Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Trello Mě zas z centra poslali sem, údajně největší odborník na screening u nás (nevím, nezkoumala jsem) a moje doktorka trvala na tom, abych šla určitě tam. Tak aby sis mohla vybrat ![]()
@NikiK22 oni maj většinou s nima smlouvu nebo u nás jedna firma 😂 pokud to u mě dopadne jdu normálně k nám do nemocnice kde mě stejně budou hlídat jako rizikovku tak ať to mají se vším všudy
@Mardzitka píše: Vícetaky to tak udelam ty si beres jake to zelezo uzivas? Tomas na predpis?
@PetiLove píše: Více
Jak jsi dopadla? Určitě bude vše v pohodě. Je to strašně vše náročné a stress někdy neovlivníme. Ale jsme skvělé, že jsme do toho vůbec šly a zvládneme to podle okolností na jedničku. A ne vše se dá ovlivnit, nemá cenu si cokoliv vyčítat. Hlavní je, ze jdeme pořád dál a nezastavujeme ![]()
Take se modlím ať vyjde to ok. Ale zase si říkám, že kdyby to nevyšlo. Tak vše ma své řešení a třeba by zabrala minimalka nebo nativ. Nebo cokoliv jiného.
Důležité je ta cesta a zkušenosti, které tímhle sbíráme a které jsou nepřenositelné a nejdou ničím nahradit. A myslím si, že vše ma svůj nějaký důvod a když se člověk nevzdává toho cílé dosáhne. Ať dříve nebo později.
Hlavně jsme fakt skvělé, že to vše zvládáme a ten stress je jen to, že jsme zodpovědné a nebereme to na lehkou váhu a nemá si cenu cokoliv vyčítat. Držím palce na pondělí a vše bude určitě dobré ![]()
To píchání injekci je určitě ok. Nechtěla jsem tě tím stresovat. A ze přibiráš je jen dobře. Nedělala bych si s ničím starosti. Člověk dělá to nejlepší co je v danou chvili možné, a to je nejdůležitější.
@Anonymní píše: Více
Ahojky, takže v pondělí jdu na odebrání vajíček. Tak mám pouze 5 dostatečně velkých z těch 7 protože dvě zůstali zakrnělé. Já nevím, zda vůbec očekávat že to bude ok. Doktor vypadal jako že tomu šanci dává a že to dopadne dobře, ale já nevím, když tady čtu jak měl někdo 20 vajíček a pak mu z toho vyšlo dobrých a schopných jen pár - jako že z nich byli embrya schopná k použití, tak mám pocit, že ta šance je mizivá, ale tak to si říkám, abych pak nebyla zklamaná, i když stejně nějaká malá dušička doufá že to bude ok. Sliznici mám prý dle sona ok, tak doufám, že to je ok, ale pořád to neznamená, že i když tohle všechno bude OK, že se to chytí, protože když to tady čtu, tak moc to napoprvé nevychází. Jediné co mě děsí je to, že pokud to nevyjde tak tohle budu znovu absolvovat. Jako jsem ráda, že nemám 20 vajíček, protože jsem se vyhla úplně těm šílenostem, já jedinou šílenost co jsem prožívala byla moje vlastní hlava
Zítra mi ta zdravotnice píchne ty poslední 3 injekce. Tak už to jen zvládnout do toho pondělka a v pondělí ráno hurá na to.
Taky moc držím palce a jak jsi na tom ty? Zatím vše v pohodě? ![]()
To je skvělý počet. Důležitá je kvalita a ne kvantita. To je hodně individuální.
Ja bych se s druhými neporovnávala. To ani nejde. Každý ma svůj biologicky a fyziologický věk, spermie, aj. Neexistuje aby byly stejne případy.
Nestresovala bych se tím, že se stresuji a obviňuji.. Až si vydechneš a nabereš síly po odběru uvidíš to zase jinak. Opadnou hormony, stress,..
Já měla poprvé stejný počet jako máš teď ty. Pak jsem se ptala, zda by mi nešly navýšit dávky, a tak jsem měla o něco více vajíček, ale stejně mi zůstalo zase jen jedno embrijko a ještě horší kvality:(.
Teď jsme něco malinko pozměnili a snad budou lepší kvality.
Doktor mi řekl jen počet a popřál štěstí.
Každopádně, určitě více vajíček není vždy dobře. Říkám si ať to dopadne jakkoliv, kdyby náhodou špatně. Tak vše ma své řešení a vždy jsou jiné a další cesty. Ale moc nad tím radši nepřemýšlím.
Stejně něco neovlivním a co v danou chvili mam za informace, tak ty ovlivním. A ty informace co nemám stejně často naberu až svymi zkušenostmi. Ale ty nebudu mít bez toho „prožitého zážitku“. Neexistuje žádný jeden vzor pro všechny ženy. Myslím, ze každý si to musí na sobě vybojovat. Což děláme, takže vše je jak má být. A hurá na to. to je super věta
Ja už si udělám takový oddych od všech sítí a budu se snažit relaxovat a vypnout ať dam hlavě oddych. A v pondělí to vše dobře dopadne. hodně štěstí.:srdce:
![]()
@PetiLove přesně jak říká přispivatelka přede mnou. Vůbec bych to neporovnávala s jinými. Někdo má hrozně moc vajíček a z toho stejně jen pár dobrých embryí. Důležité je, jestli jsou zralá a jak jsou kvalitní
A nakonec může stačit jen jedno zralé kvalitní vajíčko, když je to to pravé
A abych dodala trochu optimismu, tak u nás se to na poprvé zrovna povedlo. Takže i takové případy jsou
![]()
@PetiLove ahojky hale na počtu ani tak nezáleží jako na kvalitě já jich měla třeba 18 ale z toho jen 4 embrya a kamoska jich měla jen 5 a měla 5 embryí. To ze jich mas hodně neznamená úspěch. Takže bych se z počtu moc nehroutila. Co říkala doktorka tak většina co jich má hodně tak je vždy velkej odpad
@Marina24 jezis tak to jsem strasne moc rada, ze to nekomu takhle hezky vyslo. ![]()
@Srabek píše: Více
Tak budu doufat, ze to dopadne ok. Dekuji za podporu. ![]()
Holky veri, ze vsechny nakonec dopadneme dobre, item co se to nedari, se nakonec zadari. Drzim vam vsem palce. A dekuji za tu podporu, kterou tady dostavam a za ty odpovedi.
Jste uzasne a jsme v tom vsechny spolu.
Příspěvek upraven 20.09.25 v 12:07
@Anonymní píše: Více
Dekuji moc za zpravu, jsem take zvědava jak to dopadne. Snazim se si dopravat klid, dneska chci jit na prochazku a delat to co odvede mou pozornost od techto vsech myslenek. Ctu knizku, nebo i hraji hry. Moc drzim palce, at vsechno klapne.
![]()
Pokud mas to zelezo snizeny tak by to chtelo asi neco vic nez il sano mozna. Doktor ti nic nedoporucil? Ja nemam zelezo na predpis a podle krve mam hodnotu nad spodni hranici, ale i tak sem ho zacala suplementovat, preci jen s menstruaci zena pride hlavne i o hodne zeleza. Koupila sem si iron complex kde je i Ccko prave pro lepsi vstrebani zeleza edit admin: odkaz
Co sem koukala pak na naky tehotensky vitaminy, tak tam pak davaj 27mg zeleza na den, zakze tech 25mg v tom iron complexu je fajn davka, ale pokud ho mas malo, tak se na to doktora mozna poptej, kolik toho brat ![]()
Pripadne pro ultra rychly doplneni existujou i infuze.
A zkus si udelat silny hovezi vyvar, tam je ho taky hodne a doporucuje se i po OPU, at se lip zregenerujes ![]()
Jinak ti moc drzim palce, at to v pondeli zvladnes a citis se pak co nejdriv dobre a at ziskate nejlepsiho sampionka
🍀
Držím palce a bude to OK ![]()
Mě odebrali 25 oocytů, z toho 18 zralých, ale oplodnilo se 12. Do 5 dne vydržely jen 4 embryjka
šílela jsem z toho počtu, že na ten větší počet, je to vlastně hrozně málo…
Nicméně 1.KET vyšel a to vkládali 3BB, takže žádné mega nejlepší ❤️
Věřila jsem!
Nyní mě v bříšku pokopava chlapeček a jsem ve 23tt.
Věříme dál
a držím palce všem, každá si zasloužíme to své malé štěstíčko ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.