Jak budete řešit EET?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
24.11.16 15:45
@j.a.n.i1 píše:
Takže jinak řečeno, je to úplně k prdu :lol: tedy dejme tomu, že pokud projde ta změna, tak to bude dobré k vyhnutí se EET a tedy budete mít nával (vím, tam aktuálně nejsi).

Jo je to k prdu. A opravdu by mě zajímalo, kdo si to vydupal. U nás na FÚ bylo každoročně cca 10 žádostí o paušální daň. Vždy příjmy kolem půl milionu, všechno veitnamci. Každý rok doložili evidenci tržeb, která zhruba odpovídala příjmům z žádosti. Takže pokud vyjímka projde, 99% vietnamců bude chtít daň paušálně. Tím, že by najeli na EET, by bylo jasné, že tak nízké příjmy nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
24.11.16 19:18

Už se těším, až 1.prosince zajdu do hospůdky na svijanský kvasničák 13°a nechám si vyjet pilotní EET účtenku :P -to bude krásná raritní památka, kterou si nechám možná někdy zarámovat :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.16 07:37

Hele, to už si z nás dělají regulérní pr-del https://www.seznam.cz/…rolorum-6965

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.11.16 09:20
@terinka4444 píše:
Hele, to už si z nás dělají regulérní pr-del https://www.seznam.cz/…rolorum-6965

tak to bylo naprosto jasné ve chvíli kdy jsem viděl první lístky z těch levných kas. A bylo mi to divné že babiš tvrdí že na eet listku nebude název zboží, jen kod datum a cena. Ale každé rozumné zařízení by se s tak banalitním problémem mělo umět vypořádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.16 10:05
@jakanas píše:
tak to bylo naprosto jasné ve chvíli kdy jsem viděl první lístky z těch levných kas. A bylo mi to divné že babiš tvrdí že na eet listku nebude název zboží, jen kod datum a cena. Ale každé rozumné zařízení by se s tak banalitním problémem mělo umět vypořádat.

já takové zařízení ještě neviděla, kasu nemám, neprodávám zboží, že bych potřebovala kasu. Takže jako dál budu vypisovat příjmové doklady ( denně jeden až dva) a k tomu prostě přicvaknu tady nějaký lístek z té kasy? Jsem ještě nikdy neviděla žádný takový lístek z té kasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.11.16 11:04

@terinka4444 Al ta pokladna co jsi posílala to umí, prostě si tam zadáš kody služeb a ono ti to tam vypíše položku služby s cenou, kodem po babiše a ičo a dič se tam taky nastavit dá. To nebude nic až tak hroznýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.16 11:15
@jakanas píše:
@terinka4444 Al ta pokladna co jsi posílala to umí, prostě si tam zadáš kody služeb a ono ti to tam vypíše položku služby s cenou, kodem po babiše a ičo a dič se tam taky nastavit dá. To nebude nic až tak hroznýho.

tak super, já to teď přestávám řešit, protože na mě se to vztahuje až březen 2018, a bůh ví, co bude do té doby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.11.16 11:31
@terinka4444 píše:
tak super, já to teď přestávám řešit, protože na mě se to vztahuje až březen 2018, a bůh ví, co bude do té doby :mrgreen:

jo to bude to nejlepší, pokud až za více než rok, tak stejně už budou nová zařízení, zákony, ministři :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.16 11:34
@jakanas píše:
jo to bude to nejlepší, pokud až za více než rok, tak stejně už budou nová zařízení, zákony, ministři :-)
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31689
26.11.16 03:30
@terinka4444 píše:
tak super, já to teď přestávám řešit, protože na mě se to vztahuje až březen 2018, a bůh ví, co bude do té doby :mrgreen:

Máš jen služby? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.11.16 07:57
@Nimie píše:

jsem fotograf, respektive já mám aktuální živnosťák jen na fotografické služby. Ale ono hodně živností spadá pod eet až od 2018, ne? A já ještě fakt regulérně přemýšlím, že po vánocích, až bude volněji, testnu jen platby na účet. Nakilik bude reálné, aby to fungovalo nevím, ale náhledy bych odesílala až po připsání platby na účet :think: Prostě to asi zkusím. Co mně přijde blbý, že v podsttatě jeden systém, který se pořídí, se nemůže využít v rámci manželství oběma.

Jinak, tohle mě zajímá, i když jakoby má činnost bude spadat pod EET už dejme tomu už ve druhé vlně, registruji se teprve před první platbou v hotovosti, ne? Když půl roku nebudu mít platbu v hotovosti, tak to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
26.11.16 08:39
@Nimie píše:

Tak ja treba mam na zl i ten malo a velkoobchod, ale realne ho neprovozuji, tak se taky registrovat ted nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
26.11.16 10:58
@terinka4444 píše:
jsem fotograf, respektive já mám aktuální živnosťák jen na fotografické služby. Ale ono hodně živností spadá pod eet až od 2018, ne? A já ještě fakt regulérně přemýšlím, že po vánocích, až bude volněji, testnu jen platby na účet. Nakilik bude reálné, aby to fungovalo nevím, ale náhledy bych odesílala až po připsání platby na účet :think: Prostě to asi zkusím. Co mně přijde blbý, že v podsttatě jeden systém, který se pořídí, se nemůže využít v rámci manželství oběma.Jinak, tohle mě zajímá, i když jakoby má činnost bude spadat pod EET už dejme tomu už ve druhé vlně, registruji se teprve před první platbou v hotovosti, ne? Když půl roku nebudu mít platbu v hotovosti, tak to neřeším.

Já s obávám že tím že někoho vyfotíš a prodáš mu fotku se jedná o maloobchod ne? Služba je třebaholička, uklízečka, ale jakmile něco vyrobíš a prodáváš krom sebe tak už to služba není a tím pádem jsi ve druhé vlně.
Ale to je jen můj dohad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.11.16 11:56
@jakanas píše:
Já s obávám že tím že někoho vyfotíš a prodáš mu fotku se jedná o maloobchod ne? Služba je třebaholička, uklízečka, ale jakmile něco vyrobíš a prodáváš krom sebe tak už to služba není a tím pádem jsi ve druhé vlně.
Ale to je jen můj dohad :nevim:

no ne, přesný název je fotografické služby, to je na živnosťáku, podle čísla živnosti je to březen 2018. To mě něděs. Je to číslo 68 volné živnosti. Podle tohoto to nespadá do druhé vlny. Jde o čísla živností, ne, http://www.eltrzby.cz/cz/od-kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31689
27.11.16 14:14
@terinka4444 píše:
jsem fotograf, respektive já mám aktuální živnosťák jen na fotografické služby. Ale ono hodně živností spadá pod eet až od 2018, ne? A já ještě fakt regulérně přemýšlím, že po vánocích, až bude volněji, testnu jen platby na účet. Nakilik bude reálné, aby to fungovalo nevím, ale náhledy bych odesílala až po připsání platby na účet :think: Prostě to asi zkusím. Co mně přijde blbý, že v podsttatě jeden systém, který se pořídí, se nemůže využít v rámci manželství oběma.Jinak, tohle mě zajímá, i když jakoby má činnost bude spadat pod EET už dejme tomu už ve druhé vlně, registruji se teprve před první platbou v hotovosti, ne? Když půl roku nebudu mít platbu v hotovosti, tak to neřeším.

Pokud vím, tak od 2018 už jsou jen služby, jinak malo a velkoobchod je už teď od 2017 :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat