Jack Russel Terriér

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
26.3.12 21:26

Zmínila jsi dogdancing - že se z toho dají dělat i zkoušky.. Když mám bezpapíráka, vadí to? Nebo je to i pro „vořechy“, jak psala ta slečna v plavkách na začátku topicu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.3.12 21:48

veškerým psím sportům se můžou věnovat papíráci, bezpapíráci i vořeši, jenom některé nejvyšší soutěže (třeba mstrovství světa) jsou jenom pro papíráky, ale to zas běžného smrtelníka nijak neomezí :D

a co se věku týče - tady je štěně asi tak 7 týdnů staré a co už umí http://www.youtube.com/watch?…
ale všechno je to formou hry, hodně a hodně pamlsků a „lekce“ jsou kraťoučké, v řádu minut. Třeba uděláš třikrát jeden cvik a stačí, za chvíli zas něco…oni ti prťousové se nedokážou moc dlouho soustředit, takže jim minuta bohatě stačí :-)

tobě teď bude bohatě stačit, když veškerý „výcvik“ bude o tom, aby za tebou štěně samo chodilo, aby reagovalo na hlas. Když třeba začne žrát venku nějaký fujtajbl, tak houkneš hrozným hlasem, štěně se lekne a jak se lekne, tak přestane žrát ten fujtajbl a v tem moment ho velmi mazlivým hlasem začneš chválit a lákat k sobě a ono si přijde pro mlsku. Tohle když zvládnete, tak máte to podstatné hotovo :-)

škoda, že jsi z daleka, pozvala bych tě teď v sobotu podívat se v Praze na dogdancingové závody, aby ses inspirovala do budoucna :-D Mám pocit, že jedna holka tam bude mít i russela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.3.12 21:59

Vidíš to - do Prahy teď v sobotu mám jet na výstavu Human Body :D Akorát skrz prcka to asi neprojde :D Já to s těma pamlskama moc nechci přehánět, aby se nepřežrala, takže asi začnu víc odměňovat.. Za mnou už chodí, hlavně když přidřepnu a třeba navíc dřepnu.. No zítra pokráčko, dneska už s ní asi nic nebude :D Všechno formou hry, jasnačka.. Akorát opět nevím, jestli je ta hra pro mě i hra pro ní.. myslím tím takový to MOJE nadšení atd.. Ale ona taky vrtí ocáskem, tak snad se se mnou nenudí ;) Každopádně pokud máš i na tohle nějaký eso v podobě dobré rady, tak si ráda přečtu, co to znamená vlastně to učení hrou pomocí nějaké definice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.3.12 22:15

tvoje nadšení je pro ni jedna z nejbáječnějších věcí na světě :-) Překrmení se neboj, ty odměny si naporcuj na velikost asi tak půlky malíčkového nehtu, to bohatě stačí. A třeba ty sušené plíce jsou v podstatě bezkalorické, takže v poho :-)

učení hrou je, že psa učíš nenásilně a pomocí pozitivní motivace. Což je to, co děláš - jásáš a raduješ se a ona běží k tobě a taky se raduje. To je super :palec: Ber ji i ven, mimo zahradu, ať nasaje nové pachy, venku kráčej svižně a moc na ni nečekej, ať se naučí, že paničku si musí hlídat, ne že panička si hlídá ji. Ono je to s malým štěnětem vlastně strašně jednoduché a jde to jak po másle, ale bohužel hodně lidí ten začátek zanedbá, bojí se štěně pustit z vodítka a pak jim vyroste pes utíkavec, kterého naučit správnému chování je pak mnohem těžší. Tak držím palce, ať vám to jde skvěle :palec:
A klidně se ptej, o psech já vydržím kecat donekonečna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.3.12 22:32
@Etcetera78 píše: .......A klidně se ptej, o psech já vydržím kecat donekonečna :D

Tos neměla říkat :twisted: :lol:

No teď jsme s ní byli včera na vodítku, šla moc hezky, akorát byla taková „zadýchaná“, tak jsem ji radši vzala, protože se začala i klepat. Tak aby mi nenastydla… Je to přesně jak říkáš, já si hlídám psa.. Venku se nebojím ji pustit, zatím je to taková ňufina, že tu ještě doběhnu i já 8o :lol: Navíc bydlíme v docela nefrekventované ulici, takže aut tu taky moc neprojezdí, naštěstí. Tož zítra napíšu, jak nám to šlo… :palec: Neuběhá semi? :D Přece jen jeden můj krok je tak 10 jejích :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 08:25

Neboj, neuběhá…teda může se uběhat, procházky jí teď stačí kraťoučké, my v tomhle věku brali štěňata několikrát denně na „procházku“ asi tak 50 kroků tam a zase zpátky, ale pěkně svižně, aby neměly čas moc okounět a učily se, že páníka si musí hlídat… Takže na nějaké tůry to samozřejmě zatím není, ale rychlost ať přizpůsobuje ona tobě, ne ty jí…ona má ty nožičky čtyři a nechtěj, aby ti ukázala, jak rychle s nima umí kmitat, když chce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 09:00

Ukázala :lol: Jak jí nestíhaj ty zadní tlapky, tak se překulila přes hlavu do bkou :oops: Chudina malá :zed: Teď jsem s ní byla na zahradě, tak se trochu vyřádila..Ale ty noci, to je utrpení.. Vyvenčíš, ona se vyčůrá/vykadí, ale musíme s ní udělat tak 3 kolečka po dvoře se sukem a pak s ní ještě chvíli řádit v pelechu, než se uvolí ke spaní. Včera jsme to zkoušeli i výchovně, prostě zavřít dveře a hotovo. Ale ona jak se z toho snaží vyskočit, tak dělá šíleý rány jak vyskakuje. Co jsem pozorovala, tak do hlavy se snad nebouchá, ale i tak, asi to není uplně OK… Utahaná mi v tu noc neusne, přes den spí jak baryn :pocitac: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 11:45

ty noční hrátky časem přejdou, ale na pár týdnů se ještě obrň trpělivostí. Ještě mám v živé paměti, jak jsem vstávala v půl čtvrté a chodila na půlhodinový proběh, aby manžel a dítě mohli spát, jinak tam štěnice dělaly děsný bugr :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 11:53

Já s ní šla kolem 11, než jsme šli spát. Můj pak kolem půl 2, to i kadila, já pak asi ve 4, a pak můj jak šel do práce o půl 7… Pak ještě spala a já s ní, asi do čtvrt na 9 (úspěch)… Kupodivu když jsem přišla k bedně, tak nekníkala ani neřvala, nic, a přitom byla vzhůru… Jo a slavíme první noc bez učůrnutí a pokadění se doma!! Ta plína vyndaná z pelechu asi udělala svoje a psice jde jen venku. Akorát teda je ještě co dopilovávat, zatím jí na ten písek „musím“ dát plínu, jinak se nevyčurá tak rychle, což je hlavně v noci a hlavně pro mě dost problém :hug: Chci se zeptat, jak s krmením?? Dávám podle návodu 3× denně, ale nevím, jestli to mám dobře časově. Dávám v 8, pak kolem 12 a ve 4… A máme trochu problém s pitím, moc toho nevypije, maximálně mi olíže prst a když je u misyk, tak si párkrát lízne a konec. To jí stačí ta voda z granulí, který jsou nasáklý?? Nějakej trik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 12:13

krmení bych klidně dávala častěji, v šesti týdnech tak 4-5× denně. Klidně můžeš dávat i suché, jestli je bude baštit a k tomu přístup k vodě. Jestli je má máčené, tak jí možná ta voda z granulí stačí. S tím pitím bych si nedělala starosti, napije se, kolik potřebuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 12:21

OK, zkusím. Teď už mám teda namočený oběd, ale jak budu dávat pak, tak zksuím nasucho. Ony ty Royalu jsou samy o sobě docela vlhký, takže uvidíme, jak jí to pujde.. Jo a co zvracení v autě?? měla (máš) s tím nějakej problém?? Naše jela autem snad jednou a to když jsme si ji vezli domů. To teda nezvracela, jen se chvilkama tak divně „nahrbovala“ a jakoby houpala tělíčkem, ale nic… Docela mě to děsí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 12:22

Dneska totiž chceme jet do města nakoupit ty plíce atd. a ozkoušet jí menší obojek… Tak nevím ajk jí dát nebo nedát nažrat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 13:16

s blitím v autě zkušenost mám, štěně, které jsme si z vrhu nechali, bleje pravidelně jak Amina :D
lepší je jet s prázdným žaludkem, když se pozvrací, aby z toho nebylo tolik bordelu 8) A taky prázdný žaludek bývá klidnější

Ale je to o zvyku, někdo si zvykne rychle, někomu to trvá, vemte si radši do auta nějakou tu plenu a dejte ji pod ni, aby se případná patálie dala snadno zlikvidovat :-) To nahrbování a houpání nic není, prostě se s tím vypořádávala, jak uměla, že se jí najednou houpe zem pod nohama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.3.12 15:02

No já doufám, že to bude OK.. Vezmu ji do ošatky na prádlo, ve které jsme si ji vezli už od chovatelky…
Snad to bude v poho, hlavně doufám, že když se nám poblije tak se mi taky nenatáhne :D A řešíte to nějak??Už jsem o tom taky kde co přečetla, jakože vozit krátce a na místa, který má ráda, zvykat atd… Funguje to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.3.12 15:42

my to teď neřešíme, protože jsme momentálně bez auta a musíme si půjčovat od kamaráda…ale u starší psiny mi to pomohlo, ona strašně slintala a byla nervní, ale pak okolo toho roku, když jsme začali jezdit na různé akce a závodíky, tak se pro ni autíčko stalo znamením, že bude zábava a přestala se v něm bát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný