21:01

Ahojte holky😊 snad se můžu přidat😉je tu některá z vás která podstoupí 1.ivf během září 2019?nervozita a vše kolem asi prožívá každá, ale je lepší si pokecat s ženskýma co to prožívají než to dusit v sobě 😊 😊 :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
8.9.19 21:53

@Klaraakim Ahoj, prosím tě, genetiku embryjek ti platí pojišťovna? Nebo vy sami? Chceme ji také nechat udělat, jestli tedy bude co na ní posílat. Teprve se chystám na stimulaci před 2.IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
9.9.19 06:29

@Jancink endiometrioza je pěkná mrcha :( ale IVF bývá úspěšné ;). Moc držím palečky. Je fajn si s někým popovídat. Diskuze taky pomáhají @Sesm narkóza je úplně v pohodě. To se nemusíš bát. Po probuzení bolí břicho jako pri silnější menstruaci. Ale každý to snáší jinak. Držím palce, ať máte hodně zralých a oplodněných vajíček. Pro mě byl spíš největší stres, když jsem každý den volala na embryologii a postupně mi říkali, že se embrya nevivýjej. Z 8 zbylo na transfer jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
9.9.19 11:49

Ahoj holky. Tak ja dnes po kontrole. Nakonec nam zbylo jen 5 embryek 3 se nam posledni den prestali vyvijet. Tak ted uz jen pockat na vysledky genetiky a doufat ze bude vse v poradku abych mohla jit na ET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
9.9.19 15:06

@Klaraakim, @MKplusMK Tak jsem OPU úspěšně zvládla, narkóza v pohodě :palec:, klidně bych zopakovala, odebráno 20 vajec, teď jen to čekání, kolik se při nášem špatném SPG oplodnilo, děkuji moc za podporu :*
Pročetla jsem vás všechny, obdivuji kolik už toho máte za sebou, ale my to zvladneme :lol: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
9.9.19 15:27

@Sesm 20 vajicek to je parada. Budu drzet palecky at oplodni co nejvice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.