Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Soncak ahoj, dnes už regulérní menstruace tak, jak ji znám, takže mě to docela uklidnilo, protože jsem měla pořád myšlenky, co když prostě tentokrat budu mít takovou slabou celou dobu,… nicméně nakonec jako 1.DC počítám až dnešek.
Děkuji za optání!
Každý pár má jiný problém a do jisté míry jsou tedy i jiné postupy u každého páru i v jednom centru, proto je tak složité zobecnit rady
Příspěvek upraven 07.06.25 v 10:06
@Srabek píše: Více
Chápu… Já mám doma 3 letého chlapečka, ale bohužel pocity jak když jsem poprvé těhotná a ty strachy jsou strašný. O tom, že si člověk úplně neodpočine, kord když mu není nejlíp je věc druhá 🤦♀️ 🤦♀️ 😂
@Soncak píše: Více
nevím proč je to k smíchu. Asi to značí, ze jsme se vůbec nepochopili o cem se bavime, ale proč se tomu smát. Ale nevadí. Každý má jiný smysl pro humor.
@Veronisa92 no to mi povídej já když jela na et tak malá zrovna měla horečky
a věř že moji malou to fakt nezpomaly
moji bude v srpnu 5let. a ja možná čím sem starší tím hůř to nesu ![]()
@123_nik ano, určitě ber až dnesek. Naprosto tě chápu. Já třeba nikdy nevěděla, že se právě jako 1. DC bere den, kdy se MS rozjede plně někdy do odpoledne. Takže celý život jsem to zaznamenávala blbě
.
Ale vím, že nejsem jediná. Žena to snad zjistí, až když řeší stimulaci
![]()
Hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše: Více
To všechno je jasne. Ale určitě by to šlo. Nejde o zobecnění. Ale o nějaké třeba doporučení. Na co se zaměřit. jaké hodnoty mít. atd.
@Holly_polly píše: Více
Ahojky, tak to jsou super zprávy 🙏🏼, je dobře, že se to zkontroluje a minimálně uklidní, že je vše v pořádku… Teď už jen doufat a věřit, že si to vybojuje až k Vám. ![]()
Já po Ketu “ležím” asi tu půl hodinku, nebo 45 min v centru a pak už normální den s 3letou holčičkou
. Max si uvařím den před, abych hned nestala u plotny a když má manžel možnost home off a nevrací se do kanceláře, tak je s námi doma a s malou lítá po venku. Ale jinak normálně funguju, mame pejska, sám se nevyvenčí.
Druhý den už procházky a hřiště s malou…
Ono se i doporučuje neležet, nesedět, aby se prokrvovala děloha. S holčičkou jsem měla úplně normální režim a denně chodila s pejskem ven na procházky a malá se krásně zakousla. Po jednom Ketu jsem se snažila víc šetřit a prd, ani biochemko, takže u mě asi spíš funguje to, na co jsem zvyklá
.
Moc držím palce
.
@Anonymní píše: Více
@patricie.nn
Ja myslim, že to všechny naprosto chápeme, každý pár má specifické problémy, postupy, léčbu určenou na míru, ale my se tu bavíme o naprostém standardu a banalitách, které se bohužel v některých centrech mohou bagatelizovat. A pak je tu také skupina těch, kde se za roky na žádný problém nepřijde a obvzláště u těchto párů by na toto opravdu zapomínat neměli a měli by aktivně pátrat a zjišťovat i ty nejmenší detaily, které mohou v cestě za miminkem bránit… Alespoň to je to nejmenší, co za ty inkasované peníze očekávám ![]()
Příspěvek upraven 07.06.25 v 10:54
Tak sem holky volala do caru a přej mám jen nasadit ascorutin. Celkem mě pobavila když koukla do karty a povídá mi jak tak zkoumam vaší kartu tak když spinite tak je to celkem dobrá znamka a vy už by jste na to mohla bejt zvyklá. Prý většina spineni je z hrdla a ne z dělohy a že to většinou způsobuje zavádění progesteronu a v mým případě to ještě zvelicuje flaxiparin. tak myslím že pro nás věcné spinici celkem uklidňující zalezitost ![]()
Tak uf, vlastně uklidňující zpráva
a dávkování ti řekla jaké? Taky jsem si pro jistotu dneska již vzala, ale dikybohu ( ťuk, ťuk, ťuk) už se nic neděje, tak snad to bylo jen z včerejšího zaváděni, nebo prostě z toho čtvrtečního ultrazvuku :smiling_face_with3_hearts:
Ale palce drzime stále!
![]()
@Veronisa92 ascorutin 3× denně leky navysovat nebudou prej co mam staci ale jestli chci tak muzu jeden pridat ale pry by to mohlo jeste vic to krvaceni drazdirt u mě se to trošku rozjíždí no. s malou to začalo už 6. Den po ket a teď 10.den po et. By se z toho člověk po… proč to jednou nemůže bejt bez nervu ![]()
Nene, to by to prej asi bylo moc jednoduché, nebo nevím 🤦♀️ 🤣…
Já si pamatuji u syna taky špinění v 7tt, ale to byl jen stimulovány cyklus a nebrala jsem nic, až poté byl nasazen radši progesteron do 13tt
Teď beru tolik léků, tak uvidíme ![]()
Různé mě i píchá a tlačí v podbřišku, ale říkala mi právě doktorka, že jednak je to vše víc prokrvené a hlavně po dítěti, císaři je to prostě víc citlivé.. ale vyděsí člověka vše 🤦♀️ 🤦♀️ 🤦♀️
@Veronisa92 já nespinila jen jednou a to kdyz se ket nepoved a neotehotnela sem. Člověk je vydesenej už měsíc dopředu 🤣 🫣 jo taky zkoumam každý píchnout který by člověk normálně ani neřešil
ale zas si toho vážíme víc než ty o který se stačí otřít trenkama. my to bereme jako životní cíl a oni jenom jako samozřejmost
Holky, řešila jste některá mykozu nebo prostě pálení, svědění před KET a vyšlo to?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.