Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dík za objasnění
Jo jinak k těm plícím - jak jsme je teďko kupovali, tak mi prodavačka říkala, ať na to dávám bacha, že je tam dost vlákniny a mohla by se mi posrávat
Nevíš o tom taky něco?? Moc jí toho nedávám, spíš fakt za odměnu, když někdo odchází a bude sama doma, když chci mít od ní chvíli pokoj , tak za „zaplácnutí“ tlamičky, když něco udělá hodně dobře (třeba u „zůstaň“ se na ni tak těší, že tnehl povel jde jedině s obyč granulí
) atd… Vláknina jako taková by jí asi ublížit neměla, přece jen je to zdravý i pro pesany, ne? Srajdu z toho taky ještě neměla a hovňouse má docela tuhoše, docela se podle mě i nadrře… Ale nechci teda, aby sejřila vodu, to ne…
@Etcetera78 píše:
holky moje štěnice měla včera koupací premiéru, šli jsme okolo rybníka, ona tam radostně vběhla a nějak netušila, že jí ta legrační podlaha nebude držet pod nožičkama…naštěstí začala bravurně kraulovat a vydrápala se na břeh, no a pak ji chytil rapl a lítala sem a tam a válela se po zemi, aby se osušila…a výsledek viz fotosice to není jack russel, ale pěkné to je
:lol
DOBRÝ!!
To mi už taky jednou koupali, bo se nám vyválela po dvoře a podlezla pár aut, takže si dovedeš představit její následnou barvu
Jsme ji strčili do vany, byla docela OK, ale klepala se jak ratlík, nj, novinka… Vypadala chuděna jak zmoklej pes (doslova
) Ale Russlici prej zbožňují vodu, takže se těším na rybník k babině, teď dělali novej „podklad“, kameně atd., čistili, takže už se těším na léto (skrz ni, ne sebe, já bych tam nevlezla mezi ty slizký ryby, fuj
)
hele já s těma plícema nikdy problémy neměla
Je fakt, že je dávám po malých kousíčkách, tak nevím, co by dělaly ve větším množství
Psiny mívaj pravidelně srajdu, když jim dám takovou tu žižlací kost z hovězí kůže
to jsem ji koupila taky. Sestřenice mě upozornila, že její yorkshirka po tom vždycky srajdu měla, ale na tu naši prcinu to zatím nepůsobilo (klepu). Ale ona to tak žužle, ne že by žrala kusy. Jinak kdy tak štěňata přestávají vyžadovat v noci pozornost a spí celou noc? Kdy nepotřebují čůrat atd prostě
do postele si ji brát nechci a vyrazit ven je nelidsky, je ještě malá. I když časem venku bude, aspoň tak to plánuju ![]()
Dobré ráno holky ![]()
No ona naše už dietní granule má protože měla nějaké problémy ze žaludkem tak kupijem granule už jenom u veterináře Royal canin gastro intestinal.
Co to je za rasu to je nějaký oříšek?Ale krásná
a zalíbila se jí voda?
@Seizdra
No tak ta naše moc vodu nemusí.Ani když jí koupu ani rybník
a to mě štve.Ona je hrozný strašpitel a všeho se bojí ![]()
@Miššíí, má borderku, ale já to taky nepoznám
Až jak mi to řekla, tak jsem si to uvědomila, že tu psici od někaď znám ![]()
Taky dáváme Royaly, zatím Junior Mini..
jj, ten vořech to je borderka
je pravda, že na té fotce nevypadá moc reprezentativně ![]()
no a s vodou uvidíme, po téhle premiéře už do rybníka nechtěla, tak uvidíme, jak se jí to v hlavě rozleží…její maminka jezdí na vodu zásadně s plovací vestičkou, takže jestli bude dceruška po ní, budeme muset přikoupit vestičku
Ale možná bude spíš po tatínkovi, protože v tom rybníku kraulovala ladně a tak nějak samozřejmě, tak možná z ní bude plavkyně ![]()
Takhle by na výstavě asi moc neoslnila no ![]()
Jinak mrkněte na tu naši malou potvoru, to jsme ji měli asi týden a 2 dny, je to z 1.4., takže 7mi týdenní psice přesně ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
A fotky z předpůlhodiny
V provizorním pelechu (koš na prádlo a polštář
)
No ta moja se na vodu taky moc netvářila, můj říkal, že byla dost studená, ale klepala se (podle mě strachem) i ve vaně pod teplou sprchou.. Pak i při sušení (ručníkem, fén by pro ni mohl být ještě větší trauma)… Každopádně se těším na léto, až bude moct jít do rybníka atd. Snad na ní nebude brzo, to asi ne, ne? ![]()
A jak furt cení ty zubiska
Prej jednohubka! Už má 1700g!! Možná už i víc, to je váha z neděle…
Doufám, že z ní nebude buřtík, ale na granulích je napsaný že ve 2 měs. pro váhu v dospělosti 6 kg 102gramů… Dávám jí 3× denně 30 a ani to neseřeze, tak nechávám na další chod a jen dosypu.. ![]()
Jo a misky jí dávám ven, ať si zvykne, že to má furt na jednom místě a jen co to nachystám, valí ke dveřím, ze schodů dolů a k písku (tam, kde ty misky pokládám)… Taky mazec.. Nejvíc mě těší, jak si už občas kníkáním řekne na záchod
Jinak doufám, že tě moje hormonání výlevy vůči mojí psici moc neobtěžujou ![]()
Jinak kdy tak štěňata přestávají vyžadovat v noci pozornost a spí celou noc? Kdy nepotřebují čůrat atd prostě do postele si ji brát nechci a vyrazit ven je nelidsky, je ještě malá. I když časem venku bude, aspoň tak to plánuju
nedávno jsem narazila na takový zajímavý výpočet, že štěně se vydrží nevyvenčit „počet měsíců plus jedna“ - takže dvouměsíční štěně vydrží 3 hodiny, tříměsíční 4 atd… je to samozřejmě jenom orientační. Nám štěnice vydrží zhruba od těch tří měsíců, že se vyvenčí večer v jedenáct a pak ráno v šest, předtím jsem dělala ještě noční výsadek okolo čtvrté… neboj, časem se určitě vyspíš ![]()
Taky nám pomáhá hodně ji večer utahat, aby pak spala a nedělala bordel. Ono když se v noci vzbudí a jde kramařit, tak se jí ty vnitřnosti rozhýbou a chce se jí dřív, než když spí jak poleno