Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata, chci se zeptat jak je to s plným močovým měchýřem a KET zda je zapotřebí ho mít extrémně naplněný, nebo stačí jen tak na půl, bolelo vás některou po Amelgen břicho jako na MS, zítra jdu na KET a z těch bolestí podbříšku jsem nějaká nesvá, bolí to jak před menstruaci ![]()
@Holly_polly ahoj, dle mých zkušeností mit močák fakt spis naplněný, jako vždycky se mi chce úděsně na wc 🙈 😅 a z progesteronu jsem taky mela občasný bolesti jako na MS..
@Jane486 píše: Více
Trochu se toho děsím, mám hyperaktivní močák 🙏 😁 no budu to muset nějak vydržet,, jinak dávají při Ketu košilku jako při operacích? Je to moje prvni Zkušenost tak ať vím, na co se připravit ![]()
@Holly_polly píše: Více
Ahoj, mě doktor před KET řekl, že ho nemám moc plný, kdzy jsem podíval na utz, ale že jsem štíhlá, že by to neměl být problém. A taky nebyl, bylo to během pár sekund vloženo. Takže asi taky při tom taky záleží, jak jsi na tom s váhou..
@Holly_polly u mě v bývalém CAR košilku nedávali, měla jsem svou a nebo říkali, že stačí delší triko… jinak já jsem na tom tak ze běžně moc nepiju a když se začnu snažit více pít, tak musim chodit pořád 🙈 na poprvé mi řekl, ze ho mam málo plny, ale nakonec se to podařilo i tak… pak uz sw mi to povedlo dobre, mit ho plny, ale udělala jsem to tak ze jsem cele dopo pila vic ale normálně chodila na wc, kdyz se to nedalo došla jsem si jeste na klinice, a pak těsně před vypila třeba 300-500ml a bylo to ok 😊 jinak neměj strach, tohle už je jen třešinka na dortu… a držím pěsti ✊🏻 ✊🏻 🍀
A co ty bolesti břicha před KET? Přijde mi to divný, jak kdybych to měla dostat, přitom jsem 17 Den cyklu, takže je to nesmysl, už ze všeho plaším ach jo, jsou to strašné nervy, doufám že alespoň ten transfer bude bezbolestný
@Holly_polly podle mě to dělá ten progesteron, ja jsem to třeba mela okamžitě po zavedení vždycky chvíli takový křeče jako na MS a pak dobry…a myslim, ze je to i v příbalovém letáku mezi nežádoucíma účinkama, leda by to byly nejaky bolesti k nevydržení… ale pokud jsou to prostě normální křeče sem tam, tak si myslim, ze je to ok ![]()
@Holly_polly ahoj, u nás dávají košilku. Ad močový měchýř: za mě je lepší nejít úplně s plným na 110%, pri prvním KET se mi to vymstilo, protože jsem přímo před transferem ještě čekala a po transferu mě odvezli do pokoje a zakázali se hýbat. Byla to fakt muka. Naposled jsem šla s poloplným a Mudr. dělohu našel ![]()
Držím ti palce!
@Jane486 děkuji za uklidnění, je to takové chvilkové jako MS, jinak bolel tě ten transfer?
@Diem16 takže prostě zlatá střední cesta
no jsem na to zvědavá, ležela jsi den po transferu?
@Diem16 to souhlasím, jeden KET jsem to taky přehnala a málem jsem se po… 😅
@Holly_polly půl hodiny a na záchod jsem mohla nějak po 10-15 min., ale byla to nejdelší čtvrthodinka v mém zivote ![]()
Ted u druhého KETu to bylo v pohodě, to jsem si i schrupla ![]()
Holky tak sem nevydržela. Měla sem nějakou strevni virozu či co to bylo no prostě prujem 3 dny tak sem byla nervni tak sem testovala teď odpoledne
to je poprvé co sem to nevydržela ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.