Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ubululu jasně, máš pravdu, že kdyby se něco našlo, mohlo by se to vyřešit a člověk by byl vlastně radši… ☺️
@Dakanka píše: Více
Taky držím palce
tak to máme zhruba ve stejném termínu. Kolik ti jich budou zavádět 1 nebo 2?
@Holly_polly píše: Více
Mě jen jedno, nechtějí u mě riskovat více těhotenství. A tobě?
Ale je to dlouhý už to čekání a ty injekce taky nejsou zrovna růžová cesta jak pro mě tak pro moje okolí ![]()
@ubululu já byla po 3 IUI a bolestivé menstruaci taky na laparo a hysteroskopii. Též jsem doufala, že se “neco” najde, treba neprůchozí vejcovody, abych věděla aspoň nějakou příčinu 😂 Jediný co mi našli byla počáteční endoška v peritoneu, ne na vaječnících ani jinde na reprodukcích orgánech, tudíž to zatím úplně nebyl důvod neplodnosti.. Pak jsme zkusili ještě jedno IUI - nic a hned mě valil na IVF, pravé aby se endometrióza nerozjela
dalsi cyklus mi píchly Zoladex na umělý přechod a pak hned stimulace..
@Dakanka @Holly_polly
Mne snad ani na vyber nedali, tyjo.. proste jedno embryo a dalsi 3 zmrzlinky 😄 Asi lepsi, taky jsem si s tou myšlenkou dvou pohrávala, mame dvojčata dědičná..
@Elza0096 píše: Více
Ja dnes 13 dni po KET. Pozitivni test od 8 dne. A čeká me krev. A bylo to mé druhé. ET neklapl a snad se teď zadařilo! ![]()
Tak držím pěsti! A jsem rada, že jsem o par dni od tebe.
Můžeme sdílet pocity a stavy, kdyz budeš chtít, klidne do sz. At to tu nemoříme. ![]()
@Dakanka no mě na výběr dali, rozhodla jsem se pro jedno, dalších deset zůstane zatím u ledu
, nechci riskovat dvojčata, když tento KET nevyjde, tak si eventuálně nechám příště dát dvě. Jinak moje nálady jsou jak na horské dráze, hlavně jsem z těch hormonů zase nafouklá hrůza, ty si budeš brát neschopenku?
@Holly_polly my máme dohromady zmraženych 5 z toho 3 s výbornou genetikou. My teda by jsme byli oba dva radši za dvojčata, ale na doporučení to riskovat nebudeme.
To mi povídej 😁 manžel se mi směje že během půl hodiny dokážu změnit náladu tak 10 krát… Ohledně nafouknutí ani nemluvím, hlavně i celkově jsem nějaká unavená, chodím pravidelně na procházky co to jde, ale pak padnu a jsem tuhá ![]()
Nene nebudu, já nemám nijak extra náročnou práci, dělám v kanceláři takže do práce chci chodit, ale nevím co na to doktorka, jelikož mám za sebou potraty. Zatím říkala že vše je v pořádku že bych mohla chodit. Při prvním IVF jsem totiž měla snad všechny vedlejší problémy co mohly být ![]()
Teď zatím vše v pořádku, tak snad to bude i pokračovat tak jak má ![]()
@Levandule_H Ahoooj, já už si tvoji cestu bohužel nevybavuji, přece jenom je náš tu hodně a je to dlouho, co jsme tady byly ty, které „známe“. Takže si pamatuji jen tvůj Nick. Klidně se mi připomeň, jak to s tebou bylo? Znamená to tedy, že jsi zhruba před třemi týdny otěhotněla? 🙏 Moc gratuluji a přeji, ať je všechno 100% v pořádku ![]()
@Jane486 Snažím se a ze začátku jsem byla tak ko, že to ani jinak nešlo.
Jak jsem skončila v nemocnici, tak mi hrozili, že ještě jednou k nim přijdu a nechají si mě do porodu, což v té době jsem byla 8tt. 🙈
Jak jsi na tom ty? Čekáš na zázrak nebo už jsi v očekávání? 🙏 ❤️
@Elza0096 jo tak to já právě o vejcovody přišla kvůli zánětu, jedno dítko už taky mám, to bylo právě předtím a na první dobrou jak se říká.. Jenže pak přišly zdravotní patálie, já přišla o vejcovody a bylo ![]()
@Dakanka já jsem taky furt unavená, je to strašný, jinak jsem z toho trochu nervózní, doufám že to klapne na první dobrou, bereš nějaké vitaminy na podporu?
@Holly_polly
Jojo beru: Inositol, vitamíny C, E, D, Omega 3 Koenzym Q10 a kyselinu listovou.. každý vitamin beru zvlášť, doporučovala mi to doktorka že je to lepší kvůli počtu jednotek u jednotlivých vitamínů. Hlavně Inositol mám kapsle přímo jen s ním, objednávám je že stránky pro sportovce
ty něco bereš? A bereš nějaký další léky kromě toho Amelgenu?
@Detatkocislodve tak to je dobře, že se to zlepšilo a mohla jsi domu
me čeka KET v červenci 🙏🏼 🙏🏼 těším se a zároveň bojím…
@Jane486 Zlepšilo nezlepšilo, prostě mě pustili do domácího léčení a jenom ležet ležet ležet, ale co bychom pro ty naše zázraky neudělaly 🍀
Nikdy by mě nenapadlo, že ve svém věku budu mít nejen problém otěhotnět, ale také problémy v těhotenství. Kam ta doba spěje ![]()
Budu ti moc a moc držet palce, aby ti to rychle uteklo 🙏Bude to tvé první IVF? Čeho se bojíš?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.