Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevím, zda ti to pomůže, ale moje mama si zeleninu v byte oplodňuje nějak sama steteckem a funguje ji to
na včely bych se mic nespoléhala v tom devátém patře ![]()
Na jakou světovou stranu to je? My máme balkóny na čistý jih a chcípne tam absolutně všecko. Jinak teda odtokový žlábek taky nemáme a za deset let bydlení zde nás to nikdy nevyplavilo. Max. velká louže, když ke kombinaci příšerný slejvák, otevřené zasklení a my nejsme doma přibyde ještě silný vítr ve zcela nevhodném směru.
@smile_xxx píše:Řešila bych spíš světové strany než odtokový žlábek s včely. Přinejhorším si na vcelku zahraješ sama.
Holky, máte zkušenost s pěstováním jahod na zasklené lodžii, která je v 9. patře? Naši experti, když zateplovali dům a zrekonstruovali lodžii, tak zrušili odtokový žlábek. Takže v případě přívalových dešťů by tam pak byla potopa. Když jsem doma, tak je lodžie z jedné třetiny otevřená. Když jsem déle pryč, tak ji zavřu a nebo přivřu. Bude se tam dařit jahodám?- mám zájem o měsiční a o o jahodník korsila. Abych přitáhla včely, tak chci ještě mít v truhlíku svazenku. Ale bude se chtít včelám lítat do 9. patra?
@smile_xxx píše:
@SemtexJakože pošmrdlá vždycky ty květy? Nebo jak to dělá?
Vezmeš stetecek, neco maleho a ze samciho květu na květ preneses pyl. Je to jednoduche. Dělá se to i kdyz si chces namnozit na zahradě treba dýně, ktere ti vcely naopak nakrizi se sousedovic cuketou ![]()
A taky by mě zajimalo, aby tam na jahody nebylo moc vedro, když to budeš mít přivrene, to tak do paprik se pustit ![]()
Vloni poprve jsem mela jahody v 10. patre na zapad. Hrozne se tu parily, musely byt na zemi - trosku schovane za zabradlim. Ale jo, slo to. Hlavne teda pro radost a dite na zobani. Bublanina by z toho rozhodne jen tak nebyla. Letos chci koupit sazenicek vic a k tomu male rajcatka a mozna jeste nejaky pokus ![]()
@smile_xxx
Zaskleni komplet nemame, jen zabradli zhruba do pasu je prosklene. Neopylovala jsem, vcely nam tady letaji myslim pomerne dost nebo proste normalne ![]()