Jak berete doporučení od učitelek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.1.25 18:32

@hanka.br. a když chci jen doporučení pro sebe? To je lepší jít do soukromé?

• Citovat
  • Upravit
30419
23.1.25 18:53
@Anonymní píše: Více

Dětský psycholog, zdravotnické nebo soukromé zařízení. Ne zařízení, které je svou podstatou zřízeno jako poradenské zařízení pro školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
23.1.25 18:58

Pedagogům u syna ve škole plně důvěřuji. Ale taky je to o tom, že se osvědčili. Všechno, co radí, tak funguje a jsem s tím v souladu. Navíc se vždycky snaží vymyslet cesty, které jsou i pro mě, jakožto hodně busy single mámu vhodné. Já tam cítím opravdu pomoc a obrovskou profesionalitu.
Pokud bych to necítila, tak bych se rozhodla podle sebe. PPP nic nezkazíš a doporučení nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 19:13

@hanka.br. takže i na doporučení od soukromé PPP musí brát učitelka ohled?

• Citovat
  • Upravit
30419
23.1.25 19:19

Pokud je v rejstříku školských poradenských zařízení, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 19:32

@hanka.br. jestli to dobře chápu, když není, tak to bude jen doporučení pro mě.

• Citovat
  • Upravit
30419
23.1.25 19:44

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
23.1.25 20:28

Ja dostala v zivote nekolik doporuceni od ucitelek. A vzdycky se pletli. Meli jiny zajem nez blaho ditete.
Vzdycky, kdyz jsem v rozporu s nekym jinym, ptam se sama sebe, jake by byly ty nejhorsi mozne motivy, ktere by vysvetlovaly takove chovani druheho cloveka. V tvem pripade me napada, ze ucitelka nechce, abys navstivila poradnu, protoze jsou pro ni nalezy PPP zavazne a pro ni to znamena vic prace. Jednej dle sveho svedomi.
Za sebe muzu uvest par prikladu.

V predskolacich u starsiho syna mi ucitelka rekla, ze mi syna do skoly nevezmou. Do slova a do pismene. Naprosto neznala skolskeho zakona. Jednalo se o syna, ktery mel v zari jiz sedm let. Do poradny jsem sla, protoze me nahlodala. Jeji motiv byla msta, potvrzeno ucitelkou z vedlejsi tridy, protoze jsem syna nevodila pravidelne, protoze nechtel kreslit a protoze jsem vyzadovala dodrzovani RVP - nutili syna do jidla a nehnute po obede lezet.
V poradne potvrdili zralost a nadprumernou inteligenci. Horsi grafomotorika. Adaptace na skolu na jednicku, ve skole premiant. Nyni na osmiletem gymnaziu.

Kdyz se hlasil na 8G, ze strany skoly jizlive poznamky, ze na to nema, ze je vysoka konkurence, ze bude mit hodne uceni a prijde o krouzky. :roll:
Motiv? Malo deti ve tride. Syn byl dvanacty u prijimacek. Nosi same jednicky. Krouzky navstevuje dal.

Mam takovych prikladu vic, ale byla bych zbytecne dlouha. Dej na svuj instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 20:35

@VitaminC tak to je extrém :nevim: u nás, když jsme měli dítě, co nemělo na osmileté gymnázium, tak jsme si to řekly maximálně mezi sebou, ale ne rodiči :roll:
A můžu říct, že zatím jsme se vždy trefily.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.25 20:43

To odrazování od gymplu znám z rodiny. Synovec šel na víceletý gympl a učitelka řekla švagrové, že na to rozhodně nemá, bude se trápit a nejpozději po primě je zpátky u nich. V primě měl samé jedničky a i v dalších ročnících to bylo a je podobné. Když jsem ho nedávno viděla, nevypadal nijak utrapene.

• Citovat
  • Upravit
66845
23.1.25 21:14

nic takoveho legislativa nevyzaduje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.25 16:59
@matkabagristy píše: Více

Ono to je jedno, půjdu do soukromé. Doporučení chci hlavně pro sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML