Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@PetiLove píše: Více
Tentokrát vajíčka nebyly dostatečně zralé, tak nám zbyl menší počet, asi nejhorší počet. A to jsme dělali s cílem, aby jich bylo více. Tak nás to trochu semlelo. Ale nevadí, zase ponaučení co v našem případě udělat lépe. A příště budeme chtít kliniku, kde je možnost dát vajíčka do roztoku, kde dozrávají. Teď si nevzpomenu na název metody. Ne každá klinika toto má. Teď čekáme do 5, 6 a posílám jim aspoň na dálku pozitivní myšlenky, stačí ať to jedno to nevzdává a vydrží nám ![]()
Ahojky, chci Ti dodat odvahu a víru, já jsem z prvního IVF měla za 24h jen 2 embryjka a bála jsem se, že nevydrží ani 1 a vydržela a vložili mi 4 denní a holčička se chytla
, druhé embryjko jen biochemko, takže, stačí jedno jediné embryjko, aby se stal zázrak
. Zkus se pozitivně naladit, věřit embryjku i sobě, že to spolu zvládnete ❤️ 🙏🏼 🍀. Budu Ti moc držet palce, ať je to to pravé embryjko
.
Příspěvek upraven 24.09.25 v 11:47
držím ti moc palce ať to klapne a embryjko u vás už zůstane
i @bluciste hodně štěstíčka! ![]()
@Lucinta ahojky, uz jsi zacala stimulovat? Ja jsem zatim nedostala menzes, uz je to 8 den po Zoladexu, kontrolu mám mít v utery, budu to ale asi muset posunout, do te doby nebudu s menzesem hotova, mivam to 6-7 dni ![]()
Ahoj holky, tak já dneska byla na ET, tak snad se embryjko uchytí. Je to druhý pokus, ten první skončil v 5t potratem
@Anonymní píše: Více
Taky se urcite ozvi jak to dopadlo. Ja osobne jsem zvedava zda to uvnitr dozraje. A zda vubec do zitra vydrzi, ale pry je v poradku. Tak uvidime. Manzel me podporuje a ja se snazim myslet pozitivne, ale stejne mi ta slza ukapla. Ja vim, ze i to jedno na prvni pokus muze vyjit, ale ta pravdepodobnost je mala. A ja vubec nevim co delat abych to podporila. Do dnes jsem mela tak nejak dobrou naladu - protoze jsem si rikala 4 to je bezva… a pak tohle…
@Lucinta píše: Více
Me uz ho tam radsi daji po 3 dnech a z toho mam trochu strach. Aby se to uchytilo a vyvijelo. Dekuji moc za krasnou zpravu.
Snad se tak naladim a uvidim to zitra rano lepe. Manzel me hodne podporuje, jesteze ho mam. A ty zoravy tady od vsech to je taky moc krasne. Dekuji. Urcite se pak ozvu. ![]()
@PetiLove ahoj, pokud mate jen jedno embryjko, tak mu urcite bude lepe po tech 3 dnech u tebe, a bude mit tu nejlepsi sanci se uchytit 🙏🏻 kdyz jich je vice, tak ma smysl nechat je vyvijet dele aby videli, ktere to jeste vzdaji
Budu drzet palce ![]()
@kopre_tina535 píše: Více
Ahojky, ano, akorát včera, já to dostala 17.9., takže už to včera bylo tak jak má být a mohla jsem začít…
Neboj, věřím, že to brzy přijde a budeš v těsném závěsu
, já jsem byla včera 14 dni od Zoladexu, menzes přišla po týdnu a ještě včera jsem špinila
, takže ono to asi tak nějak podpoří i ten Zoladex…
Budu držet palce, ať je vše v pořádku a brzy mě následuješ
❤️ 🍀.
Jsem akorát ve fázi čekání až za 14 dni dojde MS a pak se bude další cyklus vkládat embryjko, které je nyní vyšetřené a zmražené ![]()
@bluciste píše: Více
ahoj, dávej nám vědět jak si na tom a držím palce ![]()
Určitě bych strach neměla
, já měla minule také 3denni. A pokud budu mit i tentokrát, budu s tim v pohodě
, určitě je embryjku vždy lépe u maminky a v přirozeném prostředí, než na Petriho misce.
PK se rozmohla pouze a hlavně z důvodu biopsie a testování embryjka na genetiku, a ano, někde mají za to, že se blastocysty chytají lépe, ale třeba náš embryolog tohle vůbec nezastává, naopak to embryjko dost oslabuje, působí na něj oxidační stres a jednoduše, není to pro něj přirozené prostředí a přirozené podmínky a třeba u starších budoucích maminek má daleko lepší zkušenosti a úspěchy právě s transferem 3-4dennich embryjek. Na misce by třeba delší kultivaci nepřežilo, ale u maminky se hezky chytne
. Držím vše co mám a posílám kopu pozitivní energie
🍀.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.