Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jane486 Děkuju za přijetí ![]()
Jak to že možná? Promiň zda si to tu nekde psala, ale tady toho tolik a já to ještě nečetla ![]()
@eM00 včera mi dělali ERA test, takže bude záležet, kdy přijdou výsledky, zda se to stihne do příštího cyklu… ![]()
@Trello já totálně nemůžu jist maso což je u mě trosku problém a bez ranního zvracení … ten můj se na mě vždy jen podívá a povídá užívej si to
doktor říká ze to mám asi i z těch léku prej az se budou postupně vysazovat tak to bude lepší no takže mě čeká ještě 5 týdnu
![]()
@Gracetheworld Ahoj a děkuji
Taky vám všem držím pěsti ![]()
Já jsem měla první IVF, jenže z něj nakonec nebylo nic, měla sice hodně vajíček, ale embrya jen 3, které postupně odpadala a v den vložení mi volali ať nejezdím, ptž i to poslední se přestalo vyvíjet.
Tak jsem za další 3 měsíce šla na druhé IVF, měla jsem 4 embrya, jedno to vzdalo - zbyli 3, proběhl ET a ten byl úspěšný. Zbývají nám tedy 2 embrya. Tak uvidíme. ![]()
A co ty? ![]()
@Jane486 Tak držím pěsti aby byli výsledky včas
A nějaký ET/KET uz si mela?
@eM00 jojo mam za sebou 3× KET a pokaždé biochemické těhu…
a ted mam jeste dva mrazacky 🙏🏼
@Jane486 To mě mrzí
Ale věřím, že tentokrát to vyjde ![]()
Ty máš jaký zdravotní „problém“ když řešíte IVF. Já mám neprůchodné oba vejcovody.
@eM00 píše: Více
U nás je to taky trochu komplikovanější. Měla jsem 1. IVF kdy vajíček hodně, ale podařilo se oplodnit jen 3, do pátého dne to dotáhlo jen jedno a při ET se nechytlo. nebyli jsme spokojení s centrem, tak jsme šli jinam. Podstoupili jsme druhé IVF, zisk vajíček opět slušný, oplodnily se 4 a do pátého dne zbylo opět jedno které se po ET nechytlo (respektive bylo asi biochemko, dušíci na testech, kteří se pak ztratili).
Pak jsem přišla na to že některé kliniky mají otevřenou klinickou studii, kdy by byl cyklus IVF ne jen zadarmo, ale ještě by se to nepočítalo jako pokus na pojišťovnu, tak jsem to chtěla zkusit. Vyhovovala jsem všem požadavkům kromě BMI. Zhubla jsem tedy skoro 10 kg a když jsem tam měla jít na konzultaci před stimulací, tak mi volali že zadavatel studii nečekaně ukončil…
No, tak jsme znovu změnili centrum ale ne kvůli nespokojenosti, přesouvám se do Clayo které má mít nejlepší laboratoř a snad se konečně zadaří.
Jinak je mi čerstvých 37 a děti ještě nemáme, snažíme se už 4. rokem.
Jeden z těch tvých dvou sněhuláčků se chytit musí!
@Gracetheworld Ahaaa
Tak do třetice všeho dobrého ![]()
Ty duchy právě občas dělají ty léky, tak kdo ví co to tenkrát bylo, hlavně aby se teď zadařilo ![]()
Uvidíme, snad ano, ptž pokud ne, řekla jsem, že do dalšího celého IVF už bych nešla.
A čeká vás teď tedy co? ![]()
@eM00 Právě to bylo jednou jedinkárt, kdy jsem na testech viděla ducha, jinak vše sněhobílo.
Teď na konci října jdeme na konzultaci do Clayo a uvidí se co nám tam řeknou. Máme poměrně velký problém ve spormiogramu a to nízké % oplodnění může být i kvalitou vajíček, tak se teď oba cpeme vitamíny které by mohly pomoct a budeme doufat že ten další pokus bude o něco lepší.
Stimulaci bych viděla tak na leden, bohužel dřív to nevychází časově. V listopadu jsem pracovně mimo ČR zrovna v období na kdy by vycházelo OPU kdybych stimulovala a v prosinci by mi dle předpokládané ms vycházelo OPU na období Vánoc, tak počítám s tím že nebudou na svátky plánovat zákroky.
@eM00 jsi moc hodná
paradox u nás je, ze nemáme problém zadny… šli jsme do IVF jen kvůli genetickému testování, protoze jsem prenasecka urcite mutace a bohužel se tato mutace potvrdila u mého syna. Jsou mu tři a tenkrát jsem otěhotněla takzvaně na první dobrou… nikoho nenapadlo, že to takhle nepůjde… ani nás ani doktory… takže už rok a půl bojujeme za druhé zdravé dítě.. a nic
myslela jsem, že už jsme jsme dostali naloženo dost od života, ale očividně ne
pořád ale bojujeme a doufám, že to vybojujeme ![]()
@Elt33 Je to tak - taky se mi každý měsíc neskutečně vlekl a bála jsem se, že přijdu o jakoukoliv příležitost - a domácí snažení jsem už jasně brala jako neúspěch ![]()
Povedlo se nám 1. IVF a 3. transfer… za týden mám kontrolu, tak snad už nebude potřeba žádný další ![]()
@Gracetheworld
Ahojky já chodím do Clayo k dr. Jarošové a mě to naprosto vyhovuje… Milá, vtipná, lidská… uvidíš sama, každému může sednout něco jiného, ale myslim si, že lidsky jsme si alespoň my s ní sedli super! Dneska si s ní naše malá šla domluvit a vyjednávat, že chce “to miminko”, takže vyla i legrace.
Každopádně budu moc držet palce, ať už ten čas bude kdy bude ❤️ 🙏🏼 🍀.
Ahoj holčičky, tak kontrola dopadla na výbornou, cysty nejsou, to byla moje největší obava, vše vypadá jak má, tak se jde na to
.
Dneska začínám stimulovat, 30.9. a 3.10. kontrola a 6.10. by mělo být OPU…
Tak kéž by to tentokrát konečně vyšlo
.
Jinak malá byla dneska s námi a s doktorkou si domlouvala, že už chce “to miminko”, aby už jsme měli, takže doufám, že si to vyjednala dobře
. Nasmáli jsme se teda dost…
@Lucky88 píše: Více
Ahoj, no tak máme taky jen 1 embryjko zdravé a to z 10 oplozených vajíček. Je to pěkně na palici (měla jsem 4 blastocysty). Nicméně jede se dál a doufám že to vyjde. Tak snad se nam oboum uchytí! ![]()
Jak je možné, ře je taková šílená úmrtnost těch embryjí!!! Když nad tím tak přemýšlám, je zázrak, že jsme se vůbec narodily když vidíme kolik je s tím práce a nervů.
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.