Jak budete řešit EET?

6611
1.11.16 10:18

jak budete řešit EET?

No už se nám to pomaličku krátí a začínám přemýšlet o EET.
Narazil jsem na nabídky operátorů kde se platí kasa + ještě paušál za připojení k internetu které bude používat jen ta kasa. To mi připadá jako nesmysl.
Další variantou je třeba PC od lynxu kde za 20 000kč dostanu dotykové pc s nějakým SW a tiskárnu. Což mi opět připadá jako docela zbytečný další krám co bude ležet na stole.
Jako poslední variantu jsem našel prostě upgrade účetního systému co normálně používám. Tiskárnu máme svoji, notebook taky. takže případná investice je asi 2000Kč pouze do toho upgradu.
K této variantě jsem našel naprostoo nejméně informací.
Zato jsem se na některých forech dočetl že zařízení na EET nesmí opustit adresu kde bylo zaregistrováno a že s mí sloužit pouze pro účely eet.
To je pravda? nebo jen nějaký blábol?

Jak to plánujete řešit ve Vašem obchodě?

Takže na co jsem zatím přišli:

1. O2 kasa včetně internetu + terminál + tiskárna 5000 kč +499kč měsíčně ( vše bez dph)
  2. t mobile toho má hodně https://www.t-mobile.cz/eet-listing ale cenově to vychází děsně.
  3. pořídit si účetní program který umí eet kasu např profact který umí spoustu věcí (sklad, kontrolní hlášení, párování faktur…)a je za 990kč bez dph, další roky jsou za 400kč. Ovšem potřebujete své PC, monitor, připojení na internet a jakoukoliv tiskárnu. Nebo kdo má pohodu tak také může přikoupit upgrad EET a funguje dál jak je zvyklý.
  4. nějaká menší aplikace do tabletu či mobilu jako je teeta nebo např malapokladna.cz u obou se platí paušám 100kč měsíčně. Potřebujete k tomu vlastní internet, mobil, tablet nebo PC a tiskárnu.
  5. a totom EET od lynx kde za 15 000kč dostanete PC s tiskárnou a SW na pokladnu

Je toho spousta ale myslím že to základní rozřazení jsem vypsal.
Pokud někdo přijde s něčím jiným zajímavým klidně napište ať se poučíme.
diskusi otom jak je EET děsné jsme přesunuli sem

Příspěvek upraven 02.11.16 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
1.11.16 10:44

No, my ukončili provoz hostinské činnosti před měsícem-ne až tak kvůli pokladnám, ale byl to převážně další impuls..pak máme ještě jednu provozovnu, které se pokladny týkají teď od března. Tu asi necháme a řešit jak se znám budu týden před zahájením :D
Co vím od známých v pohostinstvi..tak mají pokladnu atd..od O2. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.11.16 11:04

No právě byl jsem na pobočce O2 vpovídat smlouvu a zaujal mě jejich leták.
Jenže tam si od nich koupíš kasu za 5000kč a potom jim ještě platíš paušál 500kč bez daně každej měsíc. To mi připadá jako pěkná zlodějina. Beztak tam bude ještě najakej úvazek za 2 roky atd… vůbec jim nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.11.16 11:12

Ja mam pocit ze za software ci aplikaci budete mesicne asi muset platit, videla jsem v tv nekoho kdo prodava zarizeni bez „servisu“ systemu nebo co, ale tam ta pokladnicka ani netiskla polozky. My mame POHODU a ta ma EET uz ve svym baliku rocniho upgradu, cenu nezvysili, takze nic moc resit nepotrebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
1.11.16 11:31
@jakanas píše:
No už se nám to pomaličku krátí a začínám přemýšlet o EET.
Narazil jsem na nabídky operátorů kde se platí kasa + ještě paušál za připojení k internetu které bude používat jen ta kasa. To mi připadá jako nesmysl.
Další variantou je třeba PC od lynxu kde za 20 000kč dostanu dotykové pc s nějakým SW a tiskárnu. Což mi opět připadá jako docela zbytečný další krám co bude ležet na stole.
Jako poslední variantu jsem našel prostě upgrade účetního systému co normálně používám. Tiskárnu máme svoji, notebook taky. takže případná investice je asi 2000Kč pouze do toho upgradu.
K této variantě jsem našel naprostoo nejméně informací.
Zato jsem se na některých forech dočetl že zařízení na EET nesmí opustit adresu kde bylo zaregistrováno a že s mí sloužit pouze pro účely eet.
To je pravda? nebo jen nějaký blábol?Jak to plánujete řešit ve Vašem obchodě?

Přesně jak říkáš!! Chci to taky vyřešit a sice variantou č.3 - taky mám účetní program a řekli mi, že si jen něco „dokoupím“ a budu normálně fungovat dál, tak jsem zvědavá…Popravdě se o to ještě ani moc nezajímám, protože doufám, že zasáhne nějaká vyšší moc a celé slavné EET zruší :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.11.16 11:39
@Elephantka píše:
Ja mam pocit ze za software ci aplikaci budete mesicne asi muset platit, videla jsem v tv nekoho kdo prodava zarizeni bez „servisu“ systemu nebo co, ale tam ta pokladnicka ani netiskla polozky. My mame POHODU a ta ma EET uz ve svym baliku rocniho upgradu, cenu nezvysili, takze nic moc resit nepotrebujeme.

Ano právě to se mi taky zdá jako ideální stav. Ale jak jsem už psal doslechl jse mse něco o tom že na tom zařízení nesmí být nic jiného než kasa a že nesmí opouštět provozovnu. Ale oficiálně jsem nic takového nenašel ( možná se jen blbě pokládám otázku vyhledávači) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.11.16 11:46
@Kajule21 píše:
doufám, že zasáhne nějaká vyšší moc a celé slavné EET zruší :pocitac:

no tomu moc nevěřím, paroubkovi jsme to v roce 2008 zatrhli, ale babiš to má lépe obšlápnutý. Dnes už věřím že to prostě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.11.16 13:22

Na FB se mi objevilo dneska toto: https://app.teeta.cz/login a teda nevim, ja myslela ze to bude soucasti POHODY, kterou mam na PC v kanclu s milionem dalsich programu pripojenym na tiskarnu. No jestli kvuli tomu musim. koupit extra dalsi zarizeni tak je to teda sila :pocitac: :zed: Vzdyt rikali ze k tomu staci mobil. To jako dalsi extra mobil a v nem nic jinyho??? Jeeeeeezisi 8o :mrgreen: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.11.16 13:46

Teda když začali s touto kravinou tak jsem předpokládal že prostě MFčr udělá server s online stránkou do kterého se prostě zaloguju, zadám platbu a vyjede mi účtenka. předpokládám že většina obchodníků bez skladu a s malými tržbami by to používali.
Místo toho tuto aplikaci vytváří nějaké pochybné firmy kterým asi málokterý uživatel bude důvěřovat. jako ta teeta.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
1.11.16 13:59

Pockam, az mi to tady vyresite :)

Mela bych byt az ve treti vlne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.11.16 14:11

Mě se to týká až v roce 2018, doufám, že ti chudáci, kteří pojedou už letos a příští rok to pořeší za mě, že za rok už bude jasno, jaké varianty jsou k použití. Jinak hodlám zrušit platby v hotovosti úplně. A pokud to bude vázáno nějakým měsíčním paušálem a podobně, tak to udělám. Manžel myslím přejde jen platby bezhotovostní bez problémů, letos už to testuju a myslím, že to půjde. Já začnu testovat příští rok, jestli bude reálné vůbec nemít hotovostní platby.

Jinak prostě čekám, jak se to v průběhu příštího roku vyvrbí.

A k tomu, že to zařízení nesmí sloužit na nic jiného, tak to prostě vyřeším nějakým tabletem za pár tisícovek, ono těch 5000 pokraje sleva na dani. Nicméně mě točí ty měsíční povinné paušály, to mě točí neskutečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
1.11.16 14:12

Já bych jí měla pořídit až k 6/2018 no prozatím nevím, Letošek byl dobrý rok, ale jaký budou další: :nevim: Navíc mám to jako vedlejší činnost, a tak spíš uvažuji, že to nechám ještě příští rok a pak to ukončím :,( ač se mi tedy nechce, pač jsem do toho dala velkou část energie, peněz, a dalo mi to práci, ale zase nemohu jen vydělávat na paušál. Pač příjmy nejsou velké ani pravidelné.

Takže momentálně jsem naštvaná, zmatená a prostě co bude nevím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.11.16 14:32

A však existují varianty bez paušálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.11.16 14:34
@jakanas píše:
A však existují varianty bez paušálů.

jenže od pofidérních společností :nevim: a v podstatě ale pod vysokýma pokutama ručíš ty.
Jedeš už v první vlně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.11.16 14:48
@terinka4444 píše:
jenže od pofidérních společností :nevim: a v podstatě ale pod vysokýma pokutama ručíš ty.
Jedeš už v první vlně?

ne až ve druhé. A týká se to pouze prodejny kde je max 100 účtenek měsíčně. Jinak vše jedeme přes faktury převodem.
Teda teď jsem četl že prý se eet nebude týkat dobírek které půjdou přes účet přepravní společnosti, takže eshopu se to nedotkne vůbec.
Ale stále mi jako nejlepší řešení připadá přímo kasa na PC propojená s mým účetním systémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat