Jak budete řešit EET?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Icestar píše:
@jakanas
/profil/jakanas/ Jak budu řešit EET? Pracákem
proč to njsi schopná vydělat za rok o nějakých 5-10 000kč víc? Aspoň trošku funkční podnikání to numůže položit.
Já teda jenom nechápu proč jsou řemeslníci až v té poslední vlně. Ti měli stát v první řadě spolu s hospodama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
proč to njsi schopná vydělat za rok o nějakých 5-10 000kč víc? Aspoň trošku funkční podnikání to numůže položit.Já teda jenom nechápu proč jsou řemeslníci až v té poslední vlně. Ti měli stát v první řadě spolu s hospodama.
a jak chtějí docílit toho, aby řemeslníci vydávali účtenky nějakou EET? To by mě fakt zajímal ten kontrolní mechanismus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak 10.000 za rok je skoro 1000 za měsíc, podnikání to asi nepoloží, nicméně peníze už to zanedbatelné nejsou. Tohle je prostě sprosťárna nejvyššího laibru, měl to prostě provozovat stát, jestliže dá něco jako povinnost danou zákonem, má to být umožněno tak, aby se za to nemuselo platit ani 5-10.000 za rok. Kdyby zaměstnancům, všem, řekli, každý z vás teď povinně zaplatí od 1.12. 10000 za rok, to by byla vlna nevole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
a jak chtějí docílit toho, aby řemeslníci vydávali účtenky nějakou EET? To by mě fakt zajímal ten kontrolní mechanismus.
tak kontrolovat je budeme mi všichni. Ale pokud se rovnou domluvíme že bez papíru to bude levnější tak to už nikdo nezkontroluje.
Ale zase už bude pod drobnohledem, i řemeslník musí nakoupit materiál, držet sklad a pokud se truhláři najednou ze skladu ztratí dřevo na dvacetery dveře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Jinak 10.000 za rok je skoro 1000 za měsíc, podnikání to asi nepoloží, nicméně peníze už to zanedbatelné nejsou. Tohle je prostě sprosťárna nejvyššího laibru, měl to prostě provozovat stát, jestliže dá něco jako povinnost danou zákonem, má to být umožněno tak, aby se za to nemuselo platit ani 5-10.000 za rok. Kdyby zaměstnancům, všem, řekli, každý z vás teď povinně zaplatí od 1.12. 10000 za rok, to by byla vlna nevole.
tak bylo to myšleno 10 000kč jednorázově. opravdu nechápu kdo přistoupí na ty paušály.
U O2 vychází ten paušál na nějakých 7200Kč ročně + 6000kč ta kasa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas Ja myslim, ze je uplne jedno, kdo je v jaky řadě. Kolem sebe mam nekolik lidi, kteri kvuli EET konci (ja treba ne, muj manzel taky ne). Ne ze by ty lidi sidili, maji treba hospodu na vsi jako vedlejsak po praci, nebo podnikaj pri duchodu, (ubytovani u sebe doma v lete pro turisty), ale proste uz se jim nechce se s*at ve svym veku zas s nejakym systemem, tiskarnou atd… takze si myslim, ze Babis ty prachy ani nahodou nevybere (ale mozna stoupne nezamestnanost). A nebo tu nezamestnanost „umele“ navysi zvysenim poctu byrokratu, ktery nekde budou ty uctenky rentgenovat svym ostritim zrakem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Jinak 10.000 za rok je skoro 1000 za měsíc, podnikání to asi nepoloží, nicméně peníze už to zanedbatelné nejsou. Tohle je prostě sprosťárna nejvyššího laibru, měl to prostě provozovat stát, jestliže dá něco jako povinnost danou zákonem, má to být umožněno tak, aby se za to nemuselo platit ani 5-10.000 za rok. Kdyby zaměstnancům, všem, řekli, každý z vás teď povinně zaplatí od 1.12. 10000 za rok, to by byla vlna nevole.Příspěvek upraven 24.03.19 v 03:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
tak bylo to myšleno 10 000kč jednorázově. opravdu nechápu kdo přistoupí na ty paušály.
U O2 vychází ten paušál na nějakých 7200Kč ročně + 6000kč ta kasa.
jenže já třeba nejedu v žádném účetním programu, na to mám účetní, abych to mohla vyřešit nějakým modulem. Kasu taky nemám a nikdy jsem nepoužívala. Třeba, tiskárnu na nějaké účtenky? Taky nemám. Takže v případě nutnosti dokoupit zařízení se budu pohybovat výš než 10.000 za rok. A je nás mnohem víc. Nechápu potom, proč je sleva na dani jen 5000, měla by být do reálné výše pořizovacích nákladů. A bez paušálů to nezvládnou, ne všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenom mne tak napadlo, jak bude vydavat uctenky „chudak“ kominik ![]()
Příspěvek upraven 01.11.16 v 16:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress píše:
Přesně, to by kvičeli všichni, ale když se to týká „jenom podnikatelů“, tak je to v pořádku.
nejen že je to v pořádku, ještě je to dobře a potěší to, to si zamnou ruce a běží volit kobliháře. Ale jsou první, kdo plancají, jestli by to bez fakturky nešlo o 20% levněji bez DPH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elephantka to je přesně ono, naše sousedka, stará paní v důchodu, má tady bufáč, vaří domácí stravu, mňam, jezdí k ní na obědy lidi z širokého okolí, za 65 i s polívků, její borůvkový knedlíky stojí za to se poprat o místo ve frontě, většina důchodců tam běhá s rendlíkem a má za 65 jídlo na oběd i večeři, takové dává porce. No ta je z EET úplně hin, totálně, kvůli „znalostem“ potřebným pro obsluhu toho systému. Takže jako první krok jsme ji „donutila“ zrušit ty dva stolečky, co tam měla a pojede jen na výdej do rendlíků…tím jsem to oddálila, a dál počkám, jak se to vyvrbí, co bude nejlepší, a jak to bude vypadat. Ale ona je z to skončit, protože řekla, že na tohle ona už prostě nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
tak kontrolovat je budeme mi všichni. Ale pokud se rovnou domluvíme že bez papíru to bude levnější tak to už nikdo nezkontroluje.
Ale zase už bude pod drobnohledem, i řemeslník musí nakoupit materiál, držet sklad a pokud se truhláři najednou ze skladu ztratí dřevo na dvacetery dveře…
hele, nebudeme si hrát na to, že to nejde obejít, a to tak, že naprosto bez problémů, jak mu kdo dokáže, jestli za to dřevo vyrobil 10dveří za 3000 nebo deset dveří za 30.000 jedny. Tak to prostě fiktivnímu koncovýmu uživateli jakože rozúčtuje tak, že na tom bude v zisku někde pár korun a je to. Navíc zbytečně, protože drtivá většina řemeslníků účtuje paušálem, takže pokud to neevidují kvůli dph, tak sklad nedrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne. Az tem blbeckum dojde, ze pote - co Babis zdecimuje osvc, uz toho svyho mistniho pekare nenajdou, nikdo jim neudela nic na zakazku, protoze „malych“ netreba a budou (hypoteticky) jen velky fabriky jak za komance, - pak dojde i na ne jako na zamestnance, to jim do smichu moc nebude… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit